La teatru, în așteptarea lui Moș Crăciun
https://www.ziarulmetropolis.ro/la-teatru-in-asteptarea-lui-mos-craciun/

Primăria Municipiului Bucureşti prin ARCUB alături de Compania Passe-Partout Dan Puric vă invită în luna decembrie să vă bucuraţi împreună cu familia de „Minunea unui copil – spectacol de Crăciun”, care se va juca la Sala Mare de la ARCUB (Str. Lipscani nr. 84-90) în zilele de 20, 21 şi 22 decembrie.

Un articol de Liliana Matei|3 decembrie 2016

Ce se poate întâmpla dacă pleci în noaptea de Ajun în căutarea lui Moș Crăciun? Numai aventuri, pentru că toată lumea este într-o frenezie apocaliptică! Iar când ajungi să-l întâlnești, afli că, de fapt, și el a fost la fel ca tine, a greșit și el, dar și-a cerut iertare; și mai afli că atunci când crezi în minuni, ceva te face să fii puternic și curajos! Acesta este adevăratul cadou al Crăciunului!

Este deja al doilea an în care Constatin Dinulescu îl aduce aproape de noi pe Moș Crăciun, un bătrân trecut prin viață care, mai mult, a fost de față în acea seară la nașterea lui Iisus! Cum de copiii nu sunt curioși să-l întrebe ce s-a întâmplat atunci?

Anul acesta călătoria băiețelului prin lume până la Moș va întâmpina și alte surprize, trecând de la joacă la dans, jonglerii și echilibristică, de la balet la pași de step, de la cuvintele legendei de demult la imagini rupte din amintirile Moșului și, peste toate, multă imaginație! Cu siguranță veți afla lucruri pe care nici nu le bănuiați despre Moș Crăciun sau despre ceea ce se întâmplă în lume, în timp ce voi stați cuminți acasă, lângă brad în așteptarea cadourilor, lucruri ce vă vor face să vă bucurați și mai tare!

Minunea unui copil – spectacol de Crăciun. Cu: Adi Rădulescu, Alexandra Neacșu, Andreea Ghiţă, Luca Gudină, Rareș Zimbran, Răzvan Rotaru, Vlad Benescu. Cu participarea specială a maestrului Constantin Dinulescu.

Scenariul și regia: Alexandra Neacșu

Scenografie: Gabrijela Turturea

Light design: Alin Popa

Coregrafie step: Alexandra Neacșu

Proiecție&animație: Sebastian Chelu

Ilustrație muzicală: Alexandra Neacșu

Durata spectacolului: 1h

Biletele (15 lei, 25 lei) pot fi achiziționate online pe www.arcub.ro sau la casa de bilete ARCUB din str. Lipscani 84-90. Program reprezentații: 20 decembrie (11:00 și 19:00), 21 decembrie (11:00 și 19:00) și 22 decembrie – 11:00.

29
/02
/24

Noua producție a Fundației Culturale „Camil Petrescu”, podcastul TEATRUL (DE) AZI, continuă seria dialogurilor cu directorul de imagine și producătorul Zomir Dimovici despre felul în care vedem, citim și percepem teatrul astăzi.

29
/02
/24

Teatrul Masca și grupul de creație sonoră „Immersonic” vă invită la sediul din Bd. Uverturii Nr. 14, la primul eveniment din seria de „sinestesis live / incursiuni în sinele total”, o întâlnire de creație spontană între scriitori (poeți și prozatori) activi pe scena literară românească și artiști sau performeri din domeniul sunetului.

29
/02
/24

Teatrul de Balet Sibiu a programat la începutul lunii martie, la Sala Mare a Centrului Cultural „Ion Besoiu” Sibiu, spectacolul de teatru-dans „Despre noi-About us”, scenariul și regia Beatrice Rancea, coregrafia Dragoș Roșu și Beatrice Rancea. Inspirat de destinul companiei sibiene de balet, spectacolul „Despre noi- About us” se dansează la Teatrul de Balet Sibiu, în data de 02 martie 2024, ora 19:00, și îi are ca invitați speciali pe actorii Naționalului bucureștean, Iuliana Moise și Claudiu Bleonț.

28
/02
/24

Filmul documentar AMAR, regizat de Diana Gavra, va avea putea fi văzut în premieră în cinematografe din 8 martie, iar până atunci spectatorii se vor putea întâlni cu regizoarea și parte din echipa filmului în două evenimente speciale:

28
/02
/24

Romanian Design Week, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor creative, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank, lansează apelul de înscrieri în circuitul RDW Design GO!.

28
/02
/24

Diana Vasile, PhD, psihoterapeut și Președinte al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT), lansează astăzi cartea Anatomia traumei. Cum să ai o viață mai bună când sufletul te doare, publicată la editura Bookzone. Rezultatul a peste 25 de ani de studiu, practică și cercetare în domeniul psihotraumatologiei, cartea oferă o perspectivă completă asupra impactului traumei în viețile noastre, dar și asupra modalităților de recuperare post-traumatică.