„Lecţia de violoncel“ deschide festCO. Radu Beligan joacă în sala „Radu Beligan“
https://www.ziarulmetropolis.ro/lectia-de-violoncel-deschide-festco-radu-beligan-joaca-in-sala-radu-beligan/

Spectacolul „Lecţia de violoncel“, cu Radu Beligan, deschide cea de-a XII-a ediţie a Festivalului Comediei Româneşti – festCO, care va avea loc în perioada 24 mai – 1 iunie, în Bucureşti.

Un articol de Petre Ivan|22 mai 2014

Actorul Radu Beligan joacă în sala „Radu Beligan“ a Teatrului de Comedie, sâmbătă, 24 mai, de la ora 18.00. Spectacolul „Lecţia de violoncel“, producţie a Teatrului Metropolis, regizată de Felix Alexa, se va juca în deschiderea festivalului, iar Radu Beligan va reveni ca actor pe scena care îi poartă numele, după o pauză de 45 de ani!

După spectacolul în care mai joacă Lamia Beligan, Marius Manole şi Tania Popa va urma o sesiune de autografe susţinută de Radu Beligan. Spectatorii vor putea cumpăra din foaierul teatrului volumul de memorii „Între acte“, de Radu Beligan, apărut la Editura All.

Radu Beligan a fost între 1961 şi 1969 primul director al Teatrului de Comedie, perioadă în care a interpretat roluri importante sub bagheta unor mari regizori.

Bilete la spectacolul „Lecţia de violoncel“ puteţi cumpăra direct de la casa de bilete a Teatrului de Comedie sau de pe site-ul www.comedie.ro.

Cum va fi prima zi de festival

Sâmbătă, 24 mai, începând cu ora 17.00, în faţa Teatrului de Comedie, va avea loc festivitatea deschiderii festCO 2014. Imaginile ce au definit festivalul de-a lungul ediţiilor anterioare vor căpăta forme concrete.

La ora 17.30 în foaierul Teatrului de Comedie va avea loc vernisajul expoziției de fotografii reprezentându-l pe maestrul Radu Beligan în câteva dintre cele mai importante roluri ale carieirei sale.

Festivalul continuă după spectacolul „Lecţia de violoncel“, de la ora 18.00, de la ora 20.15, la Teatrul de Artă, în cadrul secţiunii OFF, cu spectacolul INSOMNIACII de Mimi Brănescu, regia Sorin Militaru.

Pentru cei care doresc să revadă filme de comedie românească, începând cu ora 21.30, în faţa Teatrului de Comedie, sub egida Cinemateca festCO şi Caravana filmului românesc, are loc o proiecţie a filmului „Despre oameni şi melci“, regia Tudor Giurgiu. Actorul Andi Vasluianu este invitat la întâlnirea cu publicul.

Click aici pentru programul complet al festivalului!

15
/11
/17

Intră din 17 noiembrie în cinematografe „Tărâmul binecuvântat” / „God's Own Country”, un film cu 11 nominalizări la British Independent Film Awards, cele mai importante premii din industria independentă de film din Marea Britanie. Regizat de Francis Lee, filmul este considerat de publicul și de presa internațională unul dintre succesele cinematografice ale lui 2017.

15
/11
/17

„Maestrul și Margareta” este una dintre cărțile mele de căpătâi, așadar am așteptat cu nerăbdare (și emoție) să văd spectacolul Bulgakov 17, oferit de Teatrul Național Târgu-Mureș – Compania „Liviu Rebreanu”.

15
/11
/17

Spectacolul de dans contemporan DORIANse întoarce la Teatrul Odeon, pentru încă o reprezentație, pe 19 noiembrie, de la ora19:30, la Sala Studio. După această reprezentație, DORIAN continuă turneul național pe scena Teatrului Național din Tîrgu-Mureș, unde spectacolul este programat pe 27 noiembrie.

15
/11
/17

„Tinerețe fără bătrânețe: artiști și producători culturali români contemporani între 30 și 100 de ani” este un proiect editorial online care prezintă creativi români, prin intermediul unor „portrete” video, foto sau audio. Proiectul se înscrie în seria „modernism art documentaries” lansată de platforma Modernism.ro în 2012, care cuprinde până în prezent 190 de episoade video-documentare.

15
/11
/17

Într-o comedie romantică și total anapoda, cinci personaje din Bucureștiul interbelic își caută perechea ideală. Cu un umor delicat, actorii Oana Pellea, Florina Gleznea, Cristina Casian, Richard Bovnoczki și Istvan Teglas revin în luna noiembrie, la ARCUB, într-o nouă reprezentație excepțională a spectacolului de teatru „Idolul și Ion Anapoda”, scrisă de George Mihail Zamfirescu și adaptată de regizoarea Mariana Cămărășan.

14
/11
/17

Anul 2018 începe cu o surpriză muzicală plină de magie, grație și energie debordantă. În 8 ianuarie, ora 19:00, Fundația Calea Victoriei organizează la Teatrul Național București Concertul Extraordinar de Anul Nou, avându-l de această dată invitat pe celebrul violonist elvețian Manrico Padovani.

14
/11
/17

CRONICĂ DE FILM La 30 de ani de la istoricul eveniment, Liviu Tofan, fost jurnalist la Radio Europa Liberă, reconstituie într-un documentar de televiziune revolta muncitorilor brașoveni din 15 noiembrie 1987, unul din cele mai importante și emoționante gesturi de demnitate colectivă din istoria recentă a României.

13
/11
/17

Liminal, festivalul pionier de artă, știință și tehnologie care a avut loc în București între 31 octombrie și 12 noiembrie, s-a încheiat duminică după-amiază. Instalații precum Mindcraft Battle, adică piramida care levitează cu puterea minții, sau Automated Poetry Machine, generatorul de poezii la intersecția dintre un telefon public și un bancomat, din cadrul festivalului au fost câteva din felurile în care Liminal a evidențiat nevoia de apropiere a publicului de intersecția dintre artă, știință și tehnologie.

13
/11
/17

An de an, Teatrul „Ioan Slavici” aduce în fața spectatorilor săi, cu prilejul Festivalului de Teatru Clasic de la Arad, poveştile clasice ale scenei, în montările unor regizori care au făcut istorie în teatrul românesc și nu numai.

13
/11
/17

Vineri, 17 noiembrie 2017, de la ora 19, Sala Eforie (Jean Georgescu) a Cinematecii Române din Bucureşti (Str. Eforie nr. 2) găzduieşte cea de-a 17-a ediţie a Cineclubului FILM, în cadrul căreia va fi proiectat, de pe peliculă (35mm), un alt titlu notabil al istoriei filmului românesc, FAUST XX (1966), o comedie SF purtând semnătura inconfundabilă a lui Ion Popescu Gopo.