Meryl Streep este legendara ,,Florence”, acum în cinematografe
https://www.ziarulmetropolis.ro/meryl-streep-este-legendara-florence-acum-in-cinematografe/

Stephen Frears, Meryl Streep şi Hugh Grant fac echipă pentru prima oară în pelicula ,,Florence”, o comedie fină, caldă şi plină de inspiraţie despre dragoste, muzică şi îndeplinirea viselor, care din 11 noiembrie poate fi urmărită pe marile ecrane.

Un articol de Liliana Matei|13 noiembrie 2016

Filmul ,,Florence” prezintă incredibila poveste adevărată a unei excentrice moştenitoare americane, al cărei singur scop în viaţă este acela de a deveni o soprană celebră. Din punctul ei de vedere are o voce absolut minunată, deşi nimeni altcineva nu pare să îi împărtăşească opinia. Partenerul şi managerul ei Clair Bayfield (Hugh Grant), un actor diplomat englez, este singurul care face tot posibilul pentru a o proteja de crudul adevăr şi de ridicol.

Tocmai grozava prăpastie dintre încrederea în sine a lui Florence Foster Jenkins și insuccesele sale înfiorătoare în calitate de cântăreață a fost elementul care l-a atras imediat pe scenaristul Nicholas Martin. „Am ascultat o piesă pe Youtube,” spune scenaristul. „Am fost uimit de sinceritatea vocii ei și mi s-a părut ceva foarte emoționant, amuzant și trist în același timp. Mă tot întorceam la piesă și o reascultam, dorindu-mi să aflu mai multe despre viața ei. Și atunci mi-am dat seama că povestea periplului său către scena de la Carnegie Hall ar putea fi un musical fascinant.”

„Florence a reprezentat un personaj foarte important în lumea artei și a muzicii din New York în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Ea dona foarte mulți bani pentru a sprijini artele, ceea ce includea aprovizionarea copiilor defavorizați cu instrumente muzicale,” explică Martin. „De asemenea, ea a introdus în lumea muzicii o mulțime de oameni foarte înstăriți și i-a convins să contribuie financiar pentru a sprijini muzica din oraș. Ea a oferit 1000 de bilete pentru concertul său de la Carnegie Hall veteranilor de război, iar mulți dintre ei s-au distrat acolo mai bine ca niciodată. Se pare că ei aproape c-au murit de râs în acea seară, într-atât li s-a părut de genială și bizară! Dar știa oare Florence cum suna vocea ei de fapt? Asta va trebuie să decidă publicul.”

florence_1

Întreaga şaradă este pe cale să se destrame în momentul în care Florence decide să organizeze un concert cu public numeros la celebra Carnegie Hall.

O poveste excepţională plină de emoţie, umor şi muzică, drama „Florence” este distribuită de Freeman Entertainment şi a intrat în cinematografe pe 11 noiembrie.

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.