Luni, la Palatul Cantacuzino-Enescu: Gala Premiilor Uniunii Muzicienilor Interpreţi
https://www.ziarulmetropolis.ro/luni-la-palatul-cantacuzino-enescu-gala-premiilor-uniunii-muzicienilor-interpreti/

Uniunea Muzicienilor Interpreţi din România (UNIMIR) organizează luni, 1 octombrie, în aula Palatului Cantacuzino-Enescu, cea de-a doua ediţie a Galei Premiilor UNIMIR. Potrivit unui comunicat transmis marţi de Biroul de presă UNIMIR, în cadrul galei le vor fi decernate premii de excelenţă pentru întreaga activitate dirijorilor Ludovic Bacs şi Stelian Olaru, soliştilor de operă şi […]

Un articol de |25 septembrie 2012

Uniunea Muzicienilor Interpreţi din România (UNIMIR) organizează luni, 1 octombrie, în aula Palatului Cantacuzino-Enescu, cea de-a doua ediţie a Galei Premiilor UNIMIR.

Potrivit unui comunicat transmis marţi de Biroul de presă UNIMIR, în cadrul galei le vor fi decernate premii de excelenţă pentru întreaga activitate dirijorilor Ludovic Bacs şi Stelian Olaru, soliştilor de operă şi operetă Cornel Stavru şi Constanţa Câmpeanu, pianistului Dan Grigore, flautistului Ioan Caţianis, interpretei de folclor Sofia Vicoveanca.

Pentru evoluţii excepţionale în stagiunea artistică 2011-2012, vor primi distincţii artiştii Marius Budoiu, Radu Ion şi Andrei Ioniţă.

De asemenea, actorul Marin Moraru, academicienii Răzvan Theodorescu şi Nicolae Breban şi preşedintele UNART, Ion Antonescu, vor primi titlul de Membru de Onoare UNIMIR, distincţie conferită anual unor personalităţi culturale de Consiliul Director al UNIMIR, compus din personalităţi reprezentative ale muzicii interpretative (Miltiade Nenoiu, Nicolae Licareţ, Vlad Conta, Ionel Voineag,Viniciu Moroianu, Mircea Luculescu şi Gheorghe Palcu).

Cu aceaşi ocazie, UNIMIR va lansa un program anual de burse pentru tineri muzicieni, devenind astfel prima uniune de profil care îşi propune să susţină constant talentele în devenire cu sume de bani.

Primii cinci bursieri UNIMIR sunt violonista Mihaela Mitrofan (clasa a VI-a, Liceul George Enescu, prof. Olivia Papa), oboista Felicia Greciuc (anul I master, Universitatea Naţională de Muzică, conf. univ. dr. Florenel Ionoaia), pianistul Szocs Botond (clasa a X-a, Liceul de Artă „Plugor Sandor” din Sfântu Gheorghe, prof. Irma Rakoczi), flautista Oana Leonte (anul IV, UNMB, lector univ. dr. Cătălin Opriţoiu) şi soprana Tatiana Caisân (anul III, UNMB, prof. Maria Slătinaru). UNIMIR oferă această bursă lunar, pe parcursul întregului an şcolar/universitar.

„Pe viitor vom face un concurs la fiecare sfârşit de lună mai, pentru a desemna bursierii anului şcolar/universitar următor. Sperăm ca aceste burse să crească de la an la an, atât în cuantum, cât şi în numărul lor”, a declarat preşedintele UNIMIR, prof. univ. dr. Miltiade Nenoiu.

 

Sursa: Agerpres

30
/08
/23

Timp de 29 de zile, publicul este așteptat să se bucure de o nouă ediție a Festivalului Enescu, fie că asistă în sălile de concerte sau urmărește transmisiile de la Televiziunea Română sau de pe site-ul FestivalEnescu.ro. O lume întreagă este invitată să descopere o ediție a cărei temă este ”Generozitatea prin muzică”.

30
/08
/23

Asociația FRUI VITA te invită să te alături unei experiențe muzicale și culturale unice în cadrul evenimentului „Dor de Doină", care va avea loc pe data de 30 septembrie, începând cu ora 18:00, la Grădina Monteoru din București; ocazie care va marca și lansarea manualului digital, pe care tinerii îl vor putea utiliza pentru a explora doina în propriul ritm.

29
/08
/23

Competiția Internațională de Lungmetraj a Festivalului Internațional de Film Experimental București (BIEFF), dedicată filmelor cu o dimensiune experimentală care abordează într-o manieră inovatoare convențiile limbajului cinematografic, revine cu titluri semnate de cei mai apreciați cineaști emergenți ai momentului.

29
/08
/23

Spiritul generozității prin muzică se multiplică pe perioada Festivalului Internațional George Enescu printr-o mulțime de evenimente conexe organizate de parteneri de tradiție ai Artexim, în 12 orașe din toată țara dar și în locații din București. Pe lângă concerte și recitaluri, programele includ proiecții de film, expoziții și o inedită instalație artistică cu elemente de realitate augmentată.