Master Art-terapie prin teatru si artele spectacolului la UNATC
https://www.ziarulmetropolis.ro/master-art-terapie-prin-teatru-si-artele-spectacolului-la-unatc/

Din toamna anului 2016, UNATC „I.L. Caragiale” în colaborare cu Facultatea de Psihologie şi Știinţele Educaţiei din Universitatea din Bucureşti găzduieşte un program interdisciplinar : MASTER în „PERFORMING ART-THERAPY” (Art-terapie prin teatru şi artele spectacolului).

Un articol de Petre Ivan|16 august 2016

Construit pe structura generoasă a psihodramei clasice moreniene, masteratul invită la utilizarea în consilierea individuală și de grup, a unei palete foarte largi de modalități: euritmie, expresia individuală vocală și corporală, dramatizarea faptului cotidian, desen, culoare, modelaje, măști, marionete și păpuși, improvizație, teatru aplicat.

Masteratul Art-terapie prin teatru și artele spectacolului este în curs de autorizare. Toate detaliile pentru înscriere, aici și la secretariatul Facultății de Teatru, UNATC.

* * *

Programul de studiu – Masterat

Specializarea Art-Terapie prin Teatru și artele spectacolului
Cursuri cu frecvență– 2 ani
Anul universitar 2016/2017

PROBE DE CONCURS

La înscriere candidaţii vor depune:

a) Un CV

b) Un eseu de prezentare în care să îşi argumenteze motivaţia pentru pregătirea în acest domeniu şi să îşi descrie aptitudinile, interesele şi abilităţile legate de domeniul artistic (scenic sau plastic) pe le-au exersat până la momentul înscrierii.

Eseul va avea maxim 2 pagini redactate la calculator.

Proba 1– practic aptitudinal (eliminatoriu)

Participarea, în calitatea de membru al unui grup, la un atelier de lucru practic prin metode psihodramatice. Atelierul va presupune interacţiuni variate între participanţi, exerciţii de autoexplorare, intra- şi inter-cunoaştere, activităţi stimulative şi provocative din sfera dezvoltării personale.

Proba 2 – oral

Interviu pe baza CV-ului şi a eseului de prezentare.
Susţinerea unei activităţi liber alese de candidat, prin care acesta să îşi demonstreze aptitudinile şi abilităţile artistice.
Argumentarea modului în care vede legate aptitudinile şi abilităţile sale artistice de ideea de dezvoltarea personală.

09
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Cineastul suedez Ruben Östlund a râs dintotdeauna de ridicolul şi prostia oamenilor, pornind de la compatrioţii săi şi mai ales de la cei din clasele de sus. În “Triangle of Sadness” (2022), filmul care i-a adus în acest an un al doilea Palme d`Or la Cannes, satira e împinsă la extrem.

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.