VIDEO Maia Morgenstern şi formaţia Trei Parale sărbătoresc Sânzienele la Muzeul Minovici
https://www.ziarulmetropolis.ro/maia-morgenstern-si-formatia-trei-parale-sarbatoresc-sanzienele-la-muzeul-minovici/

Actriţa Maia Morgenstern şi formaţia Trei Parale, alături de artiştii plastici Ioan Nemţoi şi Daniela Fainiş, vor sărbători Sânzienele duminică, la Muzeul de Artă Populară „Dr. Nicolae Minovici“ din Capitală.

Un articol de Andrada Văsii|19 iunie 2013

Actriţa Maia Morgenstern şi formaţia Trei Parale, alături de artiştii plastici Ioan Nemţoi şi Daniela Fainiş, vor sărbători Sânzienele la Muzeul de Artă Populară „Dr. Nicolae Minovici“ din Capitală, duminică.

Cea de-a şasea ediţie a evenimentului prilejuit de Noaptea de Sânziene ce are loc la Muzeul Minovici începe la ora 19.00. Asociate solstiţiului de vară, Sânzienele sunt, în tradiţia populară, zânele vesele ale belşugului, ale cântecului şi dansului. Sărbătorite cum se cuvine, ele aduc rod ogoarelor şi bunăstare gospodăriilor.

Artă la muzeu

Cea de-a şasea ediţie a Nopţilor de Sânziene la Muzeul Minovici continuă să aducă împreună artişti şi designeri consacraţi: actriţa Maia Morgenstern, coregraful Valentin Roşca – ce vine în livada instituţiei cu fragmente din spectacolul „Mic şi-al dracu’“, de la Teatrul Eveiesc de Stat -, formaţia de muzică veche românească Trei Parale, designerul Andra Andreescu, soliştii Operei Române Bianca Stoicheciu şi Valentin Stoica, Grupul Coral Sound condus de Voicu Popescu, artiştii plastici Ioan Nemţoi şi Daniela Fainiş şi mulţi alţii.

«Noaptea de Sânziene» este un eveniment pe care ne-am străduit să-l menţinem la simplitatea şi naturaleţea caracteristice datinilor şi tradiţiilor româneşti. De la an la an, evenimentul dedicat «Nopţii de Sânziene» a crescut şi a oferit bucurie celor peste 5.000 de participanţi, iubitori de frumos şi susţinători ai patrimoniului cultural românesc.

Georgiana Pogonaru,
preşedintele Asociaţiei „Prietenii Muzeelor Minovici“

Cei mai mici dintre participanţi au locul lor special rezervat în livadă. Ei sunt rugaţi să aibă imaginaţie şi să fie harnici în cadrul ARTelierului de creaţie.

Foto credit: Cosmin Ardeleanu

09
/02
/24

Pe 11 și 20 februarie, de la ora 19:00, la Sala Mare a Teatrului Național Iași, va avea loc premiera pe țară O tragedie veninoasă după Women beware women de Thomas Middleton, regia, traducerea și adaptarea scenică aparținându-i lui Silviu Purcărete. Scenografia spectacolului este creată de Dragoș Buhagiar, noul proiect marcând împlinirea a 14 ani de excepțională colaborare cu regizorul Silviu Purcărete, începută la Teatrul Național Iași, cu spectacolul Uriașii munților de Luigi Pirandello.

09
/02
/24

Studenții bucureșteni sunt invitați să participe la un program de mentorat și internship dedicat spațiilor culturale din București. Pe lângă experiența practică, participanții vor putea accesa sponsorizări în valoare de 27.000 lei și vor avea posibilitatea unor stagii de practică în cele mai active agenții de comunicare din România

09
/02
/24

mind-moving, programul de terapie prin artă inițiat și organizat de Indie Box, în parteneriat cu NOPA - Societatea Norvegiană a Compozitorilor și Textierilor, Asociația Entuziart și Profeti ART SRL, ajunge la finalul perioadei de implementare și își încheie călătoria cu un eveniment special, dedicat publicului larg, cu intrare liberă, pe 21 februarie, de la 18:30, la Arcub - Hanul Gabroveni (str. Lipscani, nr. 84 - 90).

08
/02
/24

Seria SWORDS - Spoken Word Sessions continuă cu un nou episod ce îi are ca invitați pe Cosmina Moroșan & Anticorp Solar, Cristina Bordeanu, Cătălina Matei și Lucian Brad, într-un eveniment moderat de Cosmin Perța – duminică, 11 februarie, de la ora 19:30, la Control Club. Performance-urile vor fi completate de un set audio-vizual de Iulian Morar.  

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.