Marele Picnic devine Micul Picnic ShortsUP online: a VII-a ediție are loc pe 25 iulie
https://www.ziarulmetropolis.ro/marele-picnic-devine-micul-picnic-shortsup-online-a-vii-a-editie-are-loc-pe-25-iulie/

Anul acesta, Marele Picnic devine temporar Micul Picnic ShortsUP, o ediţie specială online, care va avea loc sâmbătă, 25 iulie, când vor putea fi vizionate 2h30 de scurtmetraje, pe platforma de streaming TIFF Unlimited.

Un articol de Liliana Matei|1 iulie 2020

Festivalul se întoarce la esența conceptului care l-a consacrat, punând la dispoziție o selecție cu cele mai recente filme scurte, intense și premiate, însă provocându-și publicul să rămână conectat la comunitatea și vibe-ul festivalului de la distanță.

Cea de-a șaptea ediție a festivalului va celebra puterea comunităților mici și a filmelor de a servi drept pretext de întâlnire și redescoperire. Marea evadare a verii nu are nevoie de bilet de avion, ci de un laptop și colțul preferat de pe balcon. Fie că alegi covorul verde din grădină sau briza de pe terasă, călătorești garantat cu filme care te poartă în toate colțurile lumii. Se anunță expediții prin jungla amazoniană a plantelor de apartament, iar pisica și colegul de apartament devin partenerii ideali de călătorie.

Sâmbătă, 25 iulie, de la ora 21:30, vor putea fi vizionate 2h30 de scurtmetraje astfel: online – pe platforma de streaming TIFF Unlimited, pe baza unui bilet achiziționat în avans, în valoare de 15 lei. Pe baza biletului ai acces la conținut pe telefon, laptop, smart TV, proiector, unde vrei tu si cu cine vrei tu, sau offline – la unul dintre spațiile partenere (mai multe detalii în curând).

Deși atmosfera edițiilor precedente și experiența cinematografică colectivă nu vor putea fi înlocuite, continuitatea unui eveniment ca Marele Picnic ShortsUP este necesară atât pentru a nu întrerupe conectarea publicului în timp real la voci importante și curajoase ale noii generații de regizori, cât și pentru menținerea României pe harta circuitelor festivaliere.

Marele Picnic este ediția de vară ShortsUP, unul dintre cele mai îndrăznețe proiecte cinematografice independente din România. Evenimentul și-a făcut o tradiție din a strânge, vară de vară, iubitori ai cinema-ului și ai artelor conexe filmului. Anul acesta Marele Picnic devine Micul Picnic – o ediție mai mică, online, pentru toate categoriile și genurile de public

Un eveniment online găzduit de platforma TIFF Unlimited

Biletele s-au pus în vânzare pe 1 iulie 2020 aici.

 

09
/02
/24

Seria CultClassics aduce în atenția publicului filme semnificative sau realizatori de film importanți din istoria cinematografiei. “Am vrut să creăm un program independent, care să ne conducă într-o călătorie prin lumea filmului, să explorăm împreună diferite curente cinematografice, stiluri regizorale, culturi și spații geografice” Anca Caramelea, curator ARTA.

31
/01
/24

În februarie, pe HBO Max ai conținut nou de urmărit în fiecare zi a lunii! Cu 29 de titluri noi, este la alegerea ta dacă vrei să urmărești cele mai noi filme, seriale, documentare, animații de pe HBO Max sau, de ce nu, să te pui la curent cu altele dintre sutele de titluri care sunt deja pe platformă.

30
/01
/24

În luna februarie, „Noaptea Albă a Filmului Românesc” este dedicată unui apreciat cineast, reprezentant al Noului Val în cinematografie: Cătălin Mitulescu regizor, scenarist şi producător. TVR Cultural, TVR Internațional și TVR Moldova invită telespectatorii în noaptea de sâmbătă, 3 spre 4 februarie, la un maraton cinematografic alături cele mai reprezentative şi premiate creaţii semnate de Cătălin Mitulescu.

29
/01
/24

Vika este un DJ carismatic în vârstă de 84 de ani și o adevărată vedetă a a scenei clubbingului din Varșovia. Confruntându-se cu trecerea timpului, Vika este de părere că vârsta este doar un număr și îi inspiră pe cei din jurul ei să își trăiască viața la maxim. Documentarul „Vika!” Este disponibil pe HBO Max.

29
/01
/24

Într-o lume și o industrie care se schimbă extrem de rapid, un renumit cineast italian, autor de modă veche, caută sens în filmele pe care le face, în dragoste, precum și în politică. Din 2 februarie, Un viitor luminos/ Il sol dell’avvenire, noul film al lui Nanni Moretti, o comedie care critică modul de a face filme al platformelor de streaming și apără viitorul cinematografului, are premiera în cinema, distribuit de Independența Film.

26
/01
/24

Survolând șansa și neșansa unei relații nemenite, de la aceeași distanță calculată care marchează și ruptura finală dintre cei doi protagoniști, debutul în lungmetraj a lui Celine Song, „Past Lives” dezbate în compoziții corecte, dar niciodată riscante, un „ce-ar fi fost dacă?” venit la 24 de ani de la ultima întâlnire.

25
/01
/24

Sfârșitul sec.XIX, un sat dezbinat de bârfe, certuri și lupta pentru pământ. Frumoasa Jagna, o tânără de 19 ani, un spirit liber ce iese din tiparele comunității, devine centrul atenției în momentul în care familia o obligă să se căsătorească cu Boryna, un moșier văduv, influent și bogat.

24
/01
/24

Despre “Klaus & Barroso” – ce a fost asta, frate Bogdan Theodor Olteanu? Acum, pe bune? Ce a fost asta? M-ai pus într-o situație tare complicată. Dar, vorba cântecului: “Frate, frate, la bine și la greu”, scrie Vasile Ernu, despre cel mai discutat film românesc din această lună.

23
/01
/24

CRONICĂ DE FILM În noul său lungmetraj, “Familiar” (2023), Călin Peter Netzer pare că încearcă să reia formula de succes din “Poziţia copilului” (2013), filmul cu care a câştigat Ursul de Aur la Berlinale.