„Lumea e a mea“ – Filmul de debut al regizorului Nicolae Constantin Tănase, a ajuns la jumătatea filmărilor
https://www.ziarulmetropolis.ro/lumea-e-a-mea-filmul-de-debut-al-regizorului-nicolae-constantin-tanase-a-ajuns-la-jumatatea-filmarilor/

În urmă cu două săptămâni o echipă alcatuită din tineri pasionaţi a început filmările pentru lungmetrajul independent Lumea e a mea, în regia lui Nicolae Constantin Tănase, după un scenariu care îi aparţine Ralucăi Mănescu.

Un articol de Andrada Văsii|5 august 2013

În urmă cu două săptămâni, o echipă alcatuită din tineri pasionați a început filmările pentru lungmetrajul independent „Lumea e a mea“, în regia lui Nicolae Constantin Tănase, după un scenariu care îi aparține Ralucăi Mănescu.

Producătorii filmului sunt Tudor Giurgiu (Libra Film) și Radu Stancu (deFilm). Filmul prezintă povestea Larisei, o tînără în vârstă de 16 ani care trăiește într-un orășel lângă mare. Larisa e îndrăgostită de Florin,  Don Juan-ul liceului şi își dorește cu orice preț să ajungă cineva într-un mediu violent dominat de bani și influență.

Distribuție de pe Facebook

Distribuţia este alcătuită în principal din actori tineri, neprofesionişti, care au fost selecţionaţi pe parcursul acestui an prin intermediul reţelei de socializare Facebook.  Din distribuţie fac parte: Ana Maria Guran, Ana Vatamanu, Oana Rusu şi Iulia Ciochină. Director de imagine este Daniel Kosuth, iar costumele şi scenografia au fost asigurate de Adeline Andreea Bădescu.

„Cred că Nicolae Constantin Tănase este cea mai proaspătă nouă voce a cinemaului românesc şi am mare încredere în filmul lui de debut. E un demers curajos, aş zice chiar kamikaze, filmarea unei poveşti dificile, folosind neprofesionişti în rolurile principale şi lucrând cu o echipă restrânsă şi fără experienţă în filmul de lungmetraj. Vizionând însă primele secvenţe filmate la malul mării cred că pariul va fi câştigat şi «Lumea e a mea“ va fi marea surpriză cinematografică a anului 2014“.

Tudor Giurgiu,
producător

Pentru dezvoltarea lung metrajului său de debut: „Lumea e a mea”, regizorul a primit un stagiu de rezidență la Berlin în anul 2011.

Lumea e a mea

Filmările se întind pe perioada a aproximativ patru săptămâni şi se desfăşoară în Constanţa și București. Filmul nu beneficiază de nicio susţinere din partea Centrului Naţional al Cinematografiei sau a vreunei alte instituţii publice, fiind realizat din fonduri exclusiv private.

Info:

Filmul va fi distribuit în România de Transilvania Film, iar premiera va avea loc în vara anului viitor (2014).

Foto credit: „Lumea e a mea“

28
/02
/17

Festivalul Internațional de Film DaKINO aduce la București, în proiecții speciale, în premieră în România, o serie de filme nominalizate la Premiile Oscar. Evenimentul va avea loc în perioada 1-5 martie la: ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, Cinema PRO, Cinema Muzeul Țăranului - Studioul Horia Bernea.

28
/02
/17

Între 1-5 martie 2017 la Cinemateca Union din Bucureşti va avea loc o retrospectivă In Memoriam, a filmelor regizate de Radu Gabrea, unde spectatorii vor putea vedea o selecţie de 10 filme regizate de regretatul cineast român. Filmele vor fi precedate de documentarul Interviuri cu Radu Gabrea. Intrarea va fi liberă.

28
/02
/17

Între 28 martie și 2 aprilie, în parteneriat cu Arsenal - Institute for Film and Video Art și cu sprijinul generos al Goethe-Institut, Festivalul Internațional de Film Experimental București BIEFF oferă publicului românesc rara oportunitate de a viziona câteva dintre cele mai provocatoare titluri din selecția prestigiosului Festival Internațional de Film de la Berlin, din secțiunea sa de avangardă: Berlinale Forum Expanded.

28
/02
/17

„Moonlight” / „În lumina lunii” a câștigat, ieri dimineață, premiul pentru Cel mai bun film la cea de-a 89-a ediție a galei Premiilor Oscar. Drama scrisă și regizată de Barry Jenkins a mai obținut statuetele pentru Cel mai bun actor în rol secundar (Mahershala Ali) și Cel mai bun scenariu adaptat (Barry Jenkins). Din 10 martie, Moonlight poate fi văzut în cinematografele din țară, distribuit de Transilvania Film.

28
/02
/17

CORESPONDENŢĂ DE LA BERLIN Despre filmul maghiar câştigător al Ursului de Aur, „A Teströl és Lélekröl”/„On Body and Soul”, regizat de Ildikó Enyedi. Şi despre „The Dinner”, în regia Oren Moverman şi cu Richard Gere şi Steve Coogan - o dramă americană desfășurată în jurul unei cine dintr-un restaurant simandicos.

27
/02
/17

Într-o zi de 27 februarie se năștea Elizabeth Taylor, ”actriţa cu ochi violet”, considerată cea mai frumoasă femeie din lume în anii ’50. Elizabeth Taylor, „ultimul star al Hollywoodului de altădată”, a fost distinsă cu Premiul Oscar de două ori, una dintre cele mai răsfăţate actriţe din toate timpurile, dar şi, cea mai “scumpă”, pentru rolul din “Cleopatra” primind în anul 1962, peste un milion de dolari...

27
/02
/17

CORESPONDENȚĂ DE LA BERLIN Despre cât de greu se obţin biletele la proiecţiile din cadrul Festivalului de Film de la Berlin. Despre filmul care a deschis ediţia din acest an - "Django", povestea celebrului chitarist de jazz Django Reihardt. Şi despre o dramă japoneză plină de sensibilitate şi candoare.

26
/02
/17

Filmul „Lion/Saroo: Drumul spre acasă” care se bucură de un succes răsunător în toate colţurile lumii, se bazează pe o poveste reală, emoţionantă şi plină de candoarea şi speranţa regăsirii familiei.

25
/02
/17

În perioada 14-17 septembrie 2017, va avea loc a doua ediție a DokStation Music Documentary Film Festival, singurul festival de documentare muzicale din București. Proiecțiile, concertele, evenimentele și atelierele pentru copii și tineri se vor desfășura în mai multe cartiere ale capitalei.

24
/02
/17

CRONICĂ DE FILM Danny Boyle ţinteşte resursele de nostalgie după tinereţe ale spectatorilor, cu „T2 Trainspotting”, reîntâlnirea a patru personaje celebre după 20 de ani. În schimb, „Copacul cu poveşti”, de spaniolul J.A. Bayona, este o melodramă care evadează din când în când în fantastic, însă fără o mare îndrăzneală.

23
/02
/17

„Bacalaureat” (regia Cristian Mungiu)”, „Câini” (regia Bogdan Mirică), „Două lozuri” (regia Paul Negoescu), „Inimi cicatrizate” (regia Radu Jude) și „Sieranevada” (regia Cristi Puiu) intră oficial în cursa pentru trofeul Gopo 2017 la categoria „Cel mai bun film”.

22
/02
/17

Cele mai bune filme de peste an vin în 2017 la Festivalul Internațional de Film Transilvania, a cărui ediție cu numărul 16 va avea loc între 2 și 11 iunie. Premiate în marile festivaluri sau incluse în topurile de sfârșit de an ale criticilor, primele titluri anunțate din programul festivalului prefigurează o selecție eclectică, din care nu vor lipsi filme ce abordează teme fierbinți ale momentului - politică, religie, societate - , dar și filme de gen cu cârlig la marele public.

20
/02
/17

Ca o invitație la reflecție și empatie, BIEFF supune dezbaterii ideile preconcepute legate de corpul uman – de prezentarea, reprezentarea și auto-reprezentarea lui – atrăgând atenția asupra complexelor implicații socio-politice ale identității. Popularele programe tematice dedicate corpului și performance-ului revin și anul acesta la BIEFF între 28 martie și 2 aprilie.