„Livada de vişini”, cu Valeria Seciu, pe TVR 1
https://www.ziarulmetropolis.ro/livada-de-visini-cu-valeria-seciu-pe-tvr-1/

Casa de Producţie TVR vă propune luni, 15 aprilie, de la ora 21.30, „Livada de vişini”, de A.P. Cehov, în regia lui Alexandru Lustig, o coproducţie TVR şi Fundaţia Teatru Contemporan. La TVR3, TVRi şi TVR MOLDOVA! În distribuţie: Valeria Seciu, Ion Besoiu, Marian Râlea, Dan Aştilean, Ioana Anastasia Anton, Andreea Bibiri, Mihai Călin, Gelu Niţu, Anca Sigartău, Adrian Ciobanu, Dan Rădulescu si Ruxandra Maniu.

Un articol de |11 aprilie 2019

Primăvara aceasta, Teatrul Național de Televiziune se vede și pe TVR 1! În fiecare zi de luni, la ora 21.30! Astfel, telespectatorii TVR vor putea să vadă teatru tv pe TVR Internațional – vineri, pe TVR Moldova – sâmbătă, pe TVR 3 – duminică și pe TVR 1 – luni. Detalii despre piesa de luni, de la TVR1, AICI.

„Livada de vișini” de A.P. Cehov, regia artistică – Alexandru Lustig

În distribuție:

Valeria Seciu, Ion Besoiu, Marian Râlea, Dan Aștilean, Ioana Anastasia Anton, Andreea Bibiri, Mihai Călin, Gelu Niţu, Anca Sigartău, Adrian Ciobanu, Dan Rădulescu, Ruxandra Maniu

Program de difuzare:

TVR Internaţional: vineri, 12 aprilie, ora 23:00

TVR MOLDOVA: sâmbătă, 13 aprilie, ora 11:30

TVR 3: duminică 14 aprilie, ora 20:00

Foto: Livada de vişini – facebook

26
/07
/23

O actriță care vorbește despre frică și despre lupta cu ea, despre șoapte timbrate și despre organul ei preferat de gândire: inima, într-un interviu sub formă de alfabet care o deslușește delicat și în profunzime: Antoaneta Cojocaru.

25
/07
/23

Pregătirile pentru Analogue Festival 2023 sunt în toi. Peste exact o lună, pe 25 august, pe platoul Făget de lângă Mioveni, vom da startul celei de-a doua ediții a festivalului, care propune publicului evadarea în natură și muzică. Anul acesta, pe lângă deja mult-așteptatele ridicări cu balonul cu aer cald sau activările-surpriză ale sponsorilor și partenerilor, organizatorii și-au propus să transforme locul într-un uriaș board game.

25
/07
/23

Această ediție a revistei Teatrul azi și-a dedicat accentele unui univers special al scenei: teatrul de animație, privit ca un act artistic mereu în transformare, în expansiune, nuanțat cultural, ideatic și estetic. Fiind o primă abordare amplă a acestei zone artistice în paginile revistei, coordonatorii acestui dosar, criticii de teatru Irina Zlotea și Octavian Szalad au ales să păstreze un profil general, dedicat actualității teatrului de păpuși și marionete din România și din lume.

25
/07
/23

De azi și până duminică, pe 30 iulie, poposește în Parcul Tăbăcăriei din Constanța, lângă Țara Piticilor, caravana Filme în aer liber și aduce publicului constănțean 6 proiecții în aer liber ale unor filme de Oscar, dar și spectacole de magie, percuție și pantomimă la care intrarea este liberă. Mai multe detalii se găsesc pe Facebook și pe https://filminaerliber.ro/.

25
/07
/23

Joi, 27 iulie, începe cea de-a IX-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru Ariel Vâlcea Fest, care pentru 4 zile transformă orașul într-un centru performativ ce adună trupe de teatru, regizori și actori veniți din toate colțurile țării dar și din afara României. Festivalul aduce în Râmnicu Vâlcea nume sonore din lumea teatrului, precum Maia Morgenstern, Marius Bodochi, Claudiu Bleonț, Anca Sigartău, Cristi Martin și mulți alții.

25
/07
/23

Pe 19 iulie, sute de vedete din România au fost prezente la avanpremiera de gală a filmului Barbie distribuit la nivel național de Vertical Entertainment, producție care a pictat întreaga lume în roz. Evenimentul a avut loc la Cineplexx din Băneasa Shopping City și a adus o mică parte din Lumea Barbie, spre încântarea celor prezenți.

23
/07
/23

Explorată, reconstruită din amintiri și închipuiri vârsta de aur rămâne un timp la care te întorci în gând, ca să scapi de prezent. Dar și ca să-l înțelegi. O invitație în copilăria scriitorului portughez, recompensat în 1998 cu Premiul Nobel pentru Literatură.

21
/07
/23

VIAȚA SECRETĂ A TABLOURILOR Ziarul Metropolis vă invită la mici incursiuni în existenţa nevăzută, uitată sau ignorată a imaginilor care ne fascinează. Unele au schimbat istoria artei, altele au rămas ascunse printre poveşti.