Mae West, femeia care iubea bărbaţii
https://www.ziarulmetropolis.ro/mae-west-femeia-care-iubea-barbatii/

În urmă cu aproape 90 de ani, într-o zi de 19 aprilie (1927), din cauza „obscenităţii” spectacolului intitulat „Sex”, Mae West, viitorul sex-simbol al Hollywood -ului, este condamnată la 10 zile de închisoare „pentru coruperea morală a tinerilor”… Zece ani mai târziu, Paramount Pictures îi va oferi un contract, succesul înregistrat de actriţă salvând astfel compania de la faliment.

Un articol de Petre Ivan|19 aprilie 2016

Înainte de Marylin Monroe, a fost Mae West, o femeie cu mult înaintea timpurilor ei, celebră pentru silueta voluptoasă şi spiritul libertin… Primul său rol pe Broadway a fost într-o piesă scrisă și regizată de ea însăşi, amintita „Sex”, foarte criticată, dar cu vânzări foarte bune.

Încarcerată pentru acest spectacol, Mae West va lua cina cu directorul închisorii, iar reacţia presei nu face decât să îi sporească faima.

O perioadă se limitează la scrisul pieselor de teatru, pentru ca în 1932 Hollywood -ul să îi ofera primul rol într-un film când actriţa avea deja  38 de ani! Cu această ocazie,  Mae West jocă împreună cu… debutantul Cary Grant, alături de care cunoaşte un fulminant succes.

În 1943 decide să se retraga din cariera de actriţă de filme şi să se dedice scenei, dar,  peste mai bine de un deceniu, va reveni într-un film  ce se va bucura de  mare succes.

Îşi va publica apoi autobiografia, carte care se bucură de un enorm succes şi va continua să particpe la spectacole de televiziune, dar şi în câteva filme

Mae West se stinge din viaţă pe 22 noembrie 1980 , la vârsta de 87 de ani şi este înmormântată în cimitirul Brooklyn din New York.

Mae West, despre dragoste şi bărbaţi

Îmi plac doar două feluri de bărbaţi: locali şi străini.

Am stat pe genunchii bărbaţilor mai mult decât un şervet de restaurant.mae west

Dragostea învinge totul, în afară de sărăcie şi durerea de dinţi.

N-ai decât să faci ce vrei, dar, dacă îţi drămuieşti dragostea, nu vei primi nicio dobândă.

Toţi iubiţii părăsiţi ar trebui să primească o a doua şansă, dar cu altcineva.

Inteligenţa este un atu pentru femeia îndrăgostită care e destul de deşteaptă încât să o ascundă.

Sexul este ca o mică afacere. Trebuie să-l ţineti sub observaţie.

Aş încerca orice o dată, de două ori dacă îmi place, de trei ori ca să fiu sigură.

Am fost şi săracă, am fost şi bogată. Credeţi-mă, bogată e mai bine.

O femeie îndrăgostită nu poate fi rezonabilă – altfel nu ar mai fi îndrăgostită.

Foto: Mae West – wikipedia

01
/10
/21

BFFF 2021 a inclus o secţiune competiţională internaţională, la care s-au înscris peste 100 de scurtmetraje de modă, oferind patru premii. Câștigătorii au fost selectați de un juriu format din profesioniști din film, advertising și modă de pe scena locală și cea internaţională: Grigor Devejiev - Creative Director Jam Project, Marley Hansen - curator Nowness, Marcin Kempski - fotograf de modă londonez, Sandra Bold - Global Creative Director Publicis și Ina Borcea - fashion editor Harpers Bazaar.

30
/09
/21

Spectacolul continuă, acțiunea escaladează și toată sala vibrează pentru cel mai așteptat film din ultima perioadă, super producția 'Nu e vreme de murit' ajunge în avanpremieră pe marile ecrane din 30 septembrie la Cineplexx Băneasa, Titan, Sibiu, Satu-Mare și Târgu-Mureș.

29
/09
/21

CRONICĂ DE FILM Pentru un film de debut al unui regizor de teatru care nu a mai făcut până acum cinema, „Câmp de maci” (2020), de Eugen Jebeleanu, are o rigoare estetică neaşteptată, dar şi o lipsă de încrâncenare demnă de salutat.

28
/09
/21

CRONICĂ DE FILM „Crai nou” (2021), debutul Alinei Grigore, recent câştigător la Festivalul de la San Sebastian, aduce un aer proaspăt în cinematografia română.

28
/09
/21

THE FRENCH DISPATCH, LAND, QUO VADIS, AIDA?, scurtmetraje românești și internaționale, cele mai apreciate filme românești ale momentului si filmele premiate la Festival se văd în cadrul Retrospectivei ANONIMUL 2021 la ARCUB, Cinema Elvire Popesco și Terasa Institutului Francez între 28 septembrie și 3 octombrie.

27
/09
/21

În ultima săptămână din septembrie, „Cinema sub clar de lună“ aduce pe ecranul din Grădina Muzeului Național al Literaturii Române două dintre cele mai noi filme românești, Câmp de maci și documentarul Spioni de ocazie, alături de producții străine care au avut un parcurs spectaculos: Night of the Kings, aflat pe lista scurtă la premiile Oscar, și Apples, co-produs de Cate Blanchett și propus anul trecut de Grecia la Oscarul pentru Cel mai bun film internațional.

27
/09
/21

Frumoasa și bestia întâlnește viitorul tehnologiei în Belle, producția-fenomen semnată de regizorul japonez Mamoru Hosoda, care va deschide cea de-a 16-a ediție Animest. Prezentat în premieră internațională la Cannes, anime-ul Sci-Fi în care o adolescentă devine cea mai bună versiune a sa într-un univers paralel, creat în mediul virtual, se va vedea pentru prima dată pe marele ecran din România vineri, pe 8 octombrie, de la orele 18:30 și 21:30, la Cinema Elvire Popesco. Filmul va putea fi urmărit în curând în cinematografele din întreaga țară, distribuit de Bad Unicorn.

27
/09
/21

OPINIE Subfinanţat de nişte autorităţi nepăsătoare, fără cinematografe care să îi fie dedicate şi cu un public larg pus mai degrabă pe miştouri, filmul românesc de autor face performanţă an de an la cel mai înalt nivel. Iar 2021 o dovedeşte din plin. Este unul din paradoxurile româneşti.

24
/09
/21

Festivalul KINOdiseea aduce pe marele ecran filme despre protejarea mediului, relațiile dintre copii și părinți, curaj și empatie, la Cinema Gloria și Cinema Eforie.