Luni, la Palatul Cantacuzino-Enescu: Gala Premiilor Uniunii Muzicienilor Interpreţi
https://www.ziarulmetropolis.ro/luni-la-palatul-cantacuzino-enescu-gala-premiilor-uniunii-muzicienilor-interpreti/

Uniunea Muzicienilor Interpreţi din România (UNIMIR) organizează luni, 1 octombrie, în aula Palatului Cantacuzino-Enescu, cea de-a doua ediţie a Galei Premiilor UNIMIR. Potrivit unui comunicat transmis marţi de Biroul de presă UNIMIR, în cadrul galei le vor fi decernate premii de excelenţă pentru întreaga activitate dirijorilor Ludovic Bacs şi Stelian Olaru, soliştilor de operă şi […]

Un articol de |25 septembrie 2012

Uniunea Muzicienilor Interpreţi din România (UNIMIR) organizează luni, 1 octombrie, în aula Palatului Cantacuzino-Enescu, cea de-a doua ediţie a Galei Premiilor UNIMIR.

Potrivit unui comunicat transmis marţi de Biroul de presă UNIMIR, în cadrul galei le vor fi decernate premii de excelenţă pentru întreaga activitate dirijorilor Ludovic Bacs şi Stelian Olaru, soliştilor de operă şi operetă Cornel Stavru şi Constanţa Câmpeanu, pianistului Dan Grigore, flautistului Ioan Caţianis, interpretei de folclor Sofia Vicoveanca.

Pentru evoluţii excepţionale în stagiunea artistică 2011-2012, vor primi distincţii artiştii Marius Budoiu, Radu Ion şi Andrei Ioniţă.

De asemenea, actorul Marin Moraru, academicienii Răzvan Theodorescu şi Nicolae Breban şi preşedintele UNART, Ion Antonescu, vor primi titlul de Membru de Onoare UNIMIR, distincţie conferită anual unor personalităţi culturale de Consiliul Director al UNIMIR, compus din personalităţi reprezentative ale muzicii interpretative (Miltiade Nenoiu, Nicolae Licareţ, Vlad Conta, Ionel Voineag,Viniciu Moroianu, Mircea Luculescu şi Gheorghe Palcu).

Cu aceaşi ocazie, UNIMIR va lansa un program anual de burse pentru tineri muzicieni, devenind astfel prima uniune de profil care îşi propune să susţină constant talentele în devenire cu sume de bani.

Primii cinci bursieri UNIMIR sunt violonista Mihaela Mitrofan (clasa a VI-a, Liceul George Enescu, prof. Olivia Papa), oboista Felicia Greciuc (anul I master, Universitatea Naţională de Muzică, conf. univ. dr. Florenel Ionoaia), pianistul Szocs Botond (clasa a X-a, Liceul de Artă „Plugor Sandor” din Sfântu Gheorghe, prof. Irma Rakoczi), flautista Oana Leonte (anul IV, UNMB, lector univ. dr. Cătălin Opriţoiu) şi soprana Tatiana Caisân (anul III, UNMB, prof. Maria Slătinaru). UNIMIR oferă această bursă lunar, pe parcursul întregului an şcolar/universitar.

„Pe viitor vom face un concurs la fiecare sfârşit de lună mai, pentru a desemna bursierii anului şcolar/universitar următor. Sperăm ca aceste burse să crească de la an la an, atât în cuantum, cât şi în numărul lor”, a declarat preşedintele UNIMIR, prof. univ. dr. Miltiade Nenoiu.

 

Sursa: Agerpres

16
/05
/23

J'ai Bistrot București își aniversează al 10-lea an de existență prin intermediul a două evenimente marcante pe 19 și pe 20 mai: ”Silent Party” și ”Silent Concert Alternosfera” ce vor fi organizate chiar în grădina din Calea Griviței 55.

16
/05
/23

ap! (ACT și Politon) crede în dezvoltarea continuă și aduce cititorilor români titluri care acoperă o gamă variată de subiecte din sfere precum: dezvoltare personală și profesională, antreprenoriat, spiritualitate și wellbeing, oferind iubitorilor de carte posibilitatea de a citi sau a asculta cărți, de a le folosi pe post de profesori sau sfătuitori și de a transforma clipele de relaxare într-un timp calitativ.

16
/05
/23

Sunt ultimele zile în care te mai poți înscrie la rezidența online New Draft, deschisă tuturor absolvenților facultăților de profil, scenariștilor sau autorilor cu un scenariu de film în faza incipientă. Nu rata șansa de a face parte dintr-un program 100% online, gratuit, și de a avea întâlniri de lucru cu producătorii Ada Solomon, Tudor Giurgiu și Bianca Oana. Termenul limită de înscriere este 20 mai 2023.

16
/05
/23

Proiecții ale unora din cele mai apreciate documentare despre natură, expoziții de fotografie, activități pentru copii, ateliere de film documentar și fotografie, invitați speciali internaționali și întâlniri cu artiști locali sunt surprizele promise de organizatori pentru prima ediție LYNX Festival, primul festival din România dedicat exclusiv filmului documentar și fotografiei de natură.

15
/05
/23

Îndrăgita scriitoare Narine Abgarian, una din cele mai importante voci ale literaturii contemporane, autoarea bestsellerului Din cer au căzut trei mere, revine în România în perioada 16–18 mai, la București și Brașov, cu prilejul lansării în limba română a unui nou roman, Simon, câștigător al Bolșaia Kniga – Premiul cititorilor în 2021, devenit, de asemenea, bestseller internațional.

15
/05
/23

Cea de-a treia săptămână a lunii mai aduce la Opera Națională București patru titluri de operă și balet din repertoriul clasic universal – „La Traviata" de Giuseppe Verdi, „La Bohème" de Giacomo Puccini, „Giselle" de Adolphe Charles Adam și „Elixirul dragostei" de Gaetano Donizetti, dar și evenimentul „Scena Gândirii" – conferințele Operei Naționale București, al cărui invitat va fi criticul literar Nicolae Manolescu.

15
/05
/23

F-SIDES Cineclub, sezonul 4, ajunge în luna mai la Timișoara! Alături de alte trei programe pregătite pentru 2023 de organizatoarele proiectului F-SIDES în această ediție, lansată în aprilie la București, cineclubul și-a propus să-i ofere publicului proiecții de film axate pe creațiile a opt regizoare, în tandem cu materiale literare produse de opt scriitoare contemporane din România.