Labyrinthus a câştigat trofeul KINOdiseea
https://www.ziarulmetropolis.ro/labyrinthus-a-castigat-trofeul-kinodiseea/

„Labyrinthus” a primit premiul pentru cel mai bun lungmetraj la Festivalul de Film pentru Copii KINOdiseea. Trofeul European Children’s Film Association (ECFA) a revenit producţiei „Păsări călătoare”, iar o menţiune specială — peliculei care a fost proiectată în închiderea festivalului — „Curcubeul”.

Un articol de Petre Ivan|23 noiembrie 2015

Cu ocazia galei de premiere KINOdiseea, directorul evenimentului, Daniel Mitulescu, a subliniat necesitatea ca în București să existe mai multe cinematografe dedicate producțiilor de autor.

„A fost foarte multă muncă în spatele acestei ediții. Aceasta a fost cea mai complicată, cu foarte multe cinematografe, a trebuit să înlocuim unele cinematografe din cauze de securitate. (…) Am demarat o petiție pentru ca în București să fie mai multe cinematografe dedicate filmului de autor, filmului european, filmului românesc”, a declarat Mitulescu, la finalul galei de premiere de la KINOdiseea, pe scena Cinematecii Eforie.

În cadrul galei au fost premiate și scurtmetraje, în urma voturilor unor jurii formate din copii. Astfel, premiul pentru „Cel mai bun scurtmetraj pentru copii cu vârste între 3 și 6 ani” a revenit producției „Llama Drama”.

Premiul pentru scurtmetraj pentru vârste între 6 și 9 ani a fost acordat filmului „Freeze”, iar premiul pentru scurtmetraj pentru vârste între 9 și 12 ani — filmului „Leul și șoricelul cel curajos”.

Premiul pentru „Cel mai bun scurtmetraj pentru vârste între 12 și 15 ani” a fost acordat producției „Nelly”.

Foto: Labyrinthus , KINOdiseea – facebook

29
/09
/23

Acum un secol, preoţi scandalizaţi de un film - "Păcat" (1924) de Jean Mihail - cereau interzicerea acestuia. O sută de ani mai târziu, un nou apel al unor clerici ortodocşi pentru oprirea de la difuzare a unui film, documentarul "Arsenie. Viaţa de apoi" (2023) de Alexandru Solomon. Amuzantă şi revelatoare paralelă.

26
/09
/23

Programul de educație cinematografică dedicat copiilor din localitățile fără cinematograf, cu acces limitat la cultură este în această săptămână în județul Mehedinți în școlile din localitățile Livezile și Vânju Mare iar în octombrie va fi în școlile din Hărman, județul Brașov.