Librariile Carturesti sarbatoresc 12 ani de existenta
https://www.ziarulmetropolis.ro/librariile-carturesti-sarbatoresc-12-ani-de-existenta/

Un program prelungit de citit, concursuri de algebră naivă şi o proiecţie video 3D se numără printre evenimentele prin care librăriile Cărtureşti marchează, joi, 12 ani de la înfiinţare. Prima librărie cu „carte, ceai, muzică, dichis” s-a deschis în anul 2000, pe strada Edgar Quinet, la numărul 9, între Facultatea de Litere şi cea de […]

Un articol de Andrada Văsii|22 noiembrie 2012

Un program prelungit de citit, concursuri de algebră naivă şi o proiecţie video 3D se numără printre evenimentele prin care librăriile Cărtureşti marchează, joi, 12 ani de la înfiinţare.

Prima librărie cu „carte, ceai, muzică, dichis” s-a deschis în anul 2000, pe strada Edgar Quinet, la numărul 9, între Facultatea de Litere şi cea de Arhitectură din Bucureşti.

În ziua aniversării, toate librăriile Cărtureşti din Bucureşti şi din ţară îi aşteaptă pe cititori la o petrecere de o zi în compania cărţilor şi a muzicii, cu ceai, biscuiţi, concursuri şi reduceri şi program prelungit până la miezul nopţii în trei dintre librării – Cărtureşti Verona, Mercy/Timişoara şi Braşov.

Faţada dinspre bulevardul Magheru a librăriei Cărtureşti Verona din Bucureşti prinde viaţă joi seară, de la ora 19.00, într-un spectacol de video mapping care va lumina clădirea până spre ora 23.00. Arhitectura clădirii de pe Arthur Verona va deveni punct de plecare pentru un întreg joc de lumini, muzică şi proiecţii 3D pe teme dragi cititorilor. Cine are drum atunci prin centrul Bucureştiului nu trebuie să rateze acest exerciţiu de imaginaţie proiectat pe zidurile librăriei.

Tot în Cărtureşti Verona, dar în spaţiul dedicat ceainăriei, scenograful Vladimir Turturica pune ceaiul în prim-plan cu ajutorul unei instalaţii din mucava, hârtie şi lumină care sărbătoreşte puterea unei simple infuzii de plante de a aduce împreună lectura, muzica şi prietenii. Cine ajunge joi în ceainăria Verona se poate opri la o degustare de ceai sau poate participa la concursurile pregătite în librărie cu ocazia aniversării: de algebră naivă (Care e rezultatul adunării a „şase personaje în căutarea unui autor” cu „un veac de singurătate”? este doar un exemplu de întrebare) şi de combinaţii de ceai cu literatură (de exemplu, vizitatorii ar putea fi întrebaţi pe ce personaj literar l-aţi scoate din carte la un ceai).

În plus, orice carte cumpărată în librăriile Cărtureşti în ziua de joi vine cu o reducere de 10%. Noaptea, între orele 22.00 şi 24.00h, librăriile Verona, Mercy/Timişoara şi Braşov oferă reduceri de 20% la toate cărţile din ofertă. În librăria online carturesti.ro sărbătoarea a început mai devreme: în perioada 12 – 25 noiembrie, toate cărţile aflate în stoc au reducere de 20%.

 

Sursa: Mediafax

03
/10
/14

Competiția de lungmetraje din cea de-a doua zi a Dracula Film: Horor & Fantasy Festival de la Braşov a propus trei filme venite din culturi diferite (americană, franceză și irlandeză), bine jucate și bine regizate.

03
/10
/14

În perioada 25 - 29 octombrie 2014, Teatrul Metropolis este invitat să participe cu trei producţii remarcabile la cea de-a XVIII-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru: LECŢIA DE VIOLONCEL, TARTUFFE sau IMPOSTORUL şi VOCEA UMANĂ, care se vor juca la sediul Teatrului Metropolis, din strada Mihai Eminescu nr. 89.

03
/10
/14

Ştiţi că populara serie B.D., regizată de Mircea Drăgan şi având în distribuţie actori ca: Toma Caragiu, Dem Rădulescu, Puiu Călinescu, Jean Constantin, Iurie Darie, Sebastian Papaiani, George Mihăiță sau Dumitru Furdui, nu ar fi existat dacă Lucian Pintilie nu realiza "Reconstituirea" (1968)?

03
/10
/14

Scriitorul britanic David Lodge s-a întâlnit cu publicul din România miercuri seară, la Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi (FILIT). David Lodge a vorbit şi despre traducerile cărţilor sale, spunând că el depinde foarte mult de traducătorii din ţările unde se publică volumele sale, întrucât nu cunoaşte limbile în care acestea apar.

02
/10
/14

Regizorul francez Michel Hazanavicius, premiat cu Oscar pentru filmul The Artist, este unul dintre invitații speciali ai Les Films de Cannes à Bucarest (24 – 30 octombrie, Cinema Patria, Studio și Elvira Popescu). The Artist a câștigat peste 100 de premii și a marcat un record în cinematografia franceză

02
/10
/14

Fanii animaţiei vor şti să îşi rezerve în agendă săptămâna 3-12 octombrie, când unul dintre cei mai celebri animatori americani se întoarce la Anim’est. După prezenţa la a treia ediţie, în 2008, Bill Plympton este din nou invitat la cel mai iubit festival de film din capitală și aduce, în programul proiecţiilor de anul acesta, o mulțime de titluri premiate din cariera sa.

02
/10
/14

CRONICĂ DE FILM „Planșa”, debutul tânărului regizor Andrei Gheorghe, este un film curajos, care epatează prin imagine și rămâne restanțier la construcția personajelor și la acordarea dialogurilor. Însă merită salutată lejeritatea căreia i se dedă cu voluptate.

02
/10
/14

Dacă tot nu poți să combați legenda devenită (fals) brand de țară, atunci de ce să n-o folosești ca vehicul de promovare a unui festival de film (de nișă)? Dracula Film: Horor & Fantasy Festival de la Brașov s-a deschis cu blockbusterul „Dracula Untold”, un debut cu multe locuri comune, dar și cu câteva ingeniozități.

02
/10
/14

”America de peste pogrom”, un nou roman semnat de Cătălin Mihuleac și apărut la Editura Cartea Românească, este disponibil în librăriile din țară și în ediție digitală. Volumul apare după ”Aventurile unui gentelman bolşevic” şi ”Zece povestiri multilateral dezvoltate”, apărute în 2012, respectiv 2010, la aceeași editură.