Marcel Iureş, Horaţiu Mălăele, Mihai Mălaimare, Medeea Marinescu si George Mihăiţă vor juca in Clipe de Viata
https://www.ziarulmetropolis.ro/marcel-iures-horatiu-malaele-mihai-malaimare-medeea-marinescu-si-george-mihaita-vor-juca-clipe-de-viata/

UNITER lansează ediţia a XII-a a programului anual Campania Naţională „Artiştii pentru artişti”, eveniment unic prin categoria de beneficiari căreia i se adresează. Organizată în jurul datei de 27 martie – Ziua Internaţională a Teatrului, Campania a devenit pentru UNITER, de 11 ediţii încoace, nu doar sărbătorirea impresionantului univers teatral, dar, totodată, şi elogierea artiştilor […]

Un articol de Andrada Văsii|27 februarie 2013

UNITER lansează ediţia a XII-a a programului anual Campania Naţională „Artiştii pentru artişti”, eveniment unic prin categoria de beneficiari căreia i se adresează.

Organizată în jurul datei de 27 martie – Ziua Internaţională a Teatrului, Campania a devenit pentru UNITER, de 11 ediţii încoace, nu doar sărbătorirea impresionantului univers teatral, dar, totodată, şi elogierea artiştilor care au reclădit an de an, timp de o viaţă, magia teatrală.

 

Iată că încercarea din 2002 de a fi responsabili social, de a corecta prin artă deficienţe de sistem a fost o reuşită. Am căpătat cu fiecare ediţie încrederea că, doar sensibilizând opinia publică şi mediul teatral cu privire la situaţia socială a vârstnicilor artişti cu probleme de sănătate, putem pune bazele unei valide şi autentice campanii sociale de solidarizare prin cultură cu rezultate concrete.

 

Şi în acest an Campania va beneficia de participarea teatrelor din ţară care vor juca un spectacol din propriul repertoriu sub semnul Campaniei, de participarea teatrelor din Bucureşti care vor pune în vânzare biletele Campaniei pentru un spectacol cedat acesteia, precum şi de un spectacol de caritate, special produs de către UNITER. Sumele strânse din vânzarea de bilete sunt direcţionate către fondul special constituit, Fondul de Solidaritate Teatrală, Cont: RO40RZBR0000060007801286 deschis la Raiffeisen Bank, Agenţia Piaţa Amzei.

 

Spectacolul de caritate organizat în acest an de UNITER, sub titlul CLIPE DE VIAŢĂ, are loc luni, 25 martie, ora 19.00, la Sala Mare a Teatrului Naţional Bucureşti. O unică reprezentaţie, un spectacol emoţionant ce reuneşte un număr impresionant de mari artişti ai scenei şi poveştile lor de viaţă:

Dorin Andone, Marcel Iureş, Horaţiu Mălăele, Mihai Mălaimare, Medeea Marinescu, George Mihăiţă, Mariana Mihuţ, Marin Moraru, Maia Morgenstern, Florin Piersic, Tania Popa,

Victor Rebengiuc, Rudy Rosenfeld, Eusebiu Ştefănescu

Stela Popescu şi Alexandru Arşinel, Margareta Pâslaru,

Ioan Gyuri Pascu, Adrian Naidin, Paula Seling

Cu participarea extraordinară a pianistului Dan Grigore

Amfitrion: Ion Caramitru

 

 

 

 

 

 

Biletele se vor pune în vanzare la: Teatrul Naţional Bucureşti, Sala Palatului, Magazinul Unirea, Casa de bilete ArCuB şi online pe bilete.ro, biletoo.ro, blt.ro, precum şi în toate oficiile poştale semnalizate bilete.ro.

 

Organizatori:

 

UNITER – Uniunea Teatrală din România

Centrul Român ITI

Teatrul Naţional Bucureşti

Centrul de Cercetare şi Creaţie Teatrală „Ion Sava”

Primăria Municipiului Bucureşti

ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale al Primăriei municipiului Bucureşti

20
/10
/16

"Am jucat alături de Birlic, alături de Calboreanu, de Dina Cocea, Cela Dima, Marcel Anghelescu, actori din marea pleiadă a Teatrului Naţional, care l-au cunoscut şi l-au prins în viaţă pe Caragiale. Să stai lângă ei, să joci alături de ei este un lucru absolut extraordinar..." - Costel Constantin. Unul dintre cei mai importanti actori din „vechea gardă” a teatrului şi filmului românesc împlineşte, astăzi, 74 de ani. În octombrie 2012, Costel Constantin primea o stea pe Aleea Celebrităţilor din Bucureşti

20
/10
/16

Într-o zi de 20 octombrie se năşteau Arthur Rimbaud, Bela Lugosi și Viggo Mortensen. Rimbaud, copilul teribil al literaturii franceze, a avut parte de unul dintre cele mai spectaculoase destine literare. La 10 ani a început să scrie poezii pentru ca 6 ani mai târziu să publice prima sa scriere "Les étrennes des orphelins". După vârsta de 20 de ani Arthur Rimbaud nu mai scrie nimic în domeniul literar, deși posteritatea îl va considera figură centrală a literaturii moderne și unul dintre precursorii simbolismului.

19
/10
/16

Într-un context în care dansul contemporan are din ce în ce mai multă vizibilitate în peisajul artistic din România, Asociaţia Culturală Control N anunţă un nou spectacol: Dorian, creat de Oana Răsuceanu în jurul unui singur actor-dansator (George Albert Costea), prin îmbinarea dansului contemporan cu proiecţii multimedia. Dorian va fi itinerat în patru spaţii de joc, din patru oraşe diferite: Bucureşti, Timişoara, Craiova şi Ploieşti.

19
/10
/16

Celebrul violonist David Grimal, acompaniat de Orchestra Naţională Radio, sub bagheta dirijorului Jin Wang, va concerta vineri, 21 octombrie, ora 19.00, la Sala Radio, prezentând publicului romanticul Concert în re minor pentru vioară şi orchestră. Seara va fi prefaţată de o lucrare originală, Simfonia nr. 1 - O poveste veche de Jin Wang, iar în partea a doua va cuprinde spectaculoasele Dansuri simfonice, op. 45 de Rachmaninov.

19
/10
/16

Renumitul regizor și scenarist francez Olivier Assayas sosește mâine, 20 octombrie, la București, pentru prima întâlnire cu publicul din România, la premiera filmului Personal Shopper, la Sala Auditorium a Muzeului Național de Artă al României, de la ora 20.45. Premiat pentru regie (ex aequo) la Cannes, Personal Shopper este un thriller psihologic cu accente supranaturale, în care Kristen Stewart are rolul principal.

19
/10
/16

Crede că cea mai mare problemă a generației lui este că trăiește într-un context haotic. Se simte norocos că face parte din trupa lui Victor Ioan Frunză și crede că atunci când ți se întinde o mână trebuie s-o prinzi. Face teatru cu voluptate, iar cele mai recente roluri în care-l puteți vedea sunt Mozart și Tipătescu în spectacolele „Amadeus” și „O scrisoare pierdută” de la Teatrul Metropolis.

19
/10
/16

Deschiderea oficială a celei de-a 26-a ediţii a Festivalului Naţional de Teatru va avea loc vineri, 21 octombrie 2016, de la ora 18:00, în foaierul Sălii Mari a Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, cu ocazia vernisajului expoziţiei-document dedicate marelui dansator şi coregraf Gigi Căciuleanu.

18
/10
/16

Proiectul “Lipatti Restituiri”, propus de Asociaţia Opus şi finanţat de Ministerul Culturii, s-a încheiat vineri, la Colegiul Noua Europă din Bucureşti. Acesta a cuprins lansarea site-ului www.dinulipatti.org, primul site românesc dedicat marelui pianist, și o serie de trei conferințe susținute la București și Cluj de Mark Ainley, cercetător canadian și expert în înregistrări istorice.

18
/10
/16

Între 28 octombrie și 14 noiembrie 2016 se va desfășura cea de-a XI-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo, sub înaltul patronaj al Președintelui României. Festivalul poartă în acest an numele „La Muse et le Poète” și promite în 20 de concerte întâlniri cu 23 de muzicieni din 18 țări, printre care pianiștii Olli Mustonen și Louis Lortie, violoniștii Mihaela Martin, Ilya Gringolts sau Philippe Graffin, violistul Lars Anders Tomter, violonceliștii Frans Helmerson, Christian Poltera sau Maximilian Hornung.

18
/10
/16

Academia Suedeză nu-l va mai contacta pe Bob Dylan, laureatul Premiului Nobel pentru Literatură, după mai multe încercări nereușite, a declarat secretara permanentă a instituției, Sara Danius. Artistul american a primit în tăcere premiul care i-a fost acordat joia trecută. În aceeași seară, el a oferit un concert în Las Vegas, unde s-a mulțumit să cânte, fără a aborda acest subiect în fața publicului.

18
/10
/16

“Rolul muzicii este pretutindeni acelaşi, de multă vreme: sa fie bine aleasă, să fie dăruită de cei care au acest dar, spre a determina o apropiere, ba chiar o comunitate între cei care iubesc muzica” - Horia Andreescu. Dirijorul principal al Filarmonicii "George Enescu” împlinește, astăzi, 70 de ani.

18
/10
/16

Cu prilejul prezentării documentarului "Before the Flood'' ("Înainte de potop"), Leonardo DiCaprio a lansat, luni seară, la Paris, un apel emoționant pentru acțiune împotriva încălzirii globale deoarece "timpul este scurt", în prezența ministrului francez al Mediului Ségolčne Royal și a primarului orașului, Anne Hidalgo.

17
/10
/16

Filmul „Masterminds” / „Hoți de geniu”, o comedie plină de acțiune produsă de Relativity Studios și bazată pe o întâmplare reală, redă povestea unuia dintre cele mai mari jafuri din istoria Americii, într-o atmosferă grunge-pop specifică anilor 1997-1998. Un film distribuit de Forum Film România.

17
/10
/16

CRONICĂ DE FILM Prezentat în cadrul festivalului „Les Films de Cannes à Bucarest”, „Fuocoammare”, documentarul italianului Gianfranco Rosi care a câștigat Ursul de Aur în acest an la Berlinale, este unul din marile filme ale momentului – un portret deopotrivă tandru și dureros al lumii pe care o trăim.