„Lecţia de violoncel“ deschide festCO. Radu Beligan joacă în sala „Radu Beligan“
https://www.ziarulmetropolis.ro/lectia-de-violoncel-deschide-festco-radu-beligan-joaca-in-sala-radu-beligan/

Spectacolul „Lecţia de violoncel“, cu Radu Beligan, deschide cea de-a XII-a ediţie a Festivalului Comediei Româneşti – festCO, care va avea loc în perioada 24 mai – 1 iunie, în Bucureşti.

Un articol de Petre Ivan|22 mai 2014

Actorul Radu Beligan joacă în sala „Radu Beligan“ a Teatrului de Comedie, sâmbătă, 24 mai, de la ora 18.00. Spectacolul „Lecţia de violoncel“, producţie a Teatrului Metropolis, regizată de Felix Alexa, se va juca în deschiderea festivalului, iar Radu Beligan va reveni ca actor pe scena care îi poartă numele, după o pauză de 45 de ani!

După spectacolul în care mai joacă Lamia Beligan, Marius Manole şi Tania Popa va urma o sesiune de autografe susţinută de Radu Beligan. Spectatorii vor putea cumpăra din foaierul teatrului volumul de memorii „Între acte“, de Radu Beligan, apărut la Editura All.

Radu Beligan a fost între 1961 şi 1969 primul director al Teatrului de Comedie, perioadă în care a interpretat roluri importante sub bagheta unor mari regizori.

Bilete la spectacolul „Lecţia de violoncel“ puteţi cumpăra direct de la casa de bilete a Teatrului de Comedie sau de pe site-ul www.comedie.ro.

Cum va fi prima zi de festival

Sâmbătă, 24 mai, începând cu ora 17.00, în faţa Teatrului de Comedie, va avea loc festivitatea deschiderii festCO 2014. Imaginile ce au definit festivalul de-a lungul ediţiilor anterioare vor căpăta forme concrete.

La ora 17.30 în foaierul Teatrului de Comedie va avea loc vernisajul expoziției de fotografii reprezentându-l pe maestrul Radu Beligan în câteva dintre cele mai importante roluri ale carieirei sale.

Festivalul continuă după spectacolul „Lecţia de violoncel“, de la ora 18.00, de la ora 20.15, la Teatrul de Artă, în cadrul secţiunii OFF, cu spectacolul INSOMNIACII de Mimi Brănescu, regia Sorin Militaru.

Pentru cei care doresc să revadă filme de comedie românească, începând cu ora 21.30, în faţa Teatrului de Comedie, sub egida Cinemateca festCO şi Caravana filmului românesc, are loc o proiecţie a filmului „Despre oameni şi melci“, regia Tudor Giurgiu. Actorul Andi Vasluianu este invitat la întâlnirea cu publicul.

Click aici pentru programul complet al festivalului!

13
/11
/17

Liminal, festivalul pionier de artă, știință și tehnologie care a avut loc în București între 31 octombrie și 12 noiembrie, s-a încheiat duminică după-amiază. Instalații precum Mindcraft Battle, adică piramida care levitează cu puterea minții, sau Automated Poetry Machine, generatorul de poezii la intersecția dintre un telefon public și un bancomat, din cadrul festivalului au fost câteva din felurile în care Liminal a evidențiat nevoia de apropiere a publicului de intersecția dintre artă, știință și tehnologie.

13
/11
/17

An de an, Teatrul „Ioan Slavici” aduce în fața spectatorilor săi, cu prilejul Festivalului de Teatru Clasic de la Arad, poveştile clasice ale scenei, în montările unor regizori care au făcut istorie în teatrul românesc și nu numai.

13
/11
/17

Vineri, 17 noiembrie 2017, de la ora 19, Sala Eforie (Jean Georgescu) a Cinematecii Române din Bucureşti (Str. Eforie nr. 2) găzduieşte cea de-a 17-a ediţie a Cineclubului FILM, în cadrul căreia va fi proiectat, de pe peliculă (35mm), un alt titlu notabil al istoriei filmului românesc, FAUST XX (1966), o comedie SF purtând semnătura inconfundabilă a lui Ion Popescu Gopo.

13
/11
/17

Pe scurt, despre câteva filme româneşti din a doua jumătate a anului: „Breaking News”, „Capace”, „Aniversarea”, „Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor”, „Mariţa”. Şi, bineînţeles, neuitatul, în cel mai rău sens cu putinţă, „Octav”.

13
/11
/17

Sute de persoane au mărșăluit duminică la Hollywood în sprijinul victimelor hărțuirii și agresiunilor sexuale - inspirate de campania #MeToo de pe rețelele de socializare. Marșul a avut loc pe fondul unui val de acuzații privind hărțuirile sexuale și violurile care vizează mai multe persoane publice, după dezvăluirile cu privire la producătorul hollywoodian Harvey Weinstein.

12
/11
/17

Festivalul International EUROPAfest, organizat de jmEvents, sărbătorește, în 2018, 25 de ani printr-o ediție aniversară. Primul eveniment muzical din Romania căruia Casa Regală i-a acordat Înaltul Patronaj încă din anul 2005, va oferi un regal de jazz, blues, pop și muzică clasică cu artiști din întreaga lume.

12
/11
/17

Scriitorul Bogdan Suceavă se va întâlni în perioada 17-23 noiembrie cu cititorii din Bucureşti şi Cluj, cu prilejul apariţiei celui mai nou volum, „Istoria lacunelor. Despre manuscrise pierdute”, publicat recent la Editura Polirom, disponibil şi în format electronic.

11
/11
/17

Spectacolul „Calul alb” de Ioana Păun, cu Ilinca Manolache, se va juca miercuri, 15 noiembrie, de la ora 19.00, la Teatrul „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe, Sala Arta.

10
/11
/17

Opera Națională București prezintă sâmbătă, 11 noiembrie, de la ora 18:30 premiera –eveniment ,,Iubire nesfârșită (Opus 73)” de Ludwig van Beethoven și ,,Sacre du Printemps” de Igor Stravinsky. Regia și coregrafia poartă semnătura lui Renato Zanella, coordonatorul artistic de balet al Operei Naționale București. Scenografia a fost creată de arhitectul Octavian Neculai, iar la pupitrul dirijoral se va afla maestrul Vlad Conta.

10
/11
/17

Astăzi, 10 noiembrie, începe Sibiu Jazz Competition, cel mai longeviv concurs internaţional de jazz din România. Anul acesta, pentru prima dată de la lansare, concursul se desfăşoară separat de Sibiu Jazz Festival, având identitate vizuală şi date de desfăşurare proprii.