„Metamorfozele lui Julian. O retrospectivă Iulian Mereuță”, la MNAC
https://www.ziarulmetropolis.ro/metamorfozele-lui-julian-o-retrospectiva-iulian-mereuta-la-mnac/

Până pe 29 martie 2020, Muzeul Naţional de Artă Contemporană (Str. Izvor 2-4, Palatul Parlamentului, Aripa E4) prezintă expoziţia „Metamorfozele lui Julian. O retrospectivă Iulian Mereuţă”.

Un articol de Liliana Matei|19 ianuarie 2020

Istoric și critic de artă, creator al unul univers vizual polimorf, Iulian (Julian) Mereuță (1943 – 2015) s-a format în cercurile celui de-al treilea val de suprarealism românesc, ca membru al echipei Revistei Arta și exponent al mișcării artei conceptuale de la finalul anilor ‘60, înainte de emigrarea în Franța, în 1978. MNAC prezintă prima retrospectivă a unui artist dispărut înainte de a primi recunoașterea binemeritată, recuperându-l pentru canonul modernității târzii din România.

În cadrul expoziției vor fi organizate o serie de instalații succesive, menite să descrie complexitatea universului și practicii artistului, definind în același timp locul unic pe care l-a ocupat Iulian Mereuță în cele două culturi cărora le-a aparținut.

Expoziția poate fi vizitată la etajul 3 al muzeului.
Artist: Iulian Mereuță

Curator: Călin Dan

Asistent curator: Sandra Demetrescu
Cercetare: Patricia Bădulescu, Simona Vilău
Mulțumiri speciale: familia Mereuță, Decebal Scriba, Mugur Nazarie
Credit imagine: Julian Mereuță, Tools [16], fotografie color, 2004 (© arhiva Julian Mereuță)
03
/11
/23

În perioada 6-19 noiembrie 2023, la sediul ICR Londra va putea fi vizitată expoziția documentară „Circular Catalysts“, program al British Council România, realizat în parteneriat cu Institutul Cultural Român.

02
/11
/23

Nu pierdeți expoziția de final a celei de-a doua ediții a proiectului ATELIERE DE PRACTICI COLABORATIVE, program de educație non-formală prin artă co-finanțat de Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, în cadrul Programului Cultura 2023!

30
/10
/23

Tech Rider's Dilemma, un proiect de cercetare care investighează necesitatea unor noi abordări în producția, expunerea, arhivarea și conservarea lucrărilor new media (și nu numai), prezintă din 1 noiembrie în cadrul Rezidența9 (Str. Ion Luca Caragiale 32), de la ora 19:00, o expoziție new media care ilustrează și aduce în discuție fragilitatea lucrărilor bazate pe tehnologie și nevoia unor metodologii de planificare, arhivare și conservare în acest domeniu.