Maia Morgenstern – Ambasador al Campaniei Artiștii pentru Artiști, ediția 2017
https://www.ziarulmetropolis.ro/maia-morgenstern-ambasador-al-campaniei-artistii-pentru-artisti-editia-2017/

Actriţa Maia Morgenstern, directorul Teatrului Evreiesc de Stat din Capitală, a fost desemnată ambasador al campaniei „Artiştii pentru artişti”

Un articol de Petre Ivan|21 martie 2017

Maia Morgenstern îi invită pe spectatori, într-un mesaj video, să vizioneze spectacolele înscrise în campania „Artiștii pentru artiști” și să sprijine în acest fel artiștii în vârstă aflați în dificultate.

Susțin campania „Artiștii pentru artiști”, o campanie inițiată de UNITER cu mult timp în urmă. Teatrul nostru, Teatrul Evreiesc de Stat, participă la această campanie cu spectacolul ‘Dibuk’. Multe teatre, din București, din țară, mai toate teatrele, participă la această campanie — ‘Artiștii pentru artiști’. Vă invit să vedeți spectacolele, vă invit să contribuiți în acest fel la susținerea campaniei ‘Artiștii pentru artiști’. Personal, m-am alăturat acestui demers dintotdeauna, pentru că eu cred în această cauză. Cred că artiștii noștri mari, artiștii în vârstă, artiști aflați în dificultate, poate, acum, au mare nevoie de susținerea noastră, a tuturor – Maia Morgenstern.

Teatrul Evreiesc de Stat va prezenta pe 29 martie, în cadrul campaniei, spectacolul „Dibuk”, scenariul și regia Chris Simion-Mercurian.

Maia Morgenstern se alătură actriței Dorina Chiriac care a fost, de asemenea, desemnată ambasador al campaniei „Artiștii pentru artiști”, ediția 2017.

Sumele strânse din vânzarea de bilete, donații și sponsorizări se pot vira în contul RO40RZBR0000060007801286 deschis la Raiffeisen Bank, Agenția Piața Amzei, Fondul de Solidaritate Teatrală.

Foto: Maia Morgenstern – Captura youtube

18
/01
/24

Prima expoziția a anului 2024 din programul curatorial al galeriei Arsmonitor este totodată și un prim solo-show dedicat artistului vizual Răzvan Neagoe, unul din artiștii reprezentați de galerie.

17
/01
/24

Din 16 ianuarie, filmul Klaus & Barroso, cu Cosmin „Micutzu” Nedelcu și Adrian Nicolae rulează în cinematografele din toată țara, distribuită de Forum Film. În Republica Moldova filmul va rula din 18 ianuarie, pe ecranele Cineplex.

16
/01
/24

16 ianuarie, 2024 - Cea de-a 18-a ediție a Premiilor Gopo, evenimentul anual care sărbătorește și recompensează realizările cinematografiei românești, va avea loc în 29 aprilie la Teatrul Național ,,I.L. Caragiale” din București.

16
/01
/24

Asteroid City, cel mai recent film al lui Wes Anderson, în care joacă Jason Schwartzman (The French Dispatch, The Grand Budapest Hotel), Scarlett Johansson (Black Widow, Jojo Rabbit) și Tom Hanks (Elvis, News of the World), va fi disponibil pentru vizionare în exclusivitate pe SkyShowtime începând din 20 ianuarie.

16
/01
/24

Seria ISTORII se va desfășura în perioada 15 - 30 ianuarie la Cinema ARTA, pe strada Universității nr. 3. Publicul are șansa să descopere în această perioadă, în fiecare zi de marți, o selecție de filme (scurtmetraje sau lungmetraje) curatoriate pentru a deschide conversații despre modul în care istoria este construită și transmisă cu ajutorul limbajului, imaginilor, semnelor și conceptelor.

16
/01
/24

Prima lună din an aduce încă cinci contexte în care compania independentă de teatru Vanner Collective deschide discuții despre teme ale zilelor noastre, prezente în tot ceea ce ne înconjoară și despre care nu e ușor mereu să vorbim: depresia și mecanismele construite pentru a merge mai departe cu ea, comunicarea cu sens, eco-anxietatea, moștenirea pe care o ducem și modurile în care ne limitează, fricile, vulnerabilitățile și superputerile fiecăruia dintre noi.

15
/01
/24

Peste 50.000 de perechi de ochi au avut plăcerea să privească expoziția Efectul Picasso în cele 4 luni de când s-a deschis. Vizitatori de toate vârstele au fost impresionați de cele 46 de lucrări de Pablo Picasso din colecția familiei sale, precum și de cele 65 de lucrări semnate de 37 de artiști români contemporani influențați de opera gigantului spaniol.

15
/01
/24

Scriem cuvinte în grabă, le rostim în grabă. Folosim adesea structuri gramaticale greşite, preluate multe dintre ele din mass-media şi propagate cu o viteză uimitoare. Pe Facebook, pe whatsApp, aruncăm cuvinte, propoziții, toate scrise rapid și cel mai adesea fără grijă. Corectitudinea exprimării nu prea mai interesează pe nimeni.