La Teatrul de Balet Sibiu primăvara începe cu Claudiu Bleonț și Iuliana Moise
https://www.ziarulmetropolis.ro/la-teatrul-de-balet-sibiu-primavara-incepe-cu-claudiu-bleont-si-iuliana-moise/

Teatrul de Balet Sibiu a programat la începutul lunii martie, la Sala Mare a Centrului Cultural „Ion Besoiu” Sibiu, spectacolul de teatru-dans „Despre noi-About us”, scenariul şi regia Beatrice Rancea, coregrafia Dragoş Roşu şi Beatrice Rancea. Inspirat de destinul companiei sibiene de balet, spectacolul „Despre noi- About us” se dansează la Teatrul de Balet Sibiu, în data de 02 martie 2024, ora 19:00, şi îi are ca invitaţi speciali pe actorii Naţionalului bucureştean, Iuliana Moise şi Claudiu Bleonţ.

Un articol de Petre Ivan|29 februarie 2024

Alături de aceștia, din distribuție fac parte dansatorii Teatrului de Balet Sibiu: Candela Nieto (Spania),  Katerina Tomashek (Ucraina), Laura Trabalon (Spania), Ludovica Tontodonati (Italia), Machi Goto (Japonia), Remi Nakano (Japonia),  Lazaro Ortega (Cuba), Miguel Teixeira (Portugalia), Răzvan Iacob (România), Valentin le Page (Franța).

Beatrice Rancea semnează regia și scenariul spectacolului „ Despre noi- About us”

Cu un parcurs profesional impresionant, fiind de-a lungul carierei balerină, regizor de teatru și operă, TV, cinema, coregraf, interpret, scenarist și dramaturg, Beatrice Rancea este unul dintre cei mai importanți creatori ai scenei baletului și teatrului românesc. Activitatea sa artistică a fost completată de cea pedagogică și managerială: a fost Director general al Teatrului Național din Constanța și al Operei Naționale Române din Iași, Director general interimar al Operei Naționale din București, asistent universitar la UNATC București, catedra Regie-Teatru, șef departament Dramă la Teatrul „Alexandru Davila” Pitești, consilier artistic la Teatrul de Operetă și Musical „Ion Dacian” București. Peste treizeci de montări regizorale în teatrele și operele din România, numeroase spectacole realizate în străinătate, peste treizeci de roluri pe scena Operei Naționale București, show-uri TV regizate pentru Pro TV și Antena 1, peste douăzeci de apariții TV, peste zece roluri principale în filme și spectacole de teatru sunt doar parte din activitatea sa artistică. Un ambasador neobosit al culturii, Beatrice Rancea a primit numerose premii și distincții, din care menționăm o mică parte: Premiul UNITER pentru debut, Premiul pentru cea mai bună producție a școlilor de teatru, Premiul pentru cel mai bun spectacol decernat de Asociația Internațională a Criticilor de Teatru, Premiul „Ioan Cuza” în anul 1998, Celebrity Awards – Femei de succes în 2003, 2005 și 2019, Premiul de Excelență pentru întreaga carieră în 2019, Premiul de Excelență în Management oferit de Forumul Muzical Român în 2014, titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Iași în 2013 etc.

„Venim de pretutindeni și plecăm nu știm unde, iar acest fapt este valabil pentru noi toți, nu doar pentru dansatorii din această companie sau pentru cei care sunt în spectacol. Este și un fapt concret și o metaforă a vieții și a destinelor noastre într-un fel.” Beatrice Rancea, regizoare

Dragoș Roșu, unul dintre cei mai versatili coregrafi ai noii generații

Dragoș Roșu a început să danseze la 15 ani, iar pasiunea sa pentru dans l-a adus la București, la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică, unde a urmat secția de teatru-coregrafie pentru 2 ani de zile.  Dorind să aprofundeze dansul, a urmat trei stagii de pregătire în Statele Unite ale Americii (Los Angeles și New York), unde a studiat cu cei mai buni coregrafi și profesori din lume și a lucrat în proiecte particulare cu aceștia (un exemplu fiind colaborarea cu Derek Mitchell la Carnival New York). Versatilitatea în dans i-a permis să exploreze o multitudine de stiluri, pentru ca într-un final să-și elaboreze propriul stil coregrafic numit „Fusion”, rezultat dintr-o îmbinare de elemente provenite din dans contemporan, hip hop, jazz etc. În ultimii ani, Dragoș a activat atât în România, cât și Brazilia, mai exact Sao Paulo, unde lucrează ca dansator și coregraf și are numeroase colaborări în cadrul unor proiecte de televiziune și în companii de dans și teatru. Experiența de artist profesionist a lui Dragoș Roșu include participări în calitate de coregraf și dansator la producții precum: Carnival New York, Romeo și Julieta, Scripcarul pe acoperiș, Britain’s Got Talent, Millennium Dance Complex Brazilia, Dansez Pentru Tine, Vocea României, Românii Au Talent, The Masked Singer, INNA.

„Multiculturalitatea companiei de dans de la Sibiu este și a rămas, încă de la primul contact cu dansatorii, ca o explozie continuă de energie. Sunt atât de diferiți între ei, cu personalități atât de puternice fiecare, din zone atât de diferite, dar uniți de pasiunea pentru dans.” Dragoș Roșu, coregraf

 

Caseta artistică a spectacolului „Despre noi- About us”

Spectacol de teatru-dans

REGIA ȘI SCENARIUL: Beatrice Rancea

Cu participarea actorilor Teatrului Național București: Claudiu Bleonț și Iuliana Moise

COREGRAFIA și ILUSTRAȚIA MUZICALĂ: Dragoș Roșu și Beatrice Rancea

TEXT: Alice Năstase Buciuta

SCENOGRAFIA: Viorica Petrovici

ASISTENT SCENOGRAFIE: Ionuț Racoreanu

LIGHT DESIGN: Beatrice Rancea

DISTRIBUȚIE: Candela Nieto (Spania),  Katerina Tomashek (Ucraina), Laura Trabalon (Spania), Ludovica Tontodonati (Italia), Machi Goto (Japonia), Remi Nakano (Japonia),  Lazaro Ortega (Cuba),  Miguel Teixeira (Portugalia), Răzvan Iacob (România), Valentin le Page (Franța)

Data premierei la Teatrul de Balet Sibiu: 10 noiembrie 2022

Durata aproximativă: 1h 30 min

 

Biletele pot fi cumpărate fără niciun comision sau cost suplimentar de pe site-ul Kompostor sau de pe site-ul Teatrului de Balet Sibiu. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de 50% reducere. Costul unui bilet este de 20 lei.

28
/02
/24

Filmul documentar AMAR, regizat de Diana Gavra, va avea putea fi văzut în premieră în cinematografe din 8 martie, iar până atunci spectatorii se vor putea întâlni cu regizoarea și parte din echipa filmului în două evenimente speciale:

28
/02
/24

Romanian Design Week, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor creative, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank, lansează apelul de înscrieri în circuitul RDW Design GO!.

28
/02
/24

Diana Vasile, PhD, psihoterapeut și Președinte al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT), lansează astăzi cartea Anatomia traumei. Cum să ai o viață mai bună când sufletul te doare, publicată la editura Bookzone. Rezultatul a peste 25 de ani de studiu, practică și cercetare în domeniul psihotraumatologiei, cartea oferă o perspectivă completă asupra impactului traumei în viețile noastre, dar și asupra modalităților de recuperare post-traumatică.

28
/02
/24

Asociația Tangent, în parteneriat cu Teatrul Excelsior, Teatrul Național „I.L. Caragiale”, Casa Kerim și LiterNet, a lansat miercuri, 21 februarie, un open call pentru actori și actrițe din București, cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, pentru formarea distribuției spectacolului EMAUS, după romanul omonim al scriitorului italian Alessandro Baricco.

28
/02
/24

Primăvara sosește la Sala Radio cu abonamente și bilete pentru ultimele 3 luni ale stagiunii cu numărul 95 pe scena Radio România! Abonamentele pentru perioada aprilie - iunie 2024 vor fi disponibile la vânzare în perioada 28 februarie – 5 martie 2024. Biletele individuale vor fi puse în vânzare începând din data de miercuri, 6 martie 2024.

28
/02
/24

Luna martie aduce un nou spectacol în repertoriul Teatrului Ion Creangă. „Amintiri din copilărie“ are avanpremiera și premiera vineri, 1 martie, de la ora 10:00, respectiv 18:00, la Sala Mare din Piața Amzei nr. 13. Spectacolul marchează, în același timp, începutul celei de-a doua ediții a evenimentului „Luna lui Ion Creangă – Povești și Amintiri din copilărie“.

28
/02
/24

“Lacul Lebedelor”, cel mai faimos spectacol de balet al tuturor timpurilor, revine în acest weekend pe scena Sălii Palatului din București, având în rolurile principale pe balerinii Rin Okuno și Robert Enache, alături de ansamblul Operei Naționale București. Reprezentația de la începutul lunii decembrie a fost primită cu entuziasm de către publicul prezent, aceasta fiind sold-out.

28
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 28 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Numărul 2 de David Foenkinos – recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Iulianei Glăvan – ce aduce în prim-plan povestea unui destin atipic, a celui care a pierdut rolul lui Harry Potter în una dintre cele mai celebre ecranizări din toate timpurile. Este posibil ca un eșec să devină o sursă de putere? Romanul scriitorului francez oferă în locul unui răspuns o minunată parabolă despre virtuțile reconstruirii sinelui.

28
/02
/24

“Mamma Mia!”, cel mai faimos musical din România, revine weekend-ul acesta pe scena Sălii Palatului din Capitală, într-o nouă reprezentație de zile mari, asta după ce în ultimii cinci ani spectacolul a fost văzut de peste 80.000 de români. Până acum producția a avut nu mai puțin de 33 de reprezentanții în țara noastră, în nouă orașe, dintre care doar 20 în București, unde fiecare spectacol a fost sold-out de fiecare dată.