Maria Dinulescu dă lecţii despre cinematografia hollywoodiană
https://www.ziarulmetropolis.ro/maria-dinulescu-da-lectii-despre-cinematografia-hollywoodiana/

Maria Dinulescu se va întâlni cu publicul bucureştean marţi, 29 iulie 2014, de la ora 19.00, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38). Actriţa se reîntoarce pentru scurt timp în România, după o perioadă petrecută în SUA.

Un articol de Petre Ivan|21 iulie 2014

Cu această ocazie, Maria Dinulescu le va explica studenților la actorie, dar și tuturor celor interesați de domeniul cinematografiei, cum funcționează sistemul american de film la Hollywood. Alături de actriță, la dezbatere vor fi prezente Florina Pînzaru, specialist în marketing și management strategic și Denissa Scutaru, expert PR, informează Mediafax.

Maria Dinulescu (n. 1981) a intrat în atenția publicului în anul 2003, când scurtmetrajul “Trafic” a câștigat Palme d’Or la Cannes. Pelicula care a adus-o înapoi la Cannes a fost “California Dreamin’” (nesfârșit), recompensată cu premiul Un Certain Regard în anul 2007, iar în anul 2014 actrița a primit, pentru rolul din scurtmetrajul “Stepping Out”, premiul pentru cea mai buna actriță de la Hollywood, în cadrul L.A. Indie Film Festival.

Până în prezent, actrița a jucat în 12 lungmetraje, dar și în scurtmetraje, seriale de televiziune, reclame, videoclipuri. A absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale“ din București – Facultatea de Teatru, Secția Actorie, are un master în teatru și cultură japoneză și se perfecționează continuu urmând cursuri cu mari regizori și directori de casting din Europa și America.MARIA DINULESCU

Maria Dinulescu este membră a Academiei Europene de Film și a participat de mai multe ori la festivaluri precum International Emmy Awards Competition.

Cine ești și de unde ai plecat, dar mai ales unde ai plecat ? Viza și Bussiness plan. Alegerea agentului, managerului și avocatului. Cum să te pregătești pentru o audiție de reclamă, de televiziune, de blockbuster sau de film independent.

Cum trebuie să arate un headshot, sau demo reel. Ce înseamnă vocabularul de exprimare artistică. Ce clase de actorie iei sau nu. Cum îți îmbunătățești accentul. Nu ne suna tu, te sunam noi. Cât stai la Hollywood și de ce?

Acestea vor fi câteva dintre temele de discuție care vor fi atinse în cadrul dezbaterii nonformale conduse de actrița Maria Dinulescu, urmată de o discuție cu publicul.

Accesul publicului este liber, în limita locurilor disponibile.

Foto cu Maria Dinulescu – facebook

04
/09
/22

În a doua parte a unui foarte subiectiv top pe luna august discut, pe scurt, trei documentare din acest an, printre care şi tulburătorul "Mariupolis 2", al regretatului regizor lituanian Mantas Kvedaravičius, ucis în războiul declanşat de Rusia în Ucraina.

28
/08
/22

PREVIEW Organizatorii Astra, festivalul internațional de cinema de non-ficțiune de la Sibiu, ajuns la a 29-a ediţie, anunţă că au pregătit un program variat, care include filme din toată lumea şi diferite formate ale cinemaului documentar, ce vizează un public divers.

26
/08
/22

Din această toamnă, Institutul Cervantes reia seria de proiecții lunare de filme difuzate cu acces liber pe platforma Vimeo, iar primul proiect din această serie îl reprezintă suita de filme online „Abycine Lanza” – un laborator de talente spaniole în devenire, difuzată grație colaborării inedite cu Abycine, unul dintre cele mai îndrăznețe festivaluri de film din peisajul spaniol contemporan. Filmele vor fi disponibile pe canalul Vimeo al Instituto Cervantes timp de 48 de ore, începând cu ora 21.00 (ora României), începând din ziua indicată (zilele de vineri ale fiecărei săptămâni).

26
/08
/22

Azi, 26 august, de la ora 19:45, debutează la Cinema Muzeul Țăranului din București cea de-a doua ediție a ABIFF - Animation Bucharest Internaţional Film Festival, prin proiecția animației "Călătorie în ȚaraTa" (Journey to Yourland, Cehia - Slovacia, 2022), în regia lui Peter Budinský, un proiect ambițios în ceea ce privește abordarea vizuală și narativă, destinat publicului de familie.

26
/08
/22

Programul de studiu intensiv dedicat cineastelor din România și Republica Moldova și-a desemnat finalistele. 10 artiste vor participa în perioada 29 August - 4 septembrie la cea de-a doua ediție Sisterhood of Young Animation Auteurs (SYAA). În cadrul workshop-ului organizat la București, creatoarele de film de animație vor întâlni experți din domeniu și vor parcurge etape importante în dezvoltarea propriilor proiecte.

25
/08
/22

Numeroși fani nerăbdători, artiști și creatori de conținut au ales să descopere marele final al poveștii de dragoste dintre Tessa și Hardin din cea de-a patra ecranizare a seriei After - “După ce am găsit fericirea” la Cineplexx Băneasa, odată cu avanpremiera Ladies Night de miercuri, 24 august.

25
/08
/22

Sunscreen Film & Arts Festival anunță programul complet al primei ediții, care va avea loc între 8 – 11 septembrie la Constanța. Invitatul special al evenimentului va fi actorul de origine sârbă Darko Perić, cunoscut publicului din România din serialul spaniol La Casa de Papel (Netflix), unde l-a jucat pe Helsinki. Perić va fi prezent la Constanța pentru a se întâlni cu fanii, dar și pentru proiecția scurtmetrajului Patria (r. Alejandro Lobo, 2017), inspirat din fapte reale, unde îl joacă pe Ioan Clămparu, un proxenet român căutat internațional.

23
/08
/22

O tradiție la TIFF Oradea, selecția dedicată noii cinematografii maghiare se întoarce într-o nouă formulă la ediția din 2022 a festivalului. Lista celor mai noi și mai apreciate filme produse în ultimul an în Ungaria, proiectate în premieră la Oradea, va fi completată, în această toamnă, de o retrospectivă de autor dedicată regizoarei Ildikó Enyedi – una dintre cele mai influente cineaste europene.