Lumea culturală a strălucit la Gala Premiilor Radio România Cultural
https://www.ziarulmetropolis.ro/lumea-culturala-a-stralucit-la-gala-premiilor-radio-romania-cultural/

Gala Premiilor Radio România Cultural, ediţia a XV-a, şi-a desemnat căştigătorii‚ luni, 23 martie 2015, la Teatrul Odeon. Printre cei mai ovaţionaţi au fost câştigătorii premiilor speciale: actorul Mircea Albulescu – Premiul de Excelenţă, coregraful Gigi Căciuleanu – Premiul Lux Mundi şi compozitorul Dan Dediu – Premiul ”In memoriam Iosif Sava”.

Un articol de Petre Ivan|24 martie 2015

Gala Premiilor Radio România Cultural / La eveniment au fost prezenţi şi Ionuţ Vulpescu, Ministrului Culturii şi Ovidiu Miculescu, Preşedintele Director General al Radio România.

Premiile pe secţiuni au fost următoarele:

Gigi Căciuleanu - Premiul Lux Mundi

Gigi Căciuleanu – Premiul Lux Mundi

Premiul pentru P o e z i e i-a revenit, Mirunei Vlada, pentru volumul Bosnia. Partaj, Editura Cartea Românească.

Premiul pentru P r o z ă i-a revenit Norei Iuga pentru cartea Harald şi luna verde de la Editura Polirom.

Premiul pentru F i l m  a revenit regizorului Alexander Nanau pentru filmul Toto şi surorile lui.

Premiul pentru T e a t r u a fost decernat lui Răzvan Mazilu pentru pentru valorizarea în dimensiune contemporană a musicalurilor Cabaret (Teatrul German de Stat Timişoara) şi West Side Story (producţie FNT).

Premiul la categoria A r t e  p l a s t i c e a fost obţinut de artistul plastic Teodor Graur pentru expoziţia Nostalgia, curator: Raluca Voinea.

Gala Premiilor Premiul pentru M u z i c ă i-a revenit violonistului Gabriel Croitoru pentru Turneul Naţional „Vioara lui George Enescu la sate”.

Premiul pentru E d u c a ţ i e a fost obţinut de Muzeul Naţional al Ţăranului Român, reprezentat de directorul său Virgil Niţulescu, pentru organizarea „Atelierului de creativitate”.

Premiul pentru Ş t i i n ţ ă – Mircea Ignat, dr. în inginerie, pentru activitatea desfășurată și in anul 2014 în inițierea tinerilor olimpici în tainele cercetării științifice și calificarea acestora în competiții internaționale de prestigiu din domeniu.

La secţiunea P r o i e c t e  c u l t u r a l e şi f e s t i v a l u r i a fost laureat: Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, reprezentat de Constantin Chiriac, directorul Teatrului Radu Stanca din Sibiu,  fondator şi director al festivalului.

Foto: Gala Premiilor Radio România Cultural – Alexandru Dolea

22
/05
/22

„Se estimează că un procent cuprins între 62 și 70% din populația generală se îndoiește într-un moment sau altul din carieră de legitimitatea statutului sau succesului”, afirma psiholoaga cliniciană Pauline Rose Clance în prima parte a anilor `80, când a început să studieze sindromul impostorului.

19
/05
/22

Asociația Bloc Zero a lansat primul număr al revistei de bandă desenată documentară POC!

10
/05
/22

După doi ani (2020 şi 2021), în care Premiile au fost acordate online și transmise în direct pe pagina de Facebook a revistei (cu laureaţii şi membrii juriului intervenind doar în faţa camerelor video), după ce, din motive de pandemie, Premiile au fost amînate din primăvară în toamnă, anul acesta revista noastră va acorda, din nou, Premiile Observator cultural la Teatrul Odeon, marţi, 17 mai, de la ora 19.00.

10
/05
/22

Salonul Internațional de Carte Bookfest, cel mai important salon de carte din România şi singurul eveniment al industriei editoriale care a reuşit să capete o dimensiune internaţională marcantă, revine în peisajul evenimentelor culturale din capitală după trei ani de absență pandemică. Peste 100.000 de vizitatori sunt așteptați la ediția din acest an a Bookfest, în perioada 1-5 iunie, în Pavilionul B2 al Complexului Expozițional Romexpo.

18
/04
/22

Cea mai recentă carte a scriitoarei Elena Ferrante, Invențiile ocazionale, a fost publicată recent în traducere la Editura Pandora M, în cadrul colecției Anansi. World Fiction. Este vorba despre un volum de eseuri care le oferă cititorilor o perspectivă asupra lumii interioare a autoarei și a identității sale de scriitoare, texte însoțite de o serie de ilustrații ingenioase semnate de Andrea Ucini – un tur de forță vizuală.