Margareta Paslaru şi jazz-istul american Mike Davison, la EUROPAfest
https://www.ziarulmetropolis.ro/margareta-paslaru-si-jazz-istul-american-mike-davison-la-europafes/

EUROPAfest găzduieşte anul acesta 4 workshopuri susţinute de două personalităţi de seamă din lumea artiştilor naţionali şi internaţionali.

Un articol de Petre Ivan|20 mai 2014

Având ca motto: “În tinereţe ne străduim să ne facem un nume. La maturitate trebuie să folosim numele spre binele altora”, artista Margareta Paslaru va împărtăşi din experienţa sa scenică muzicienilor dornici să atingă culmile succesului într-un workshop mult-aşteptat “Repetiţie generală”.

La EUROPAfest 2014, în cadrul workshopului susţinut de artistă muzicianul va prezenta un moment solo, după care o va acompania pe celebra actriţă Emilia Popescu la piesa “Turneul” şi pe tânăra Mirela Jienescu la piesa “Emoţii ciudate sentimente”.

Emilia Popescu

Emilia Popescu

Muzica şi textul ambelor piese aparţin Margaretei Pâslaru, sunt reorchestrate de Călin Grigoriu şi figurează pe noul CD “Actorii cânta” în beneficiul campaniei naţionale “Artiştii pentru Artişti” UNITER.

Workshopul va fi urmat de un concert de jazz cu trupe din Bucharest International Jazz Competition.

Informaţii despre accesul la eveniment se găsesc pe www.jmEvents.ro .

Michael Davison este atât un interpret legendar, cât şi un profesor respectat, compozitor publicat şi etnomuzicolog.

Dragostea lui Davison pentru muzică i-a modelat viaţa şi cariera. Este un artist căutat în întreaga ţară ca interpret şi profesor.

Ca interpret, a susţinut recitaluri peste tot în SUA, dar şi în Franţa, Olanda, Spania, Africa de Sud, China şi Cuba. Davison a înregistrat patru CD-uri de jazz, atât ca lider, cât şi ca membru de trupă.

El este în România pentru competiţia Bucharest International Jazz Competition, unde deţine funcţia de preşedinte al juriului.

Foto cu Margareta Paslaru, Mike Davison şi Emilia Popescu – Wikipedia

13
/09
/18

Sâmbătă, 15 septembrie 2018, de la ora 18.30, în Sala Operei, melomanii sunt invitați la deschiderea oficială a stagiunii 2018 – 2019 a Operei Brașov, care se va desfășura, în mod tradițional, cu capodopera verdiană „Traviata”. Această stagiune stă sub semnul festiv al Centenarului Marii Uniri, dar și al aniversării a 65 de ani de la înființarea instituției care și-a adus o contribuție importantă în dezvoltarea vieții cultural-artistice românești.

12
/09
/18

Estonianul Marcel Johannes Kits a câștigat Concursul Enescu 2018, Secțiunea Violoncel, după o Finală în care a interpretat Concertul pentru violoncel și orchestră în mi bemol major Op.107 de Dmitri Șostakovici. Finala de Violoncel a Concursul Enescu a avut loc marți, 11 septembrie, la Ateneul Român. Pe locul al doilea s-a situat Yibai Chen (China), iar pe locul al treilea și al patrulea s-au situate Stanislas Kim (Franța), respectiv Shizuka Mitsui (Japonia).  

11
/09
/18

 A treia ediție DokStation Music Documentary Film Festival începe joi, 13 septembrie, în mai multe locuri din București. Filme cu și despre George Michael, Whitney Houston, Joy Division, The Clash, The Fall, Radiohead și mulți alți artiși de renume vor fi proiectate în cele 4 zile de festival (13-16 septembrie) la Control Club, Spațiul M60, Apollo 111, precum și în aer liber, în parcarea Plaza România.

11
/09
/18

Câte doi tineri din Coreea de Sud, Germania, Italia, Japonia și China și câte unul din România, Marea Britanie, Noua Zeelandă, Ucraina, Croația, Turcia și Republica Moldova s-au calificat în Etapa a II-a a Secțiunii de Vioară a Concursului Internațional „George Enescu” 2018, ale cărei rezultate au fost anunțate luni seară.

07
/09
/18

Turneul Vioara lui George Enescu revine în această toamnă pe scenele din România, în perioada 12 septembrie – 8 octombrie 2018. Gabriel Croitoru, violonistul care are privilegiul de a cânta pe vioara Guarneri del Gesu supranumită „Catedrala”, pe care a cântat George Enescu (instrument pus la dispoziție și aflându-se în patrimoniul Muzeului Naţional „George Enescu”) şi pianistul Horia Mihail vor cânta în anul Centenarului la Alba Iulia, Deva, Tecuci, Bistriţa, Timişoara, Slatina, Caracal și în mai multe recitaluri la București.

05
/09
/18

Începând de astăzi, aplicația pentru mobil JuratEnescu este la îndemâna celor care doresc să își testeze abilitatea de a aprecia o interpretare artistică. Prin intermediul aplicației fie din sală, fie urmărind online, iubitorii de muzică au ocazia să noteze participanții la Concursul Internațional George Enescu și pot vedea în ce măsură opțiunile lor se potrivesc cu cele ale juriului.

03
/09
/18

U2 a fost nevoită să îşi întrerupă, şi apoi să anuleze, concertul susţinut sâmbătă, la Berlin, în faţa a zeci de mii de spectatori, după ce solistul trupei irlandeze, Bono, şi-a pierdut vocea în timpul show-ului.

01
/09
/18

Între 1 și 23 septembrie, 270 dintre cei mai talentați tineri muzicieni ai lumii, din 39 de țări, urcă pe scena Ateneului Român din București ca să câștige trofeul Concursului Internațional „George Enescu” 2018 și să se lanseze în lumea muzicii clasice internaționale.

22
/08
/18

Joi, 23 august, și vineri, 24 august, tinerii muzicieni, beneficiari ai bursei SoNoRo-Intereferențe, vor susține două concerte în Germania, la Grassau și la Traunstein, la finalul unei săptămânii de pregătire, în care vor lucra alături de muzicieni și profesori de la renumite școli de muzică din Europa.

21
/08
/18

Dirijorul Cristian Lupeș reface celebrul turneu enescian, într-un remarcabil concept de promovare a muzicii contemporane românești.

20
/08
/18

În acest weekend, la Făget, în Timiș, a avut loc prima manifestare artistică din cadrul proiectului Cămine în Mișcare / Moving Fireplaces, evenimentul făcând parte dintr-o suită de astfel de activități pregătite de Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană și Asociația Prin Banat.

20
/08
/18

Chiar în ziua în care s-au împlinit 137 de ani de la nașterea compozitorului român, 19 august, iar pregătirile sunt în toi pentru începerea ediției 2018 a Concursului Internațional „George Enescu“, se împlinesc, în mod simbolic, și 105 ani de când George Enescu însuși lansa prima inițiativă de susținere și dezvoltare a muzicii clasice românești, înființând Premiul Național de Compoziție George Enescu.