Marcel Iureș revine în „Moș Nichifor”, la Teatrul ACT
https://www.ziarulmetropolis.ro/marcel-iures-revine-in-mos-nichifor-la-teatrul-act/

Spectacolul „Moş Nichifor”, după povestea Moş Nichifor Coţcariul de Ion Creangă, în regia lui Alexandru Dabija, va avea premiera la Teatrul ACT pe 23, 24 şi 25 ianuarie, de la ora 19:30, avându-i în distribuţie pe Marcel Iureş şi Ruxandra Maniu.

Un articol de Liliana Matei|18 ianuarie 2019

Alexandru Dabija, regizorul care și-a pus amprenta creativă pe cele mai importante spectacole ale Teatrului ACT, continuă explorarea în zona poveștilor lui Ion Creangă.

Pe lângă umor și surprinzătoarea filosofie, opera lui Creangă are și o puternică dimensiune erotică. Oralitatea lui provocatoare a trecut în proză, distilându-se într-o dramaturgie aluzivă, insinuantă și plină de umor. Moș Nichifor este un spectacol despre întâlnirea dintre două generații și confruntarea între două feluri de a vedea lumea: una conservatoare, ironic-tradiționalistă și una modernă, agresivă în fragilitatea ei.

„Teatrul ACT, împreună cu Raiffeisen Bank, continuă un proiect de suflet – poveștile lui Ion Creangă pe scena de la ACT. Este rândul lui Moș Nichifor Coțcariul să ne poarte în

universul fabulos al lui Creangă. Gândindu-ne la succesul de care s-au bucurat spectacolele realizate după poveștile Capra cu trei iezi, Ivan Turbincă și Dănilă Prepeleac, așteptăm cu entuziasm și curiozitate premiera spectacolului Moș Nichifor” a spus Corina Vasile, director de Comunicare Raiffeisen Bank.

Acest nou spectacol susținut de Raiffeisen Bank marchează 10 ani de colaborare cu Teatrul ACT.

Următoarele reprezentații sunt programate pe 4, 5, 6 și 7 februarie, de la ora 19.30.

03
/03
/14

După succesul repurtat pe scenele naţionale şi internaţionale, Don Quijote, după Miguel de Cervantes, creat în 2005 de Dan Puric şi Compania Passe Partout DP, la TNB, se reia pe la Sala Studio. Primul spectacol al actualei stagiuni va avea loc joi, 6 martie 2014, de la ora 20.00.

03
/03
/14

Farseur din vocație, cu șarm, inteligență și umor, Horațiu Mălăele va face o demonstrație de virtuozitate pe 1 aprilie, pe scena Cinematografului Patria din București, într-o ediție specială a spectacolului Sunt un orb, varianta cu multe “lovituri de teatru”, așa cum trebuie să fie un bun show de improvizație. Ca bonus, Mălăele aduce cu el şi ultimul său film, Funeralii fericite.

03
/03
/14

Lecţia de violoncel, Două loturi, Scaunele, Titanic vals, Doamna noastră din Pascagoula, Zelda, Bani din cer și Confesiunile unui câine sunt doar câteva dintre spectacolele pe care le puteți vedea în această săptămână, în Capitală. Programul teatrelor bucureştene în perioada 3 - 9 martie:

03
/03
/14

Favoritul "12 Years a Slave" a fost desemnat cel mai bun film al anului la Oscar 2014. Alfonso Cuaron ("Gravity") a câștigat premiul pentru cea mai bună regie, iar Cate Blanchett ("Blue Jasmine") și Matthew McConaughey ("Dallas Buyers Club"), premiul pentru cei mai buni actori în rol principal. Cel mai bun actor și cea mai bună actriță în rol secundar au fost desemnați Jared Leto ("Dallas Buyers Club"), respectiv Lupita Nyong'o ("12 Years a Slave").

02
/03
/14

În luna lui Mărţişor, Teatrul Metropolis îi ajută pe domni să le ofere partenerelor câte un cadou. Este simplu. Toţi spectatorii care vor veni la producţiile Teatrului Metropolis în perioada 1-15 martie pot participa la tombola care le garantează premii oferite de Cinnamon Beauty Salon, situat în imediata vecinătate a teatrului (Str. Tunari, nr. 6).

02
/03
/14

Se joacă în Laboratorul de la Bulandra spectacolul „Arlechino moare?“, un alt atelier condus de Antoaneta Cojocaru, aceeași care ne-a dat „Pescărușul“.

01
/03
/14

Danuta Wałęsa, soţia fostului lider legendar al Solidarităţii Lech Wałęsa, autoarea cărţii autobiografice "Visuri şi taine", şi scriitorii Andrzej Stasiuk şi Olga Tokarczuk se numără printre invitaţii Salonului de Carte Bookfest 2014, care se va desfăşura între 28 mai şi 1 iunie, la Romexpo.

28
/02
/14

La prima vedere, am putea gândi că este o nepotrivire: cum ar putea să sune arii franceze cu un peruan, Simfonia Alpilor cu o orchestră japoneză şi simfoniile lui Robert Schumann cu dirijorul Yannick Nezet Seguin decât, să spunem, nepotrivit? În 3 martie se lansează la nivel internaţional aceste albume semnate de extra-europeni care oferă însă versiuni de referinţă pentru repertoriul european.

28
/02
/14

Sâmbăta, 1 Martie, “de la orele 19 si ceva, spre 20.00, cant despre urzici patimase, spanac inrourat de sentimente, loboda cu inima, soare instabil, mugurasi, depresie, anxietate...”, spune Maria Raducanu, care vă invită să o vedeţi şi să o ascultaţi pe scena Teatrului de Artă Bucureşti.