Luke Skywalker – Costumul personajului va fi scos la licitaţie
https://www.ziarulmetropolis.ro/luke-skywalker-costumul-personajului-va-fi-scos-la-licitatie/

Costumul purtat de actorul Mark Hamill, interpretul personajului Luke Skywalker în filmul ,,Războiul stelelor” din 1977, estimat la 45.000 de dolari, va fi scos la vânzare într-o licitaţie online.

Un articol de Andrada Văsii|30 noiembrie 2013

Costumul purtat de actorul Mark Hamill, interpretul personajului Luke Skywalker în filmul „Războiul stelelor“ din 1977, estimat la 45.000 de dolari, va fi scos la vânzare într-o licitaţie online.

Costumul este doar unul dintre numeroasele obiecte scoase la vânzare în cadrul acestei licitaţii online, intitulată „Pop Culture”, organizată de casa Christie’s.

Vor fi puse în vânzare peste 100 de loturi, care includ suveniruri, fotografii, desene, instrumente şi alte obiecte legendare care provin din industria cinematografică şi cea muzicală.

Printre acestea se află şi un costum creat de Tom Ford şi o pereche de cătuşe purtate de actorul Daniel Craig în cel mai recent film din seria „James Bond”, dar şi o trompetă la care a cântat legendarul muzician de jazz Louis Armstrong, al cărei preţ estimativ este de 12.000 de dolari.

Luke Skywalker

Luke Skywalker este personajul principal din filmul Star Wars 

Rochia din dantelă neagră creată de Jean Paul Gaultier pentru cântăreaţa Lady Gaga cu ocazia galei MTV Video Music Awards din 2009 este şi ea scoasă la vânzare, alături de o rochie purtată de Audrey Hepburn în filmul „Parisul zgomotos/ Paris When It Sizzles” şi de costume de scenă purtate de Britney Spears, Madonna şi Freddie Mercury.

Obiectele incluse în licitaţia „Pop Culture” sunt expuse la sediul din Londra al casei Christie’s, notează Mediafax.

Colecţionarii pot depune oferte doar pe internet până pe 5 decembrie.

Foto credit: Cinemagia, Luke Skywalker

02
/11
/21

Joi, 4 noiembrie, are loc la MNȚRplusC, în cadrul Muzeului Național al Țăranului Român (Str. Monetăriei nr. 3), deschiderea expoziției „Nu vorbim despre sclavie modernă”, cea de-a doua din seria „Politici ale non-acțiunii”, semnată de artista Nona Șerbănescu în colaborare cu curatorul Eugen Rădescu.

26
/10
/21

Școala de Valori a dat startul înscrierilor pentru cea de-a șaptea ediție a Burselor stART și pune la bătaie 30 de burse, cu o valoare individuală de 6.000 de lei. Acestea pot fi accesate de elevii care sunt la liceu, talentați la pictură, desen, muzică și artele viitorului (v-logging, blogging, scriere creativă, fotografie), care se pot înscrie pe baza unui portofoliu.

26
/10
/21

De astăzi, platforma www.muzeulabandonului.ro este activă. Se deschide, astfel, aleea către Muzeul Abandonului. Muzeu-forum digital și participativ. În această etapă a proiectului veți putea explora exteriorul clădirii muzeului și câteva dintre facilitățile proiectului. Interiorul și expozițiile muzeului vor fi disponibile în curând, alături de zeci de povești despre abandon, speranță, contorsionări și reveniri spectaculoase ale sufletului.

16
/10
/21

Răzbunare, dragoste și disperare, toate topite într-o singură flacără mistuitoare. Arii celebre, coruri tulburătoare, conflicte dramatice de neuitat, toate vă așteaptă în premiera spectacolului Norma de Bellini ce le va aduce pe scena Operei Naţionale Bucureşti între 21 şi 24 octombrie pe celebrele Elena Moşuc – Norma şi Ruxandra Donose – Adalgisa, alături de care va evolua tenorul Daniel Magdal – Pollione.

13
/10
/21

În luna octombrie, galeria neconvențională Celula de artă propune două exerciții de introspecție, la fel de necesare dar fiecare propunându-și scopuri și rezultate diferite. Artistul plastic contemporan Beaver expune lucrarea “exe cute”, o juxtapunere a grotescului cu gingășia până pe 14 octombrie iar între 15 – 30 octombrie în galerie se va putea vedea instalația imersivă “Cenușa memorie” a Ancăi Coller, ce încapsulează emoțiile artistei în urma unui incendiu care i-a distrus atelierul..

11
/10
/21

Despre școlile din mediul rural, mai ales cele din mici sate care par uitate de lume și autorități, se știe că se confruntă cu mari probleme, începând de la cele legate de infrastructură, până la absența tehnologiei necesare procesului de educație. Însă aceasta nu mai este și situația Școlii Gimnaziale nr. 2 din satul Progresu, comuna Sohatu, județul Călărași. După ce ani de zile profesorii și elevii „s-au descurcat”, după cum ei înșiși spun, cu condițiile grele în care au învățat – toalete în curte, frig în clase, acoperișul deteriorat prin care se strecura ploaia – școala este acum complet renovată și, mai mult, folosește o platformă de management educațional de ultimă oră. Totul a fost posibil prin implicarea directorului școlii, Daniela Niculescu, care „și-a strigat” nevoile pe platforma HartaEdu lansată de Narada.

08
/10
/21

În epoca rețelelor de socializare, a selfie-urilor și filtrelor de tot felul, când o imagine se face și se desface în câteva secunde și toți visăm la gloria efemeră, conform butadei enunțate de Andy Warhol, dilemele și sensurile autoreprezentării încă sunt discutate. Căci a te reprezenta, indiferent de epocă, nu este un gest lipsit de semnificații estetice și sociale. Un articol de Monica Neațu.