Matineu de vară la TVR Iași – program special dedicat Teatrului TV
https://www.ziarulmetropolis.ro/matineu-de-vara-la-tvr-iasi-program-special-dedicat-teatrului-tv/

TVR Iaşi, în colaborare cu Casa de producţie TVR, difuzează, în reluare, cele mai recente premiere de teatru TV. Spectactorii ieşeni, şi nu numai, vor avea astfel ocazia să se reîntâlnească cu spectacole înregistrate în ultimii doi ani, fie producţii proprii – montări în platourile TVR, precum „VINOVATUL”(premiul UNITER pentru TEATRU TV 2014) sau „UNCHIUL VANEA” (în regia lui Iuri Kordonsky) şi preluări ale unor spectacole importante din repertoriul teatrelor din România, cum ar fi „CAFENEAUA”(pus în scenă de Horaţiu Mălăele), sau „CEI CE NU UITĂ” (regia Gavriil Pinte).

Un articol de Petre Ivan|2 iulie 2015

Ciclul de MATINEE DE VARĂ începe cu două comedii, CAFENEAUA, adaptare a piesei „Wally’s Cafe” de Sam Bobrik & Ron Clark, în regia și interpretarea lui Horațiu Mălăele, și QUARTET, în regia lui Gelu Colceag, unde Coca Bloos, Crina Mureşan, Virgil Ogăşanu şi Doru Ana sunt protagoniştii unei poveşti tulburătoare despre comunism.

Spectacolul „Cafeneaua”, a avut premiera la Teatrul Bulandra în ianuarie 1997, beneficiind de o distribuţie de excepţie: Horaţiu Mălăele (Wally), Dana Dogaru (Louise) şi Emilia Popescu (Janet).

După ce a obţinut statutul de cel mai longeviv spectacol din repertoriul Teatrului Bulandra, unde a avut ultima reprezentaţie în anul 2009, spectacolul „Cafeneaua” a fost preluat de Agenţia de Impresariat GEC Artistic, care organizează reprezentaţiile în formula care l-a consacrat.

Pentru rolul Wally şi pentru rolul din spectacolul „Unde-i revolverul?” (Teatrul Nottara), Horaţiu Mălăele a primit în anul 1998 premiul UNITER pentru cel mai bun actor.

„Quartet”, cu Coca Bloos, Virgil Ogășanu și Doru Ana, Quartet pleacă de la o premiză simplă – o vizită neașteptată.

După 1989, la ușa unui cuplu vârstnic, sună un bărbat care pretinde că, în urmă cu decenii, mai exact în 1983, ar fi fost ajutat să fugă din Ungaria de bătrânelul care, pe vremea aceea, lucra în organele de securitate.

Vizitatorului acum îi merge foarte bine în America şi şi-a căutat salvatorul pentru a-şi arăta recunoştinţa prin cadouri substanţiale.

În spectacolul montat pentru Teatrul tv, regizorul Gelu Colceag a contat în principal pe valorificarea rolurilor oferite de piesă. A întocmit o distribuţie excelentă, despre care aş putea spune chiar că e una ideală. Căci un cvartet actoricesc precum Coca Bloos, Crina Mureşan, Virgil Ogăşanu şi Doru Ana nu poate fi decât imbatabil. – Mircea Morariu, critic de teatru.

Quartet

Quartet

În săptămânile următoare vor fi difuzate :

11 – 12 iulie Regina mamă de Manlio Santanelli,  regia Gelu Colceag

18 – 19 iulie – HEDDA GABLER de H. Ibsen, regia Dominic Dembinski (Premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol TV 2013)

25 iulie – EFECTUL GENOVESE – scenariul tv de Jon Gostin dupa piesa omonima de Alina Nelega, regia Jon Gostin

26 iulie – SECUNDA DOI de Ernest Fazekas , regia Constantin Dicu

Teatru TV TVR Iași – sâmbătă, 4 iulie, ora 11:30 – CAFENEAUA

Teatru TV TVR Iași – duminică, 5 iulie, ora 11:30 – QUARTET

„Cafeneaua”

adaptare după „Wally’s Cafe” de Sam Bobrik & Ron Clark

Adaptarea şi regia artistică: Horațiu Mălăele

Distribuţie: Dana Dogaru, Emilia Popescu, Horaţiu Mălăele

Décor: Mihai Mădescu şi Gheorghe Rasovszky;

Efectul Genovese

Efectul Genovese

Costume: Nina Brumuşilă

Echipa TV

Montaj: Andrei Selejan, Producător: Diana Dumitru, Redactor: Florin Mihăilescu

„Quartet”

de Gyorgy Spiro

Regia: Gelu Colceag

Distribuţie: Coca Bloos, Crina Mureşan, Virgil Ogăşanu şi Doru Ana;

Traducere: Ana Scarlat. Director de imagine: Cristi Stoian. Scenografie: Dana Moraru. Ilustraţie; muzicală: Crina Bolboceanu. Editor de imagine: Oana Gheorghe. Regia de montaj: Silvia Coman; Redactor: Zoe Bălan

Foto: Matineu de vară la TVR Iași – iasi.tvr.ro

08
/11
/23

Premiera spectacolului „Crocodil“ are loc pe 8 noiembrie la Centrul Cultural Apollonia (Strada Michael Weiss 22, Brașov). Următoarele reprezentanții au loc pe 12 și 15 noiembrie la Centrul Cultural Apollonia. Elise Wilk, autoarea piesei, vorbește pentru Ziarul Metropolis despre ideile pe care le-a pus pe hârtie și care au devenit replici într-un spectacol pe o temă puternică: bullying-ul în școli.

08
/11
/23

Ritmuri de jazz românesc au surprins asistenţa la Marea Sală UNESCO, cu ocazia alegerii ambasadoarei României, excelența sa doamna Simona Miculescu, în funcția de președinte al UNESCO.

06
/11
/23

În 2023 se aniversează 190 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai mari compozitori: JOHANNES BRAHMS. Născut la Hamburg, pe 7 mai 1833, Brahms este considerat, alături de Bach și Beethoven, unul dintre cei trei mari „B” ai muzicii clasice: „Cred în Bach – Tatăl, Beethoven – Fiul și Brahms – Duhul Sfânt al muzicii” – spunea marele dirijor german Hans von Bülow.