„Luca”, un nou film marca Horațiu Mălăele 
https://www.ziarulmetropolis.ro/luca-un-nou-film-marca-horatiu-malaele/

Vineri, 21 mai, va avea loc premiera – online – a filmului LUCA, de Horaţiu Mălăele. Filmul va rula şi în cinematografele rămase deschise.

Un articol de Liliana Matei|10 mai 2021

Dacă v-ați „ospătat în tăcere” la Nunta Mută, dacă ați „gustat” cireașa de pe colivă la Funeralii Fericite, urmează să vedeți un nou film marca Horațiu Mălăele, un thriller psihologic, desfășurat între București și New York City.

Așa cum ați anticipat, pe eroul filmului îl cheamă Luca. Un imigrant român care-și trăiește Visul American la New York, locul unde coșmarurile devin realitate cât ai zice Freeze! Un alt șofer de taxi care visează să ajungă star de cinema. Până acum a jucat doar roluri de figurant în filmul propriei sale vieți de perdant profesionist. Dar, odată ajuns cu spatele la zid… Cum zicea și împăratul Napoleon I – că nu degeaba a ajuns împărat: “Curaj nu înseamnă să ai puterea să continui, ci să continui când nu mai ai putere. Film care s-ar putea intitula: “În locul nepotrivit, la momentul nepotrivit”.

După terminarea difuzării filmului, va urma o sesiune de Q&A, cu participarea lui Horațiu Mălăele și a actorilor principali. Sesiunea va fi moderată de Irina Margareta Nistor.

Va fi o premieră ca pe vremea când pandemia era doar un cuvânt rătăcit prin DEX. Sau pe-aproape… Sigur că va lipsi șampania în pahare de plastic, dar răspunsurile echipei creative la întrebările voastre vor fi cel puțin la fel de spumoase și de calde. Cât despre pișcoturi, vor fi la discreție: simțiți-vă ca acasă, help yourselves! În fond, chiar sunteți la voi acasă: nu degeaba ați cumpărat bilete la o premieră online aici.

Din distribuție fac parte: Istvan Teglas, Andi Vasluianu, Mădălina Craiu, Horațiu Mălăele, Rodica Mandache, Liana Mărgineanu, Bogdan Mălăele, Giulia Nahmany și mulți alții.

„Luca” este o co-producție Fundația Teatru Contemporan și MovieProduction Entertainment. Producători: Adrian Lustig și Cristina Dobrițoiu.

Filmul este finanțat cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Cinema City, Mediacom Romania, Wavemaker Romania, Mindshare Media, , Publicis Group Media Bucharest, Next Advertising Achizitii, United Media, Initiative Media, BV McCann, Hyundai, Jaguar, TVR, CEC Bank, Ogilvy & Mather Advertising, Biofarm, Pfizer și Dedeman.

 

04
/10
/21

Până la 14 octombrie, în cadrul Cineclubului One World Romania, pot fi vizionate gratuit pe site-ul Sahia Vintage câteva din filmele documentare, aflate la granița dintre funcția utilitară și vena experimentală, ale lui Mircea Săucan, dar și ale lui Radu Gabrea, Tudor Eliad sau Sergiu Nicolaescu.

01
/10
/21

BFFF 2021 a inclus o secţiune competiţională internaţională, la care s-au înscris peste 100 de scurtmetraje de modă, oferind patru premii. Câștigătorii au fost selectați de un juriu format din profesioniști din film, advertising și modă de pe scena locală și cea internaţională: Grigor Devejiev - Creative Director Jam Project, Marley Hansen - curator Nowness, Marcin Kempski - fotograf de modă londonez, Sandra Bold - Global Creative Director Publicis și Ina Borcea - fashion editor Harpers Bazaar.

30
/09
/21

Spectacolul continuă, acțiunea escaladează și toată sala vibrează pentru cel mai așteptat film din ultima perioadă, super producția 'Nu e vreme de murit' ajunge în avanpremieră pe marile ecrane din 30 septembrie la Cineplexx Băneasa, Titan, Sibiu, Satu-Mare și Târgu-Mureș.

29
/09
/21

CRONICĂ DE FILM Pentru un film de debut al unui regizor de teatru care nu a mai făcut până acum cinema, „Câmp de maci” (2020), de Eugen Jebeleanu, are o rigoare estetică neaşteptată, dar şi o lipsă de încrâncenare demnă de salutat.

28
/09
/21

CRONICĂ DE FILM „Crai nou” (2021), debutul Alinei Grigore, recent câştigător la Festivalul de la San Sebastian, aduce un aer proaspăt în cinematografia română.

28
/09
/21

THE FRENCH DISPATCH, LAND, QUO VADIS, AIDA?, scurtmetraje românești și internaționale, cele mai apreciate filme românești ale momentului si filmele premiate la Festival se văd în cadrul Retrospectivei ANONIMUL 2021 la ARCUB, Cinema Elvire Popesco și Terasa Institutului Francez între 28 septembrie și 3 octombrie.

27
/09
/21

În ultima săptămână din septembrie, „Cinema sub clar de lună“ aduce pe ecranul din Grădina Muzeului Național al Literaturii Române două dintre cele mai noi filme românești, Câmp de maci și documentarul Spioni de ocazie, alături de producții străine care au avut un parcurs spectaculos: Night of the Kings, aflat pe lista scurtă la premiile Oscar, și Apples, co-produs de Cate Blanchett și propus anul trecut de Grecia la Oscarul pentru Cel mai bun film internațional.

27
/09
/21

Frumoasa și bestia întâlnește viitorul tehnologiei în Belle, producția-fenomen semnată de regizorul japonez Mamoru Hosoda, care va deschide cea de-a 16-a ediție Animest. Prezentat în premieră internațională la Cannes, anime-ul Sci-Fi în care o adolescentă devine cea mai bună versiune a sa într-un univers paralel, creat în mediul virtual, se va vedea pentru prima dată pe marele ecran din România vineri, pe 8 octombrie, de la orele 18:30 și 21:30, la Cinema Elvire Popesco. Filmul va putea fi urmărit în curând în cinematografele din întreaga țară, distribuit de Bad Unicorn.