La mulţi ani, Adrian Văncică – ”Celentano”!
https://www.ziarulmetropolis.ro/la-multi-ani-adrian-vancica-celentano/

În ultima perioadă Adrian Văncică este recunoscut pe stradă pentru rolul său din serialul de televiziune „Las Fierbinţi”, unde îl întruchipează, cu mare autenticitate, pe Celentano, un beţiv simpatic, un fel de Cetăţean turmentat al zilelelor noastre.

Un articol de Petre Ivan|18 martie 2014

În ultima perioadă Adrian Văncică este recunoscut pe stradă pentru rolul său din serialul de televiziune „Las Fierbinți”, unde îl întruchipează, cu mare autenticitate, pe Celentano, un bețiv simpatic, un fel de Cetățean turmentat al zilelelor noastre.

Ceea ce, probabil, publicul nu ştie este faptul că actorul Teatrului Nottara, a cărui zi de naștere o sărbătorim astăzi, 18 martie, a avut, în completarea talentului cu care este înzestrat, un traseu norocos, dar şi plin de trudă.

După studiile de la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, București, a jucat la Studioul Casandra, un loc ce a avut întotdeauna o aură specială pentru actorii proaspăt-absolvenți.

Acolo a fost protagonist într-un spectacol adaptat după „Micii burghezi” de Maxim Gorki și a interpretat roluri precum Hoțul din

„I love you, America” de J. Clay sau personajele arhetipale Setilă și Craiul, în „Harap-Alb” de Ion Creangă.

Talentul l-a îndrumat iniţial către Teatrul de Comedie, unde a fost Chiriac din „O noapte furtunoasă” de I.L. Caragiale. La Teatrul Evreiesc de Stat l-a întruchipat pe Fillipo din piesa lui Matei Vișniec, „Angajare de clovn”.

Regizorul Mihai Măniuțiu l-a distribuit în rolul lui Lucentio, din „Îmblânzirea scorpiei” de William Shakespeare, spectacol montat la Teatrul Bulandra.

În 2003 a jucat primul său rol la Teatrul Nottara: prințul Anatol Kuraghin, în adaptarea romanului „Război și pace”, de Lev Tolstoi.

Au urmat partiturile scenice de succes din „Hangița” de Carlo Goldoni, în regia lui Tino Geirun și „Scandal la operă” de Ken Ludwig, în regia lui Petre Bokor.

Adrian

Adrian Văncică s-a făcut remarcat in productiile Teatrului Nottara

În spectacolul „39 de trepte”, o comedie după un film de Alfred Hitchcock, tot în regia lui Petre Bokor, datorită celor peste zece personaje diferite, pe care le conturează cu inventivitate, Adrian Văncică se aseamănă unui  om-orchestră.

A jucat, de asemenea, în filme cunoscute și apreciate precum: „Hârtia va fi albastră”, „Amintiri din epoca de aur 1”, „Boogie” sau „Marți, după Crăciun”.

Umorul și spontaneitatea i-au oferit posibilitatea să abordeze, cu aceeaşi priză la public, şi stilul stand-up comedy.

Este un optimist, care a învățat de la profesorii săi că profesia de actor depinde nu doar de talent, ci şi de noroc, voință şi multă muncă. Adrian Văncică rămâne totuși un visător.

Într-un interviu, la întrebarea ce ar face dacă ar fi Moș Crăciun, răspunsul a fost amuzant, însă plin de poezie: „M-aș plimba cu sania printre stele, până ar înnebuni renii.”

Foto Adrian Văncică  – Nottara

01
/08
/15

Născut pe 31 iulie 1952 la la Târgu-Jiu (dar trecut în acte pe 1 august), Horaţiu Mălăele a jucat în zeci de piese de teatru şi filme, a regizat cu aceeaşi pasiune şi este un talentat autor de caricaturi şi picturi.

29
/06
/15

Este unul dintre cei mai buni şi mediatizaţi actori din generaţia lui. Poate fi văzut în spectacole de teatru, în filme, în scurtmetraje (aproape în toate scurtmetrajele), ba chiar (foarte des) şi în reclame la televizor.

26
/06
/15

Joc teatru puțin pentru că așa a fost să fie destinul meu, pentru că în România posturile în teatre sunt blocate, colaboratorii sunt puțini și aceeași peste tot, pentru că se formează trene de admirație, pentru că am făcut film și mi s-a pus ștampila că sunt actriță “de film”, cu toate că am 6 ani de “antrenament” pentru teatru și roluri principale deja făcute la niste regizori mari și minunati (ce bine că ei au avut încredere în mine). – Ana Ularu

28
/04
/15

Prima sa experienţă cinematografică a venit după vârsta de 40 de ani. De atunci a fost distribuit de majoritatea regizorilor importanţi de film din România, interpretările sale impresionante aducându-i notorietate şi aprecierea publicului.

11
/03
/15

Actorul Ion Besoiu împlineşte astăzi 84 de ani. Artistul a fost omagiat cu două premii pentru întreaga activitate – din partea Uniunii Teatrale din România (UNITER), în 2008, şi la Gala Gopo din 2011.

26
/02
/15

"Niciodată nu se știe ce e aia "generația de aur". Pentru George Vraca, de pildă, George Constantin nu făcea parte din nicio generație de aur, era un tânăr care juca și el teatru binișor, dar pentru George Constantin generația de aur era Vraca, dar Vraca pentru Nottara nu era generație de aur, și uite așa, când actorul ajunge la vârsta maturității, nu a vieții, a maturității sale artistice, conform destinului, putinței, talentului (...) devine un actor important al teatrului unde este, al teatrului românesc, al locului unde este proțăpit de soartă și devine și el un metal prețios." - Alexandru Repan