Marele Picnic ShortsUP, ediția 3: un weekend cu film și muzică sub cerul liber
https://www.ziarulmetropolis.ro/marele-picnic-shortsup-editia-3-un-weekend-cu-film-si-muzica-sub-cerul-liber/

La final de iulie, în plină vară, filmele scurte se mută sub cerul liber. Evenimentul Marele Picnic, adus la viaţă de ShortsUP, a ajuns la ediţia a 3-a. Vineri, 29 iulie şi sâmbătă, 30 iulie, de la ora 19.00, Grădina Botanică din Bucureşti devine destinaţie de vacanţă în mijlocul oraşului şi gazdă a două seri de filme scurte, muzică jazz, proiecţii multimedia şi ateliere.

Un articol de Liliana Matei|14 iulie 2016

Pe covorul verde, proiectate pe două ecrane gonflabile, scurtmetrajele de la Marele Picnic vor povesti despre evadare, nevoia de libertate și apropierea de natură, în două selecții pline cu ficțiune, comedie și animație. Programul de filme va fi diferit în fiecare seară și va rula între orele 21.30 și 23.30, savurat de spectatori pe iarbă, la răcoarea grădinii, de pe pături de picnic.
Anul acesta poveștile de pe ecran vor împărtăși din energia muzicii jazz și funk. Trio-ul JazzyBIT, format din Teodor Pop (pian, claviaturi), Mihai Moldoveanu (bas) și Szabó Csongor-Zsolt (tobe) va încălzi atmosfera de vineri cu un concert live ce va provoca spectatorii la visare și la mișcare. Sâmbătă, filmele vor fi precedate de un video-mapping menit să pună în valoare unul dintre cele mai frumoase colțuri verzi din capitală.

Pe parcursul celor două seri de evadare, cei prezenți la Marele Picnic vor putea descoperi Grădina Botanică București prin tururi ghidate, ateliere și o instalație multimedia activată cu senzori tactili și senzoriali, realizată de Onscreen.

Apropierea de natură în mijlocul aglomerărilor urbane e o nevoie importantă în lumea de azi, iar Marele Picnic o hrănește prin două seri de film și arte prietene cinemaului. La ediția a 3-a, evenimentul explorează memoria colectivă a cartierului Cotroceni și semnificația Grădinii Botanice în viața și istoria orașului. Pe lângă scurtmetrajele din program, spectatorii vor viziona pe 29 și 30 iulie, în premieră, o serie de video-testimoniale inspirate de oamenii și poveștile Cotroceniului, realizate de echipa ShortsUP în parteneriat cu asociația În Cotroceni.

În cazul în care vremea nu permite vizionarea filmelor sub cerul liber, evenimentul va fi reprogramat pentru weekendul imediat următor, vineri 5 august și sâmbătă 6 august. Pentru a ocupa un loc confortabil pe iarbă, cinefilii sunt sfătuiți să vină înarmați cu pături de picnic. Mai multe detalii pe www.shortsup.ro.

Biletele la Marele Picnic pot fi achiziționate în avans prin Eventbook, MyTicket și Eventim la prețul de 25 de lei/ seară și 35 lei/abonament dar și la fața locului la prețul de 30 de lei/ seară sau 40 lei/abonament, în limita locurilor disponibile.

09
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Cineastul suedez Ruben Östlund a râs dintotdeauna de ridicolul şi prostia oamenilor, pornind de la compatrioţii săi şi mai ales de la cei din clasele de sus. În “Triangle of Sadness” (2022), filmul care i-a adus în acest an un al doilea Palme d`Or la Cannes, satira e împinsă la extrem.

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.