Matrimoniale, în turneu la München
https://www.ziarulmetropolis.ro/matrimoniale-in-turneu-la-munchen/

Matrimoniale de Lia Bugnar, un spectacol de Diana Lupescu, se joacă pe 7 noiembrie, la Atelierhaus – Domagkpark din München. Spectacolul se adresează românilor din diaspora şi va fi jucat în limba română.

Un articol de Petre Ivan|5 noiembrie 2014

Matrimoniale, de Lia Bugnar (regia: Diana Lupescu) / Teatrul Nottara, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe – Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni, organizează, în perioada 3 – 9 noiembrie, un turneu cu „Matrimoniale”, un spectacol cu: Ada Navrot, Crenguța Hariton, Mihai Marinescu şi Lucian Ghimişi. Reprezentaţia va avea loc vineri 7 noiembrie, de la ora 19.00.

Actorii Ada Navrot, Crenguţa Hariton, Lucian Ghimişi şi Mihai Marinescu redau cu măiestrie povestea complicată şi surprinzătoare a unor oamenii care tânjesc după fericire şi dragoste. Crizele şi temerile îmbracă aparenţa comicului şi fac spectatorul să privească personajele uneori cu amuzament, alteori cu empatie.

„Personajele noastre: Eva, Zaharia, Tibi, Mira sunt nişte oameni în CRIZĂ, criză sufletească, criză de bani, criză de identitate, criză existenţială. MatrimonialePersonajele noastre sunt puternice, acţionează şi reacţionează, sunt mai vii ca oricând. (…) CRIZA îi ajută să stabilească legături neaşteptate, să se cunoască pe ei şi pe ceilalţi, să se sensibilizeze, să se umanizeze, să se elibereze! Şi, în final, apare curcubeul speranţei şi păsări albastre zboară spre înaltul cerului…” – Diana Lupescu, regizorul spectacolului

În această stagiune, Matrimoniale, de Lia Bugnar, se joacă pentru a doua oară în afara graniţelor, după ce în luna octombrie a fost prezentat, cu mare succes, la invitaţia ICR Praga, la Švandovo Divadlo, un teatru renumit din capitala Cehiei, alături de spectacolul Variațiuni enigmatice de Eric-Emmanuel Schmitt.

De asemenea, în primăvară, Matrimoniale a obţinut Premiul pentru Cel mai bun spectacol al celei de-a XI-a ediţii a Galei Vedetelor – VEDETEATRU, care a avut loc la Buzău în perioada 17-24 mai.

Foto: Matrimoniale – nottara.ro

 

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.