Locuri de muncă pentru grupurile vulnerabile, în Vălenii de Munte
https://www.ziarulmetropolis.ro/locuri-de-munca-pentru-grupurile-vulnerabile-in-valenii-de-munte/

Asociaţia Pro-Youth în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, vă invită marţi, 30 iunie 2015, începând cu orele 12, la Centrul de Tineret Vălenii de Munte: Str. Berevoiesti, Nr. 9, Valenii de Munte, Jud. Prahova, pentru lansarea întreprinderii sociale Eco Bio Processing, în cadrul proiectului „VALORificarea oportunităţilor de insertie pe piaţa muncii pentru grupurile vulnerabile, prin integrarea în Intreprinderi Sociale VALORIS”(ID:144616).

Un articol de Petre Ivan|29 iunie 2015

Ca urmare a studiului de piaţă şi evaluării potenţialului economic al zonei, întreprinderea socială îşi va desfăşura activitatea în Parcul Industrial Vălenii de Munte iar aceasta va avea ca activitate principală colectarea, procesarea şi comercializarea producţiei locale de legume şi fructe obţinute prin mijloace ecologice.

Principalele produse ale întreprinderiii sociale vor fi: fructe şi legume ambalate în ceară naturală, fructe şi legume uscate, sucuri şi gemuri naturale, produse fără conversanţi şi fără aditivi alimentari. Modelul de afaceri a fost ales în aşa fel încât să se realizeze o conversie aproape integrală a materiei prime în produs finit şi în acelaşi timp să se păstreze un standard ridicat de calitate. Eco Bio Processing se va poziţiona pe piaţă ca un furnizor de produse ecologice premium.

Asociaţia Pro Youth, prin înfiinţarea întreprinderii sociale Eco Bio Processing, va crea cinci locuri de muncă, în oraşul Vălenii de Munte, pentru persoane aparţinând grupurilor vulnerabile. Totodată, întreprinderea socială Eco Bio Processing va avea un impact economic important asupra micilor producători locali care îşi vor putea valorifica în acest fel producţia proprie.

Proiect pentru dezvoltarea economiei sociale

Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (lider de parteneriat) în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Sociala şi Protecţia Copilului OLT (Partener 1), Asociaţia Consorţiul pentru Educaţiei şi Dezvoltare Durabilă ”România Europeană” (Partener 2), Asociaţia ”Mesagerii Pro-Natura” (Partener 3), Redis Consult SRL (Partener 4), Asociaţia Cluster Economie şi Asistenţă Socială (Partener 5), Asociaţia Pro-Youth (Partener 6) şi Asociaţia Matvei Nicolescu (Partener 7) implementează, începând cu data de 03.11.2014 pentru 12 luni, proiectul POSDRU/168/6.1/S/144616, ”VALORificarea oportunităţilor de inserţie pe piaţa muncii pentru grupurile vulnerabile, prin integrarea în Întreprinderi Sociale VALORIS”.

Acest proiect este cofinanţat din Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Numărul de referinţă al programului (CCI): 2007RO051PO001, Axa prioritară 6 „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul Majoritar de intervenţie 6.1 „Dezvoltarea economiei sociale”.

07
/02
/24

Eyedrops și Pinholes, trupe de rock alternativ, pleacă într-un turneu ce cuprinde nouă orașe prin țară dar și în Republica Moldova, începând cu data de 8 februarie, din Timișoara, urmând să transforme într-o petrecere, pe rând, alte opt puncte geografice importante.

07
/02
/24

Editura Humanitas vă invită marți, 13 februarie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bd. Regina Elisabeta nr. 38), la o întâlnire cu istoricul Marc David Baer, profesor la London School of Economics and Political Science, istoricul Marian Coman și scriitoarea Sabina Fati despre volumul Otomanii: Hani, cezari și califi, o fascinantă nouă abordare a istoriei Imperiului Otoman.

05
/02
/24

La Centrul Național al Dansului București (CNDB), anul începe cu o rezidență și cu o serie de spectacole prezentate în cadrul stagiunii. 2024 este an aniversar la CNDB. Instituția împlinește 20 de ani și își propune să celebreze prin evenimente speciale cele două decenii de promovare a creației coregrafice.

05
/02
/24

„Din autobiografie îmi extrag eu forța, prin autobiografie simt că pot să-i fac pe oameni să se confrunte cu acele lucruri pe care nu vor să le vadă. Când vine vorba de scrierea autobiografică, oamenii nu mai pot spune: E doar un personaj, asta nu poate fi adevărat”.

05
/02
/24

Vineri, 9 februarie 2024 (19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va fi dirijată de RADU PAPONIU, director artistic și muzical al ansamblului Southwest Florida Symphony Orchestra, dirijor asociat al Filarmonicii din Naples (Florida – S.U.A.) și director muzical al Orchestrei de Tineret din același oraș american. Din 2017, Radu Paponiu a dirijat Filarmonica din Naples în peste 100 de evenimente diferite de muzică clasică, pop sau în proiecte educaționale.

05
/02
/24

Considerat, de critici, dar și de iubitorii de artă, poate cel mai cunoscut și mai bine cotat artist român contemporan la nivel internațional, Adrian Ghenie revine într-o licitație din România cu o lucrare amplă și expresivă.

05
/02
/24

Prima premieră a anului 2024 la Teatrul EXCELSIOR (singurul teatru din București dedicat adolescenților și tinerilor) este spectacolul PTERODACTILI de Nicky Silver, o producție în regia lui Radu Iacoban și scenografia lui Tudor Prodan.

05
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă marți, 6 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Borges și eu de Jay Parini, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea lui Mihnea Gafița, un road novel care emană o nesfârșită admirație pentru unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori ai secolului XX, un roman ce are la bază întâmplări petrecute în primăvara anului 1971.

04
/02
/24

NOU Un singur personaj, în care coabitează două ființe diferite, chiar opuse. Un singur monolog, lung, rostit de doi actori, într-un spectacol nou intrat în portofoliul Teatrului Metropolis, în urma concursului pentru debutanți, “StarT”

02
/02
/24

Jurnalismul de investigație din Balcani, Europa Centrală, țările Parteneriatului Estic, precum și Cipru și Malta, a întâmpinat numeroase provocări în ultimii ani. În multe țări din regiune, peisajul media este plin de (auto-)cenzură, iar inițiativele independente și critice sunt insuficiente. Jurnaliștii se confruntă deseori cu amenințări, hărțuire și acțiuni legale, ceea ce le restricționează tot mai mult capacitatea de a documenta și raporta problemele acute din societatea actuală.