Les Films de Cannes a Bucarest – primele bilete
https://www.ziarulmetropolis.ro/les-films-de-cannes-a-bucarest-primele-bilete/

Les Films de Cannes a Bucarest a pus în vânzare primele bilete. Graţie cererii din anii trecuţi şi interesului stârnit deja de ediţia de anul acesta, care adună cele mai provocatoare titluri din selecţia Festivalului de la Cannes, o a treia sală a fost inclusă în program. Astfel, pe lângă cinematografele Studio şi Elvira Popescu, vor […]

Un articol de Andrada Văsii|23 septembrie 2013

Les Films de Cannes a Bucarest a pus în vânzare primele bilete. Grație cererii din anii trecuți și interesului stârnit deja de ediția de anul acesta, care adună cele mai provocatoare titluri din selecția Festivalului de la Cannes, o a treia sală a fost inclusă în program. Astfel, pe lângă cinematografele Studio și Elvira Popescu, vor avea loc proiecții și la CinemaPRO.

Totodată, de astăzi, cinefilii își pot deja cumpăra bilete la unele dintre cele mai așteptate filme din program, printre care și două filme laureate cu Palme d’Or.

Lista filmelor pentru care se pun în vânzare bilete în avans va fi actualizată în permanență pe site-ul oficial. Cea de-a patra ediție a Les Films de Cannes a Bucarest va avea loc între 25 și 31 octombrie.

„Jimmy P.” (Psychotherapy of a Plains Indian), cu Benicio del Toro și Mathieu Amalric va fi proiectat în premieră în România în cadrul festivalului.

Un psihanalist din Transilvania la Les Films de Cannes a Bucarest

„Jimmy P.” (Psychotherapy of a Plains Indian) este cel de-al cincilea film regizat de Arnaud Desplechin selectat în competiția oficială a Festivalului de la Cannes. Desplechin a scris scenariul după ce a citit studiul pasionant al psihanalistului francez Georges Devereux, transformând o lucrare științifică într-un „western psihanalitic uimitor și pasionant”, potrivit „Le Figaro”.

Reușita li se datorează parțial și celor doi actori, Benicio del Toro, în rolul unui soldat amerindian cu afecțiuni psihice, și Mathieu Amalric, în rol de psihanalist francez născut în Transilvania, care fac o echipă memorabilă. „Un film superb, cu o imagine captivantă, și straniu în cel mai bun sens al cuvântului”, nota și „The Village Voice”. 

Regizorul Arnaud Desplechin, renumit pentru filme ca ,,La vie des morts”,  ,,La sentinelle”, ,,Esther Kahn”, ,,Comment je me suis disputé (ma vie sexuelle)”, ,,Rois et Reine” sau ,,Conte de Noel”, este unul intre cei mai importanți cineaști francezi contemporani, câștigător a numeroase premii.

Citiți și: Cinefilii sunt aşteptaţi la filme de mare artă

Cinefilii își pot cumpăra bilete la acest film începând de astăzi.  S-au pus în vânzare biletele și la proiecțiile de gală ale filmelor ,,Adèle: Capitolele 1 & 2/ La Vie d’Adèle: Chapitres 1 & 2”, distins cu Palme d’Or regizat de Abdellatif Kechiche, și ,,Heli”, de Amat Escalante, recompensat cu Premiul pentru regie, ambele urmând a fi proiectate în prezența regizorilor, care vor ramâne să discute cu spectatorii la final.

Les films de Cannes a Bucarest

Filmul La Vie d’Adèle: Chapitres 1 & 2 face parte din selecția Les films de Cannes a Bucarest

Tot de astăzi, cinefilii își pot cumpăra bilete la Sous le Soleil de Satan, cu Gerard Depardieu și Sandrine Bonnaire, filmul care i-a adus un Palme d’Or lui Maurice Pialat în 1987, și la Los Bastardos, titlul care l-a impus în atenția criticii internaționale pe Amat Escalante.

Los Bastardos, un amestec de dramă socială și thriller violent amintind de Funny Games al lui Michael Haneke, urmărește o zi din viața a doi imigranți mexicani din Los Angeles care acceptă un job suspect de bine plătit. Filmul va fi proiectat în prezența regizorului, fiind urmat de o sesiune de Q&A.

Foto credit: Les Films de Cannes a Bucarest

15
/05
/22

TIFF propune la ediţia din acest an un Focus Polonia, care cuprinde o selecție a Festivalului Internațional de Film New Horizons din Wrocław, producții contemporane, filme cult  și o retrospectivă Krzysztof Kieślowski.

12
/05
/22

“Unde este Anne Frank?, în regia israelianului Ari Folman, este o modalitate inedită prin care publicul poate aprofunda istoria dincolo de manualele școlare sau cărțile de istorie, un promotor al memoriei și al cultivării valorilor democratice, un instrument al educației despre Holocaust, despre importanța combaterii discriminării, rasismului și a atitudinilor extremiste”, declară reprezentanții Institutului Național pentru Studierea Holocaustului în Romania “Elie Wiesel”, în contextul lansării filmului în cinematografele din țară începnd cu 20 mai.

12
/05
/22

În paralel cu cea de-a 15-a ediție a festivalului One World Romania, în luna mai se vor desfășura mai multe evenimente KineDok, inclusiv în cadrul festivalului. Programul promovează filmul documentar în spații neconvenționale din șase țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, Georgia și România.

10
/05
/22

Cel mai complex proiect documentar dedicat naturii din România vine la HBO Max. „România sălbatică”, realizat de Dan Dinu și Cosmin Dumitrache, va putea fi vizionat de abonații platformei de streaming din 12 mai, pe parcursul a trei episoade. În iulie, miniseria va fi difuzată și pe HBO.

09
/05
/22

Walter Robinson, jurnalistul care a condus echipa Spotlight din cadrul publicației Boston Globe în investigația care a primit în 2003 premiul Pulitzer pentru Public Service vine la București, pentru cea de-a 11-a ediție Superscrieri.

29
/04
/22

CRONICĂ DE FILM "Spioni de ocazie" (2021), noul documentar al Oanei Giurgiu, disponibil în cinematografe, aduce în atenţie o poveste fascinantă de spionaj din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, care a vizat şi România. Formal, însă, filmul nu se ridică la înălţimea subiectului său.