”Livada de vişini” s-a mutat pe scena mare a TNB
https://www.ziarulmetropolis.ro/livada-de-visini-s-a-mutat-pe-scena-mare-a-tnb/

‘’Livada de vişini’’ revine la Sala Mare a TNB joi, 7 martie, la ora 19 :30.

Un articol de Andrada Văsii|4 martie 2013

Livada de vişini de A.P. Cehov, un spectacol în regia lui Felix Alexa, cu Maia Morgenstern, Mircea Albulescu, Marius Manole în rolurile principale, se reia, joi 7 martie, de la ora 19.30, într-o ambianţă nouă, cea a Sălii Mari a Teatrului Naţional din Bucureşti.

Conceput iniţial pentru scena Sălii Amfiteatru, unde a avut premiera în 2010 şi unde s-a jucat cu săli arhipline, acest spectacol definit de critică drept „un apogeu al virtuozităţii regizorale” a lui Felix Alexa, va putea fi de acum văzut de un număr sporit de spectatori, la Sala Mare a TNB.

Vă invităm să vizionaţi un spectacol rafinat şi modern, într-o scenografie spectaculoasă, semnată de Diana Ruxandra Ion, cu o muzică inconfundabilă, compusă de Alexander Bălănescu, şi să redescoperiţi o cunoscută capodoperă cehoviană despre o lume aflată la crepuscul, căreia o alta îi va lua locul.

Alături de protagoniştii rolurilor principale, îi veţi vedea pe scenă pe: Ioana Anastasia Anton, Irina Movilă, Andrei Finţi, Ana Ciontea, Conrad Mihai Mericoffer (premiul de debut al UNITER în 2011), Ileana Olteanu, Marius Rizea, Mihai Calotă şi Răzvan Oprea.

La fel de surprinzătoare, de la o generaţie la alta, « Livada de vişini », din nou la TNB !

 

05
/10
/21

Premierele lunii octombrie pe Scena Digitală a Naționalului sibian: „Antisocial” de Bogdan Georgescu și „Quartett” de Heiner Müller. Spectacolele oferite cadou abonaților Scenei Digitale sunt: „Sensul vieții” și „Personajul ce nu poate muri” de Eugenio Barba. Ia-ți cel mai bun loc în sala virtuală!

03
/10
/21

Există multe tipuri de frici. Trăim cu ele și alegem fie să le ascundem sub preș, fie să le anihilăm cu totul din subconștientul nostru. Dar ele tot există.

01
/10
/21

Ce au în comun: Sputnik 5, meteoritul care lovește pământul la câțiva kilometri de Odesa și lansarea CD-ului cu George Enescu? Ziua de 19 august 1881. Tot în aceeași zi, România devine regat. Toate acestea s-au întâmplat în ziua în care George Enescu s-a născut.

30
/09
/21

Spectacolul de poezie electrică pe versuri de Federico García Lorca, „Lună Verde”, cu Alina Berzunțeanu și Cezar Antal (vioară electrică), a fost selectat în cadrul celei de-a 31-a ediții a a Festivalului Național de Teatru, secțiunea Instalații performative.

30
/09
/21

Pe 1 octombrie, de la ora 19.00 (ora României), are loc un dialog online de excepție care va marca lansarea în limba română a producției-experiment „The Walks”: doi dintre cei trei regizori și fondatori ai Rimini Protokoll – Helgard Haug și Stefan Kaegi – vor dialoga cu criticul de teatru Octavian Saiu despre cel mai recent demers al multi-premiatului colectiv din Berlin, recunoscut la nivel internațional pentru abordările inovatoare în teatru.

28
/09
/21

Următoarele zile ale Festivalului de Teatru Independent Undercloud sunt dedicate cu precădere spectacolelor de teatru și evenimentelor conexe: lansări de carte, sesiuni de Q&A cu artiștii, dialoguri dar și vernisajul unei video-expoziții. Seara de marți este dedicată regizorului Alexa Visarion, personalitate marcantă a regiei de teatru și film, teoretician al teatrului, profesor și autor a numeroase cărți de specialitate.

22
/09
/21

Teatrul EXCELSIOR prezintă, vineri, 24 septembrie, ora 19:00, premiera spectacolului Cenușăreasa – o adaptare muzicală a basmului omonim, semnată Eduard Petru Jighirgiu, cu participarea coregrafului Edi Stancu. Veți descoperi o versiune surprinzătoare a Cenușăresei, care explorează ludic fiecare personaj și detaliu al poveștii în crearea unui spectacol care va bucura întreaga familie.