„Love is in the ART”, la prima ediție
https://www.ziarulmetropolis.ro/love-is-in-the-art-la-prima-editie/

Prima ediţie a Festivalului Love is in the ART va avea loc, între 13 şi 15 noiembrie, în mai multe spaţii din Bucureşti, tema pricipală a evenimentului fiind o celebrare a modului în care dragostea se reflectă în diferitele domenii ale artei. Evenimentul va aduce în faţa publicului, timp de 3 zile, piese de teatru, spectacole de dans contemporan, expoziţii foto, proiecţii de film şi concerte.

Un articol de Liliana Matei|10 noiembrie 2015

Vineri, 13 noiembrie 

Bucureștenii sunt așteptați la Teatrelli, pe 13 noiembrie, de la ora 19:00, unde vor avea parte de un show impresionant gândit de Momo Sanno, un artist a cărui carieră se întinde pe parcursul a 15 ani, perioadă în care a dansat în peste 2.000 de spectacole, în prezența a 2.000.000 de spectatori. Momo Sanno își fascinează audiența de fiecare dată printr-un mix inedit de stiluri de dans, tehnici și influențe, reușind constant să creeze momente vibrante.

Înainte de reprezentație, de la ora 18:00, la Galeria creart din Piața Alexandru Lahovari nr. 7, va avea loc vernisajul expoziției foto Love is in the Photography, semnată de Vlad Eftenie, un nume extrem de apreciat când vine vorba de fotografia urbană, și de Adi Bulboacă, unul dintre cei mai talentați fotografi de teatru.

Tot pe 13 noiembrie, de la ora 19:30, la Teatrul de Comedie, bucureștenii sunt așteptați la spectacolul „La vita e bella”, de Radu F. Alexandru, în regia lui Vlad Cristache, cu Delia Seceleanu, Cristian Iacob, Delia Nartea, Alexandru Conovaru.

De asemenea, organizatorii Love is in the ART îi invită pe cinefili, vineri seară, la proiecția filmului „Happy, Happy”, de Anne Sewitsky, la J’ai Bistrot, de la ora 19:00.
Lungmetrajul spaniol „Stockholm”, în regia lui Rodrigo Sorogoyen, care a câștigat trofeul TIFF 2014, va fi proiectat, pe 13 noiembrie, de la ora 19:00, la Green Hours din București, în cadrul primei ediții a evenimentului Love is in the ART.

Sâmbătă, 14 noiembrie

Love is in the ART va continua sâmbătă, de la ora 19:00, cu spectacolul de teatru „Edith Piaf”, scenariul și regia semnate de Mălina Andrei la Teatrelli, iar la Green Hours cu proiecția filmului „Love Bus: cinci povești de dragoste din București”, de la ora 22:30. În programul proiecțiilor de film se află și „Io sono l’amore”, un lungmetraj regizat de Luca Guadagnino, cu Tilda Swinton și Flavio Parenti, o tragică poveste de dragoste aşezată în superba metropolă Milano la final de mileniu. Filmul, programat sâmbătă, 14 noiembrie, de la ora 19:00, urmăreşte prăbuşirea clasei burgheze sub presiunea pasiunilor şi a sentimentului de dragoste necondiţionată.

Cei mici sunt așteptați de la ora 18:00, în sala Teatrului Excelsior, unde actorii de la Teatrul Ion Creangă le-au pregătit spectacolul „Spaima zmeilor”, de Mihai Ion și Gelu Colceag. Teatrul de Artă își deschide porțile publicului, de la ora 19:15, pentru avanpremiera „Cerere în căsătorie”, de A.P. Cehov, în regia lui Victor Olăhuț, piesă care îi are în distribuție pe Florentina Năstase, George Constantinescu și Valentin Terente.
Duminică, 15 noiembrie

Ziua de duminică pune în scenă, la Teatrelli, de la ora 19:00, spectacolul „Slugă la doi stăpâni”, de Carlo Goldoni, în regia lui Dan Tudor, iar la J’ai Bistrot, cinefilii vor putea viziona, începând cu ora 19:00, „Hasta la Vista”, de Geoffrey Enthoven.

INFO

Love is in the ART este un eveniment organizat de Primăria Municipiului București, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție.

Intrarea este liberă la toate evenimentele.

Mai multe informații pe fb/loveisintheheartbucharest.

01
/10
/20

În ciuda restricțiilor contextului pandemic, 32.405 de persoane au participat la ediția a 7-a Art Safari, finalizată duminică noapte, probabil cel mai mare eveniment dedicat artei în România, unic ca amploare, concept și structură. Muzeul temporar, deschis pentru două săptămâni, de data aceasta în Victoria Tower, a ocupat cu artă o suprafață de 6.000 de metri pătrați și a găzduit 800 de opere în valoare totală de peste 12 milioane de euro.

28
/09
/20

Când arta devine o formă de a pătrunde dincolo de vizibil, în adâncurile nevăzute ale ființei, artistul accede la o conectare profundă cu el însuși prin accesarea părților nevăzută ale Sinelui. Creația capătă un substrat mult mai profund, iar artistul devine mai mult decât un simplu imitator al conținutului realității. Cel care lasă emoția să se manifeste pe pânză, invită privitorul spre expresivități și trăiri care compun un întreg ansamblu de stări ale creatorului.

24
/09
/20

Fundația Calea Victoriei aduce o mulțime de noutăți în programul de cursuri online al lunii octombrie, ca să te bucuri de seri reușite și energizante. Istorie și artă urbană, dicție și cetăți medievale, negociere și literatură sau comedie sunt doar câteva posibilități.

10
/09
/20

Ca o încununare a stilurilor arhitecturale neogotic, romantic şi neobaroc, Palatul din centrul Iașilor, conceput în spiritul palatelor comunale din Europa de Vest, priveşte semeţ în fiecare zi peste orizonturile capitalei culturale a Moldovei. Palatul a fost construit între anii 1906-1925 de către arhitectul Ion. D. Berindey, având suprafața totală de 34.236,35 mp.

08
/09
/20

Proiectul multidisciplinar H3 Garden before detach() se lansează miercuri, 9 septembrie, în București, pe Popa Nan 82. Cinci seri de muzică live, mai multe reprezentații ale spectacolului-instalație Who Am I? A human-robot performance decât erau prevăzute datorită cererii publicului și o expoziție fără precedent de instalații interactive reprezintă perspectiva dinamică pe care H3 o propune în această toamnă.