Leonce si Lena, în premieră pe scena Teatrului Maria Filotti
https://www.ziarulmetropolis.ro/leonce-si-lena-in-premiera-pe-scena-teatrului-maria-filotti/

Teatrul „Maria Filotti” propune brăilenilor un spectacol montat de tânărul regizor Vlad Cristache, „Leonce si Lena” de Georg Buchner – cea de a doua premieră a stagiunii.

Un articol de Petre Ivan|24 ianuarie 2014

Teatrul „Maria Filotti” propune brăilenilor un spectacol montat de tânărul regizor Vlad Cristache, „Leonce si Lena” de Georg Buchner – cea de a doua premieră a stagiunii.

Regizorul Vlad Cristache a mai montat la Brăila „Peer Gynt” de Ibsen şi „Poveşti de familie” de Biljana Srbljanovic. Directorul teatrului, Lucian Sabados, a declarat că „Leonce şi Lena” este un proiect minunat, un text magic, scris în 1828, care are o miză mare.

„Este un text poetic, de un comic nebun, dar şi de profunzime. Vlad este într-o formă artistică excepţională şi lucrează cu doi colaboratori foarte interesanţi.

Constantin Cojocaru, pe care l-am mai văzut şi în alte spectacole a renunţat pentru acest rol la invitaţiile adresate de doi regizori foarte importanţi, Alexandru Dabija la «Odeon» şi Radu Afrim la Teatrul Naţional Bucureşti.

Al doilea colaborator este Ionuţ Vişan, cunoscut deja publicului din «Poveşti de familie». El a dovedit că este un vârf de generaţie, dar şi fidelitate pentru teatrul brăilean.

Leonce şi Lena

Mă bucur că în spectacol joacă şi tânăra actriţă Corina Borş, care are rolul principal feminin în acest spectacol pe care noi ni-l dorim excepţional. Va fi un spectacol modern, destinat tinerei generaţii”, a mai explicat Lucian Sabados.

Avanpremiera spectacolului Leonce si Lena are loc vineri, 31 ianuarie, la Sala Mare, iar premiera sâmbătă, 1 februarie

Foto cu Leonce si Lena – tmf.ro

09
/02
/24

mind-moving, programul de terapie prin artă inițiat și organizat de Indie Box, în parteneriat cu NOPA - Societatea Norvegiană a Compozitorilor și Textierilor, Asociația Entuziart și Profeti ART SRL, ajunge la finalul perioadei de implementare și își încheie călătoria cu un eveniment special, dedicat publicului larg, cu intrare liberă, pe 21 februarie, de la 18:30, la Arcub - Hanul Gabroveni (str. Lipscani, nr. 84 - 90).

08
/02
/24

Seria SWORDS - Spoken Word Sessions continuă cu un nou episod ce îi are ca invitați pe Cosmina Moroșan & Anticorp Solar, Cristina Bordeanu, Cătălina Matei și Lucian Brad, într-un eveniment moderat de Cosmin Perța – duminică, 11 februarie, de la ora 19:30, la Control Club. Performance-urile vor fi completate de un set audio-vizual de Iulian Morar.  

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.

07
/02
/24

Eyedrops și Pinholes, trupe de rock alternativ, pleacă într-un turneu ce cuprinde nouă orașe prin țară dar și în Republica Moldova, începând cu data de 8 februarie, din Timișoara, urmând să transforme într-o petrecere, pe rând, alte opt puncte geografice importante.

07
/02
/24

Editura Humanitas vă invită marți, 13 februarie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bd. Regina Elisabeta nr. 38), la o întâlnire cu istoricul Marc David Baer, profesor la London School of Economics and Political Science, istoricul Marian Coman și scriitoarea Sabina Fati despre volumul Otomanii: Hani, cezari și califi, o fascinantă nouă abordare a istoriei Imperiului Otoman.