Laura Cosoi, o Mata Hari hamletiană
https://www.ziarulmetropolis.ro/laura-cosoi-o-mata-hari-hamletiana/

În noua montare Hamlet care va avea avanpremiera la începutul lunii februarie, Laura Cosoi va fi un personaj cheie al intrigii din binecunoscuta poveste: Rosencrantz.

Un articol de Liliana Matei|30 ianuarie 2014

În noua montare Hamlet care va avea avanpremiera la începutul lunii februarie, Laura Cosoi va fi un personaj cheie al intrigii din binecunoscuta poveste: Rosencrantz.

Rosencrantz și Guildenstern sunt două ispite senzuale şi inteligente, aflate în slujba regelui, menite să obţină informaţii preţioase în timpul momentelor intime petrecute împreună cu duşmanii tronului. Rolul lui Rosencrantz este împărţit de Laura Cosoi cu Dana Rogoz, iar cel al lui Guildenstern, de Smaranda Caragea şi Alexandra Murăruş.

Impactul scenic al acestei noi abordări este potențat de creațiile vestimentare realizate de Răzvan Ciobanu şi de Adina Buzatu. Linia artistică este menţinută şi dezvoltată şi de încălţările spectaculoase ale personajelor, create de Ştefan Burdea.

Actualitate şi regalitate, eleganţă şi decadenţă, rafinament şi atemporalitate. O noapte polară, fără de sfârşit. O lume glamorous, mondenă, o atmosferă de ipocrizie, o lume în care nu există onestitate, decenţă, intimitate.

Adevăr sau minciună? Dreptate sau ipocrizie? Frica vinovatului sau curajul idealistului? Viaţa sau moartea?

Acestea sunt întrebările. Răspunsul? Câte puţin din toate.

Hamlet, în regia lui Marcel Ţop,  se joacă pe 3, 4 și 10 februarie, de la orele 20.00, la Teatrul Nottara. Din distribuție: Tudor Aaron Istodor, Maia Morgenstern, Marius Bodochi, Laura Cosoi, Dana Rogoz, Dorin Andone, Viorel Păunescu.

Biletele s-au pus în vânzare pe www.bilete.ro, la casieria teatrului Nottara şi pe www.nottara.ro.

 

Foto Laura Cosoi, în cadrul repetițiilor: Cristina Tinta

10
/01
/24

Dacă vreți să aflați care a fost parola primului e-mail al actriței Andreea Hristu, o veți afla aici. Veți mai afla și care a fost spectacolul care a marcat-o cel mai mult, dar și care este cea mai prețioasă resursă pe care o avem. Toate acestea, într-un interviu sub formă de alfabet.

09
/01
/24

CARTEA DE CINEMA Neaşteptată apariţie acest “Desene mişcătoare. Dialoguri despre critică şi cinema”, pe care criticul de film Andrei Gorzo şi criticul literar Mihai Iovănel - prieteni şi colegi de generaţie şi de idei - l-au scos la finalul lui 2023 la Editura Polirom.

09
/01
/24

Opera Națională București, instituție publică de importanță națională aflată sub egida Ministerului Culturii, celebrează Ziua Culturii Naționale, în data de 15 ianuarie, ora 18:00, cu premiera spectacolului Oedipe de George Enescu, în regia lui Stefano Poda și sub bagheta dirijorală a lui Tiberiu Soare. Totodată, evenimentul va fi dedicat și împlinirii a 70 de ani de la inaugurarea celei mai importante scene lirice din România.

09
/01
/24

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București celebrează Ziua Culturii Naționale printr-un concert extraordinar inspirat din folclorul românesc, susținut de Corina Sîrghi, ce va avea loc luni, 15 ianuarie 2024, începând cu ora 19.00, la Sala Mare, ARCUB.