Laura Cosoi, o Mata Hari hamletiană
https://www.ziarulmetropolis.ro/laura-cosoi-o-mata-hari-hamletiana/

În noua montare Hamlet care va avea avanpremiera la începutul lunii februarie, Laura Cosoi va fi un personaj cheie al intrigii din binecunoscuta poveste: Rosencrantz.

Un articol de Liliana Matei|30 ianuarie 2014

În noua montare Hamlet care va avea avanpremiera la începutul lunii februarie, Laura Cosoi va fi un personaj cheie al intrigii din binecunoscuta poveste: Rosencrantz.

Rosencrantz și Guildenstern sunt două ispite senzuale şi inteligente, aflate în slujba regelui, menite să obţină informaţii preţioase în timpul momentelor intime petrecute împreună cu duşmanii tronului. Rolul lui Rosencrantz este împărţit de Laura Cosoi cu Dana Rogoz, iar cel al lui Guildenstern, de Smaranda Caragea şi Alexandra Murăruş.

Impactul scenic al acestei noi abordări este potențat de creațiile vestimentare realizate de Răzvan Ciobanu şi de Adina Buzatu. Linia artistică este menţinută şi dezvoltată şi de încălţările spectaculoase ale personajelor, create de Ştefan Burdea.

Actualitate şi regalitate, eleganţă şi decadenţă, rafinament şi atemporalitate. O noapte polară, fără de sfârşit. O lume glamorous, mondenă, o atmosferă de ipocrizie, o lume în care nu există onestitate, decenţă, intimitate.

Adevăr sau minciună? Dreptate sau ipocrizie? Frica vinovatului sau curajul idealistului? Viaţa sau moartea?

Acestea sunt întrebările. Răspunsul? Câte puţin din toate.

Hamlet, în regia lui Marcel Ţop,  se joacă pe 3, 4 și 10 februarie, de la orele 20.00, la Teatrul Nottara. Din distribuție: Tudor Aaron Istodor, Maia Morgenstern, Marius Bodochi, Laura Cosoi, Dana Rogoz, Dorin Andone, Viorel Păunescu.

Biletele s-au pus în vânzare pe www.bilete.ro, la casieria teatrului Nottara şi pe www.nottara.ro.

 

Foto Laura Cosoi, în cadrul repetițiilor: Cristina Tinta

02
/09
/16

Cel mai nou lungmetraj semnat de Adrian Sitaru, „Fixeur” va avea premiera mondială săptămâna viitoare (vineri, 9 septembrie, de la ora locală 21.30), în cadrul unuia dintre cele mai importante festivaluri de film din Statele Unite și Canada - Toronto International Film Festival (8-18 septembrie 2016).

02
/09
/16

Spectacolul "Omul pernă", în regia lui Eugen Gyemant, a fost marele câștigător al Festivalului Internațional de Teatru Undercloud, obținând cele mai multe premii, printre care cele pentru cel mai bun spectacol și cea mai bună regie, oferite în cadrul galei desfășurate la Hanul Gabroveni. Premiul pentru cel mai bun actor i-a fost acordat lui Dan Rădulescu pentru rolul său din spectacolul "Omul pernă".

01
/09
/16

“Am o vorbă: te duci la medic şi vrei neapărat să-ţi dea un tratament bun. Aşa e şi când un spectator vine în sala de teatru sau la cinema: ar trebui să-i acorzi un spectacol plăcut, să nu greşeşti.” - Luminiţa Gheorghiu. Apreciata actriţă din „Pozitia copilului”, filmul care a câştigat Ursul de Aur în 2013, împlineşte, astăzi, 67 de ani.

01
/09
/16

“Toni Erdmann”, în regia lui Maren Ade, coprodus de Ada Solomon, a fost desemnat drept cel mai bun film al anului de către Federația Internațională a Criticilor de Film (FIPRESCI). Premiul îi va înmânat regizoarei Maren Ade în cadrul galei de deschidere a festivalului de film de la San Sebastian (Spania), pe 16 septembrie. Este pentru prima dată când această distincție va merge către o producție regizată de o femeie. Filmul va rula din 21 octombrie în cinematografele din România

01
/09
/16

"Cred că, dintre toate minunile lumii, cea mai mare minune este Iubirea!" - George Șovu. Apreciatul romancier și scenarist a murit, luni, la vârsta de 85 de ani. Slujba de înmormântare va avea loc, astăzi, de la ora 13.00, la Cimitirul Mănăstirii Cernica. George Şovu este autorul scenariilor pentru celebra serie de filme 'Liceenii'.

31
/08
/16

Într-un volum colectiv, „Cum (să) îmbătrânim”, publicat în acest an de editura Baroque Books & Arts, mai mulți scriitori (dar nu numai) întorc pe toate fețele vârstele senectuții.

31
/08
/16

Hull a luptat eroic şi a pierdut eroic cu un gol primit în „Fergie time”, în ultima etapă din Premier League! Îmi pare rău pentru ei dar sper să-l angajeze pe Phelan manager cu normă întreagă. Are stofă şi chiar şi cu resurse limitate poate ţine echipa pe linia de plutire în acest sezon.

31
/08
/16

La început de toamnă, pe 14 septembrie, de la orele 19:00, Fundația Calea Victoriei vă invită la Sala Radio, la concertul de gală „Royal Musical Journey” - o călătorie savuroasă și ritmată în Europa cochetă a secolelor XVII și XVIII.

31
/08
/16

Trei dintre cei mai iubiți actori români - Marin Moraru, Radu Beligan și Mircea Albulescu - vor fi omagiați la Noaptea Albă a Filmului Românesc, care va avea loc pe 16 septembrie, în zece locații din București. Spectatorii îi vor revedea pe regretații mari actori în câteva dintre cele mai bune roluri ale lor, iar un tribut în memoria cineastului Ovidiu Bose Paștina va marca 10 ani de la dispariția sa.

31
/08
/16

Peste 28 de milioane de oameni din toată lumea vorbesc româneşte. Limba română se predă în şcoli din 43 de ţări şi este vorbită oficial în 20 de state în care există comunităţi mari de români. Este, de asemenea, limbă oficială sau administrativă în Uniunea Latină şi în Uniunea Europeană. Româna este şi una dintre cele cinci limbi în care se oficiază servicii religioase pe Muntele Athos.

30
/08
/16

Despre modestia, simplitatea, umanitatea cuceritoare și discursul la primirea în Academia Română a celui mai mare pianist, compozitor și dirijor român, George Enescu.

30
/08
/16

Unul dintre cele mai importante evenimente culturale ale toamnei, festivalul Les Films de Cannes à Bucarest, revine între 14 şi 23 octombrie 2016, pentru al şaptelea an, cu o ediţie extinsă şi cu cele mai aşteptate filme din selecţia Festivalului de la Cannes în peste 100 de proiecţii. „I, Daniel Blake“, filmul care i-a adus anul acesta cel de-al doilea Palme d’Or cineastului britanic Ken Loach, va fi proiectat în premieră în România.