Marele Picnic devine Micul Picnic ShortsUP online: a VII-a ediție are loc pe 25 iulie
https://www.ziarulmetropolis.ro/marele-picnic-devine-micul-picnic-shortsup-online-a-vii-a-editie-are-loc-pe-25-iulie/

Anul acesta, Marele Picnic devine temporar Micul Picnic ShortsUP, o ediţie specială online, care va avea loc sâmbătă, 25 iulie, când vor putea fi vizionate 2h30 de scurtmetraje, pe platforma de streaming TIFF Unlimited.

Un articol de Liliana Matei|1 iulie 2020

Festivalul se întoarce la esența conceptului care l-a consacrat, punând la dispoziție o selecție cu cele mai recente filme scurte, intense și premiate, însă provocându-și publicul să rămână conectat la comunitatea și vibe-ul festivalului de la distanță.

Cea de-a șaptea ediție a festivalului va celebra puterea comunităților mici și a filmelor de a servi drept pretext de întâlnire și redescoperire. Marea evadare a verii nu are nevoie de bilet de avion, ci de un laptop și colțul preferat de pe balcon. Fie că alegi covorul verde din grădină sau briza de pe terasă, călătorești garantat cu filme care te poartă în toate colțurile lumii. Se anunță expediții prin jungla amazoniană a plantelor de apartament, iar pisica și colegul de apartament devin partenerii ideali de călătorie.

Sâmbătă, 25 iulie, de la ora 21:30, vor putea fi vizionate 2h30 de scurtmetraje astfel: online – pe platforma de streaming TIFF Unlimited, pe baza unui bilet achiziționat în avans, în valoare de 15 lei. Pe baza biletului ai acces la conținut pe telefon, laptop, smart TV, proiector, unde vrei tu si cu cine vrei tu, sau offline – la unul dintre spațiile partenere (mai multe detalii în curând).

Deși atmosfera edițiilor precedente și experiența cinematografică colectivă nu vor putea fi înlocuite, continuitatea unui eveniment ca Marele Picnic ShortsUP este necesară atât pentru a nu întrerupe conectarea publicului în timp real la voci importante și curajoase ale noii generații de regizori, cât și pentru menținerea României pe harta circuitelor festivaliere.

Marele Picnic este ediția de vară ShortsUP, unul dintre cele mai îndrăznețe proiecte cinematografice independente din România. Evenimentul și-a făcut o tradiție din a strânge, vară de vară, iubitori ai cinema-ului și ai artelor conexe filmului. Anul acesta Marele Picnic devine Micul Picnic – o ediție mai mică, online, pentru toate categoriile și genurile de public

Un eveniment online găzduit de platforma TIFF Unlimited

Biletele s-au pus în vânzare pe 1 iulie 2020 aici.

 

04
/10
/21

Până la 14 octombrie, în cadrul Cineclubului One World Romania, pot fi vizionate gratuit pe site-ul Sahia Vintage câteva din filmele documentare, aflate la granița dintre funcția utilitară și vena experimentală, ale lui Mircea Săucan, dar și ale lui Radu Gabrea, Tudor Eliad sau Sergiu Nicolaescu.

01
/10
/21

BFFF 2021 a inclus o secţiune competiţională internaţională, la care s-au înscris peste 100 de scurtmetraje de modă, oferind patru premii. Câștigătorii au fost selectați de un juriu format din profesioniști din film, advertising și modă de pe scena locală și cea internaţională: Grigor Devejiev - Creative Director Jam Project, Marley Hansen - curator Nowness, Marcin Kempski - fotograf de modă londonez, Sandra Bold - Global Creative Director Publicis și Ina Borcea - fashion editor Harpers Bazaar.

30
/09
/21

Spectacolul continuă, acțiunea escaladează și toată sala vibrează pentru cel mai așteptat film din ultima perioadă, super producția 'Nu e vreme de murit' ajunge în avanpremieră pe marile ecrane din 30 septembrie la Cineplexx Băneasa, Titan, Sibiu, Satu-Mare și Târgu-Mureș.

29
/09
/21

CRONICĂ DE FILM Pentru un film de debut al unui regizor de teatru care nu a mai făcut până acum cinema, „Câmp de maci” (2020), de Eugen Jebeleanu, are o rigoare estetică neaşteptată, dar şi o lipsă de încrâncenare demnă de salutat.

28
/09
/21

CRONICĂ DE FILM „Crai nou” (2021), debutul Alinei Grigore, recent câştigător la Festivalul de la San Sebastian, aduce un aer proaspăt în cinematografia română.

28
/09
/21

THE FRENCH DISPATCH, LAND, QUO VADIS, AIDA?, scurtmetraje românești și internaționale, cele mai apreciate filme românești ale momentului si filmele premiate la Festival se văd în cadrul Retrospectivei ANONIMUL 2021 la ARCUB, Cinema Elvire Popesco și Terasa Institutului Francez între 28 septembrie și 3 octombrie.

27
/09
/21

În ultima săptămână din septembrie, „Cinema sub clar de lună“ aduce pe ecranul din Grădina Muzeului Național al Literaturii Române două dintre cele mai noi filme românești, Câmp de maci și documentarul Spioni de ocazie, alături de producții străine care au avut un parcurs spectaculos: Night of the Kings, aflat pe lista scurtă la premiile Oscar, și Apples, co-produs de Cate Blanchett și propus anul trecut de Grecia la Oscarul pentru Cel mai bun film internațional.

27
/09
/21

Frumoasa și bestia întâlnește viitorul tehnologiei în Belle, producția-fenomen semnată de regizorul japonez Mamoru Hosoda, care va deschide cea de-a 16-a ediție Animest. Prezentat în premieră internațională la Cannes, anime-ul Sci-Fi în care o adolescentă devine cea mai bună versiune a sa într-un univers paralel, creat în mediul virtual, se va vedea pentru prima dată pe marele ecran din România vineri, pe 8 octombrie, de la orele 18:30 și 21:30, la Cinema Elvire Popesco. Filmul va putea fi urmărit în curând în cinematografele din întreaga țară, distribuit de Bad Unicorn.