La Sala Rapsodia de pe Lipscani, România este închisă pentru inventar şi Toţi cinci sunt prezenţi
https://www.ziarulmetropolis.ro/la-sala-rapsodia-de-pe-lipscani-romania-este-inchisa-pentru-inventar-si-toti-cinci-sunt-prezenti/

Compania de teatru Passe-Partout Dan Puric prezintă spectacolele „România. Închis pentru inventar“ (sâmbătă, 18 mai, de la ora 19.00) şi „Toţi cinci“ (duminică, 19 mai, de la ora 19.00).

Un articol de Andrada Văsii|17 mai 2013

Compania de teatru Passe-Partout Dan Puric prezintă spectacolele  „România. Închis pentru inventar“ (sâmbătă, 18 mai, de la ora 19.00) şi „Toți cinci“ (duminică, 19 mai, de la ora 19.00).

„România. Închis pentru inventar“ este o poveste dulce-amară despre o lume dispărută în ’89; o călătorie în timp, o rememorare a trecutului nostru, un spectacol vintage, care a avut premiera în 2010.

Protagoniștii (Dragoș Huluba, Eduard Adam și Violeta Huluba) și-au imaginat un scenariu suprarealist. Cum ar fi dacă, la întoarcerea în ţară, am găsi sub inscripţia ROMÂNIA, o alta scrisă de mână și în grabă: închis pentru inventar. Acest spectacol nu este o teză sau o lecţie de istorie.  E doar o înşiruire de diapozitive colorate sau alb-negru reprezentând imagini din viaţa unor oameni din acea lume.

Dragoş Huluba şi Violeta Huluba construiesc două personaje arhetip, oscilând în permanenţă între duioşie, tristeţe, amărăciune, furie, umor şi faptul în sine de a fi om… de a trăi şi de a visa.

Spectacolul – scenariu, regie, interpretare – este, cu siguranţă, una dintre cele mai valoroase poveşti care s-au spus, scris sau filmat de la Revoluţie încoace, despre acea perioadă.

Monica Andronescu,
Yorick

Un spectacol fără decor

„Toți cinci“  este o tragi-comedie fără decor, fără cuvinte, despre omul contemporan: visele, iubirile, speranţele sale traduse în dans, pantomimă, teatru. Frânturi de viaţă: priveşti, primeşti şi îţi construieşti propriul fir narativ. Concluzia aparține spectatorului. 

Spectacolul „Toți cinci“ vorbeşte despre nebunia lumii, despre bucuria ei, despre miracolele care ne înconjoară, dar pe lângă care trecem cu toţii, în viteză, în fiecare zi; o poveste spusă în tăcere despre ceea ce nu se vede decât cu ochiul… liber.

Foto credit: Compania de teatru Passe-Partout Dan Puric

 

02
/10
/23

Artă, experiențe multisenzoriale marca Madrigal, povești de noapte ale Bucureștiului și primul design show în colaborare cu V&A din Londra, în perioada 29 septembrie - 14 ianuarie, la Palatul Dacia-România de pe Lipscani, în cadrul Art Safari Stars Edition.

29
/09
/23

Acum un secol, preoţi scandalizaţi de un film - "Păcat" (1924) de Jean Mihail - cereau interzicerea acestuia. O sută de ani mai târziu, un nou apel al unor clerici ortodocşi pentru oprirea de la difuzare a unui film, documentarul "Arsenie. Viaţa de apoi" (2023) de Alexandru Solomon. Amuzantă şi revelatoare paralelă.