Maria Tanase, Nadia Comăneci şi Picasso, la licitaţie – „Posters and Photography”
https://www.ziarulmetropolis.ro/maria-tanase-nadia-comaneci-si-picasso-la-licitatie-posters-and-photography/

Un număr de 114 fotografii ale unor personalităţi din lumea artei şi sportului, printre care Pablo Picasso, Nadia Comăneci şi Maria Tănase, precum şi afişe de film şi reclame sunt scoase la licitaţie online, pe 27 iulie, la ora 21.00, de casa Lavacow, sub titlul „Posters and Photography”.

Un articol de Petre Ivan|16 iulie 2015

Cel mai ridicat preţ de pornire în licitaţia Lavacow îl are fotografia „Pablo Picasso 1947”, realizată de Willy Maywald, estimată la 1.400 de euro, urmată fiind de afişele Jocurilor Olimpice de la Munchen 1972 realizate de Peter Phillips şi Allan Jones, al căror preţ porneşte de la 500 de euro.

Între afişele prezente în colecţia scoasă la licitaţie se află şi creaţia lui LeRoy Neiman întruchipând-o pe Nadia Comăneci la Jocurile Olimpice de la Montreal 1976, al cărei preţ de pornire este de 400 de euro, dar şi o fotografie din 1974 cu portarul Rică Răducanu.

Nu lipsesc nici posterele unor filme semnate de Corneliu Porumboiu, Cristian Mungiu, Radu Jude, Cristi Puiu, Tudor Giurgiu şi Călin Peter Netzer, dar şi fotografii cu Federico Fellini, Francis Ford Coppola, Woody Allen, Emir Kusturica, Bruce Willis, Al Pacino şi Juliette Binoche sau imagini cu Maria Tănase şi regele Mihai I al României.

Foto: Maria Tanase, Nadia Comăneci şi Picasso – lavacow.com

04
/11
/22

Muzeul Amintirilor din Comunism (MAdC) şi BD Historia aduc o nouă expoziție temporară în luna noiembrie, intitulată „Reconstituire istorică în benzi desenate - Revolta anticomunistă Braşov 15 Noiembrie 1987”.

04
/11
/22

Începând din 4 noiembrie, la ARCUB - Hanul Gabroveni se deschide „Secvenţe expoziţionale din Bucureşti”, expoziţie ce prezintă istoria spaţiilor expoziţionale din Capitală printr-o selecţie de fotografii din Colecţia de imagini a istoricului de artă şi fotografului Mihai Oroveanu.

02
/11
/22

Între 7 şi 29 noiembrie 2022, expoziția „Helmut Stürmer. Decor/Costum/Desen” de la ARCUB – Hanul Gabroveni reconstruiește parcursul profesional al artistului Helmut Stürmer, scenograf de teatru, operă şi film, creator de costume şi light designer.

01
/11
/22

Concepute pe o gamă variată de teme, de la hieroglifele și cetățile Antichității la creația iconoclastă a artiștilor contemporani, expozițiile momentului din muzeele europene își provoacă vizitatorii să ia parte la experiențe de nerefuzat.

01
/11
/22

Asociația Docuart lansează înscrierile pentru cursurile gratuite de film, teatru și fotografie documentară, organizate în cadrul proiectului Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului.

28
/10
/22

Astăzi, 28 octombrie 2022, la Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău, a avut loc conferința de încheiere a proiectului MoldArte, un proiect finanțat de EUNIC prin programul European Spaces for Culture și organizat de Institutul Cultural Român în colaborare cu Goethe-Institut București, Ambasada Austriei din Republica Moldova și Delegația Uniunii Europene din Republica Moldova.

26
/10
/22

Art Safari, cel mai important eveniment dedicat artei din țară, prezintă în cadrul ediției a X-a, o artistă neconvențională, cu un parcurs atipic la fel ca personalitatea sa: Lilian Theil. Născută la Brașov în 1932, artista are o tehnică specială (appliqué): „pictează” cu acul de cusut și creează artă profund încărcată de simboluri contemporane din haine pe care nu le mai poartă.

24
/10
/22

De joi, 27 octombrie până la finalul lunii noiembrie, 40 de tineri din Ucraina cu vârstă cuprinsă între 15-18 ani sunt invitați să participe la etapa a doua a proiectului „𝐎𝐩𝐞𝐧 𝐌𝐮𝐬𝐞𝐮𝐦𝐬 𝐎𝐩𝐞𝐧 𝐇𝐞𝐚𝐫𝐭𝐬”, în cadrul căreia vor realiza patru instalații artistice ce au ca temă imaginarea viitorului, tinerii având astfel ocazia de a deveni creatorii unei lumi capabile să-i integreze pe ei și pe cei din generațiile următoare.