Mariana Nicolesco, Înaltul patronaj UNESCO pentru evenimentele Darclée
https://www.ziarulmetropolis.ro/mariana-nicolesco-inaltul-patronaj-unesco-pentru-evenimentele-darclee/

Festivalul, Concursul Internaţional de Canto „Hariclea Darclée” şi Cursurile de Măiestrie Artistică Master Class iniţiate de cunoscuta soprană Mariana Nicolesco au obţinut recent înaltul patronaj al UNESCO

Un articol de Petre Ivan|10 iulie 2014

Soprana Mariana Nicolesco a participat zilele trecute la Reuniunea de la Paris a Ambasadorilor Onorifici ai Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură.

Mariana Nicolesco este Laureată a Medaliei UNESCO pentru Merite Artistice conferită de Directorul General Federico Mayor şi a titlului de Artist UNESCO pentru Pace conferit de Directorul General Koichiro Matsuura.

Noul Director General UNESCO, Irina Bokova, a numit-o în 2013 Ambasador Onorific UNESCO, iar zilele trecute, la Reuniunea de la Paris, considerând valoarea demersului şi a realizărilor Marianei Nicolesco în raport cu idealurile legate de patrimoniul mondial al culturii, a anunţat public acordarea Înaltului Patronaj UNESCO Festivalului, Concursului Internaţional de Canto Hariclea Darclée şi

Mariana Nicolesco împreună cu Directorul General UNESCO, Irina Bokova, la Paris

Mariana Nicolesco împreună cu Directorul General UNESCO, Irina Bokova, la Paris

Cursurilor de Măiestrie Artistică Master Class iniţiate de aceasta.

În 2015 se vor împlini 20 de ani de la crearea acestor importante manifestări, la care au participat până acum peste 2200 de tineri artişti din 47 de ţări şi din 5 continente, celebrare ce coincide cu aniversarea a 70 de ani ai UNESCO.

Ecourile mondiale ale acestor evenimente confirmă credoul Marianei Nicolesco, care afirmă dintotdeauna că Nimic nu-i poate apropia pe oameni mai mult decât cântul.

În pregătirea ediţiei jubiliare din anul viitor, între 28 iulie şi 3 august 2014 au loc la Brăila Cursurile de Măiestrie Artistică Master Class oferite de Mariana Nicolesco, la care şi-au anunţat participarea peste 70 de talente din România, Republica Moldova, Spania, Polonia, Italia, Armenia, Franţa, Slovenia, Statele Unite şi China.

Foto cu Mariana Nicolesco şi Mariana Irina Bokova – UNESCO, facebook

11
/12
/23

Pentru 10 zile, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” s-a aflat în Statele Unite ale Americii în cadrul turneului aniversar „Madrigal 60 – The Magic of Winter”, primul pe care artiștii l-au susținut în America după 35 de ani.

07
/12
/23

Electric Castle 2024 sună epic! Cu Massive Attack, Bring Me The Horizon și Queens of The Stone Age ca headliners confirmați, a 10-a ediție a festivalului se anunță cu foarte mult rock și trip hop.

05
/12
/23

„O, ce veste minunată!”, „La Vitleem colo-n jos”, „Bună dimineața la Moș Ajun”, „Have Yourself a Merry Little Christmas” sau „Noël”? Cele mai frumoase și mai îndrăgite colinde românești, dar și cântece internaționale de Crăciun vor răsuna pe scena Sălii Radio în luna decembrie, în cadrul a patru concerte extraordinare.

05
/12
/23

Dacă printre dorințele pe care vi le stabiliți pentru Noul An se numără mai multe momente de relaxare și seri petrecute cu cei dragi ascultând muzică bună, atunci o idee perfectă ar fi noile abonamente sau bilete la Sala Radio, pentru concertele din perioada ianuarie-martie 2024!

04
/12
/23

Începutul lunii decembrie aduce primele concerte din turneul de lansare al noilor albume Alternativ Quartet — Deocamdată suntem / Departe de solstiţiu. Acestea vor avea loc pe 5 decembrie la Muzeul Naţional de Artă al României din Bucureşti, pe 8 decembrie la Palatul Culturii din Iaşi, şi pe 14 decembrie la Casa Tranzit din Cluj-Napoca.

04
/12
/23

Turneul Național ”Duelul Viorilor” a început cu un concert sold out la Ateneul Român din București. În fața unei săli arhipline, violoniștii Liviu Prunaru, din echipa Stradivari și Gabriel Croitoru, din echipa Guarneri, arbitrați de pianistul Horia Mihail, au susținut sâmbătă, 3 decembrie, prima rundă din Duelul Viorilor.

04
/12
/23

Începutul ultimei luni a anului aduce pe scena operei din București un spectacol al Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical ,,Ludovic Spiess” (DescOperă La Traviata), conferințele operei (Scena Gândirii îl va avea ca invitat pe președintele Academiei Române, istoricul Ioan-Aurel Pop), două titluri de operă (La Traviata de Giuseppe Verdi și Lohengrin de Richard Wagner) și un balet (Spărgătorul de nuci de Piotr Ilici Ceaikovski).