Luna Artelor a debutat în Bucureşti-sectorul 3
https://www.ziarulmetropolis.ro/luna-artelor-a-debutat-in-bucuresti-sectorul-3/

Începând cu 1 noiembrie, în sectorul 3 a început Luna Artelor. Din  program vor face parte manifestaṭii cultural-artistice atât în spaṭii speciale (reintroduse în circuitul cultural bucureştean  de cãtre primarul Robert Sorin Negoiṭã), cât şi în aer liber. Astfel, la Casa Artelor a început stagiunea Teatru pentru toṭi cu spectacole pentru copii şi adulṭi. Incepând […]

Un articol de Andrada Văsii|7 noiembrie 2012

Începând cu 1 noiembrie, în sectorul 3 a început Luna Artelor. Din  program vor face parte manifestaṭii cultural-artistice atât în spaṭii speciale (reintroduse în circuitul cultural bucureştean  de cãtre primarul Robert Sorin Negoiṭã), cât şi în aer liber.

Astfel, la Casa Artelor a început stagiunea Teatru pentru toṭi cu spectacole pentru copii şi adulṭi. Incepând cu ziua de joi şi pânã duminicã, sala George Enescu va fi gazda spectacolelor Aventurile lui Momo şi Mumu pus în scenã de Compania de Teatru Arabela , dar şi Floarea de cactus. Programul pentru aceastã sãptãmânã este :

 

joi, 8 noiembrie și vineri, 9 noiembrie, de la ora 11.00 

Muzicanții din Bremen;

sâmbătă,10 noiembrie și duminică, 11 noiembrie, de la ora 11.00 

Omul de piatră – spectacole pentru copii, prezentate de Compania de teatru Arabella;

vineri, 8 noiembrie, sâmbătă, 9 noiembrie și duminică, 10 noiembrie orele 19.00 

Remember Maria Tănase, în interpretarea actriței Claudia Negroiu și regia Mălinei Andrei.

13
/03
/23

„Cock” de Mike Bartlett, spectacol al Teatrului „Stela Popescu” în regia lui Tony Adam şi scenografia Mădălinei Mihai, avându-i în distribuţie pe Tudor Cucu Dumitrescu, Cristian Neacșu, Ioana Niculae, Cătălin Frăsinescu, se joacă pe 21 martie, ora 19:00 la Teatrul Excelsior în cadrul campaniei UNITER “Artiştii pentru artişti”.

13
/03
/23

Participantă la cele mai importante competiții europene și mondiale, precum și la două ediții ale Jocurilor Olimpice, în 2008, la Beijing, și în 2012, la Londra, unde a scris unele dintre cele mai frumoase pagini din istoria gimnasticii românești și de unde s-a întors cu două medalii de aur, la sol, respectiv la sărituri, Sandra […]

13
/03
/23

Studenți ai Universității Naționale de Arte George Enescu din Iași alături de studenți ai Conservatoarelor Cesare Pollini din Padova și Alessandro Scarlatti din Palermo, vor susține un concert în cadrul primei ediții a turneului Youth International Musical Performance Meeting.

12
/03
/23

Luna martie a fost scrisă în destinul ei. S-a născut pe 8 martie 1936 și a murit pe 18 martie 1994. Nici șaizeci de ani n-a petrecut pe acest pământ, dar în acest timp a devenit una dintre cele mai mari actrițe ale teatrului românesc. Gina Patrichi.

10
/03
/23

Muzeului Național de Artă Contemporană celebrează joi, 16 martie, începând cu ora 17:00, fenomenul culturii vizuale contemporane din România prin „decontul vizual” al celor 192 de noutăți din colecția muzeului, dar și printr-o dezbatere cu invitați internaționali, care deschide seria de conferințe publice MNAC International Academy.

09
/03
/23

Teatrul Coquette vă invită, sâmbătă 11 martie, de la ora 11.00, la cea mai nouă producție pentru copii, „Legenda lui Martie”, și de la ora 19.00 la spectacolul „Doamne, ce zile minunate!” după Samuel Beckett. Duminică, tot de la ora 11.00, copiii sunt așteptați din nou la „Legenda lui Martie”.

09
/03
/23

Mai mult de un deceniu, scriitorul american David Fideler, originar din Michigan și stabilit la Sarajevo, și-a însoțit cafeaua de dimineață cu lectura câte unei epistole de-a lui Seneca (cca. 4 î.Hr. - 65 d.Hr.), „cel mai convingător și mai elegant dintre scriitorii stoici”, „conștiința Imperiului Roman”. Astfel a apărut volumul „Mic dejun cu Seneca” (Editura Trei).