Michael Jackson, în vizorul Mafiei
https://www.ziarulmetropolis.ro/michael-jackson-in-vizorul-mafiei/

Frank DiLeo, un fost manager al lui Michael Jackson, ar fi spus că starul pop a fost ţinta unui asasinat al mafiei, în anii 1980, pe care el a reuşit să îl împiedice, potrivit unei biografii a lui DiLeo realizate de fostul său partener de afaceri, Mark Lamica,

Un articol de Petre Ivan|11 februarie 2015

Controversele din jurul lui Michael Jackson, mai ales după moartea sa bruscă din 2009, au fost foarte variate, dar niciuna atât de surprinzătoare precum afirmaţiile dintr-o carte bazată pe jurnalele şi înregistrările video private ale fostului manager al „regelului pop” Frank DiLeo, comentează publicaţia britanică The Independent în ediţia online.

DiLeo, care a jucat aparent fără niciun efort rolul mafiotului Tuddy Cicero în filmul din 1990 despre lumea mafiei „Băieţi buni/ Goodfellas”, regizat de Martin Scorsese, a fost responsabil de cariera lui Michael Jackson în perioada cu cel mai mare succes din anii 1980.

Frank DiLeo a murit în 2011, la vârsta de 63 de ani, în urma unor complicaţii după o operaţie pe inimă. Potrivit New York Post, DiLeo a lăsat în urmă o serie de notiţe personale şi înregistrări video în care vorbea despre Michael Jackson.

Documentele au fost transformate într-o carte biografică, intitulată „DiLeo: I Am Going To Set The Record Straight” („DiLeo: O sa clarific lucrurile”, n.r.), de către fostul său partener de afaceri Mark Lamica.

În această carte, Lamica susţine că DiLeo a vorbit despre cum a aflat despre dorinţa mafiei de a-l ucide pe Michael Jackson şi cum a reuşit să prevină el acest presupus asasinat.

Demonii lui Michael Jackson

De asemenea, Frank DiLeo a vorbit pe larg despre schimbările de înfăţişare ale cântăreţului. „Michael i-a spus lui Frank, într-o conversaţie telefonică, michael jacksoncă nu mai putea suporta să vadă chipul tatălui său (Joseph Jackson, n.r.) când se uita în oglindă”, a spus Mark Lamica.

„Frank i-a spus că trebuie să înceteze să-şi mai schimbe înfăţişarea, pentru că devenea de nerecunoscut pentru fani”, a mai spus Lamica.

Mark Lamica susţine că volumul biografic va include detalii privind înţelegerea făcută de Michael Jackson cu Coloni Capital şi casa de discuri referitor la reşedinţa Neverland, dar va da şi nume şi „îi va face de ruşine” pe cei din industria divertismentului, despre care Frank DiLeo credea că l-au exploatat pe cântăreţ.

Data lansării cărţii biografice nu a fost încă anunţată. Deocamdată, niciun purtător de cuvânt al moştenitorilor lui Michael Jackson nu a făcut vreun comentariu referitor la afirmaţiile din viitoarea carte.

Moartea lui Michael Jackson

Michael Jackson a murit la vârsta de 50 de ani, pe 25 iunie 2009, în urma unei intoxicaţii grave cu propofol, un anestezic puternic utilizat în spitale, pe care starul îl folosea la domiciliu ca somnifer, cu complicitatea medicului Conrad Murray, în perioada în care artistul american se afla la Los Angeles şi efectua repetiţii intense pentru ultimul său turneu din carieră, intitulat „This Is It Tour”, care ar fi trebuit să debuteze în iulie 2009 la sala O2 Arena din Londra.

Medicul personal al cântăreţului, Conrad Murray, a fost găsit vinovat de omucidere involuntară şi a fost condamnat la patru ani de închisoare. El a fost eliberat în octombrie 2013, după ce a petrecut aproape doi ani în închisoare.

În 2009, Michael Jackson dorea să revină pe scenă, în special pentru a evita falimentul, la cinci ani după ce fusese achitat în procesul de pedofilie, un scandal care îi afectase serios cariera.

Înainte de moartea sa, starul acumulase datorii de 500 de milioane de dolari, dar, după 2009, fondul care administrează averea megastarului – Michael Jackson Estate – în numele mamei şi al celor trei copii ai cântăreţului, a reuşit, graţie unor afaceri prospere, să încaseze peste 700 milioane de dolari, potrivit unei cărţi despre imperiul Jackson, intitulată „Michael Jackson Inc.”, lansată în Statele Unite.său partener de afaceri, Mark Lamica.

Foto: Michael Jackson – wikipedia, cinemagia

27
/02
/15

Astăzi se împlinesc 90 de ani de la naşterea muzicianului Marin Constantin, dirijor şi compozitor, fondator al Corului Naţional de Cameră Madrigal. Începând de la această dată, o serie de evenimente dedicate memoriei marelui om de cultură va avea loc atât în Bucureşti cât şi la nivel naţional și se va derula pe parcursul întregului an,.

27
/02
/15

Ziua de 8 martie nu putea trece neobservată la Sala Radio, unde acordeonistul francez Richard Galliano, unul dintre cei mai mari muzicieni ai momentului, va susţine un concert extraordinar.

26
/02
/15

Madonna a căzut de pe scenă în timp ce cânta la ceremonia Brit Awards 2015, desfăşurată miercuri seară în Londra. Cântăreaţa a aterizat dur, dar s-a ridicat rapid şi a continuat spectacolul.

25
/02
/15

În luna martie, două recitaluri cu acces liber (în limita locurilor disponibile), se vor derula în Studioul Alfred Alessandrescu, spaţiu mai intim dedicat muzicii şi situat tot în clădirea Radio România (ca şi Sala Radio). Cele două evenimente vă propun întâlnirea cu partituri semnate de doi „titani” ai muzicii clasice – Mozart şi Beethoven.

24
/02
/15

În continuarea tradiţiei muzicale iniţiate de marele violonist Ion Voicu, fiul său, Mădălin Voicu – în ipostază de dirijor – şi nepotul său, Mădălin Voicu jr. - la pian – vor urca pe scena Salii Radio, la concertul pe care îl vor susţine vineri, 27 februarie, de la ora 19.00, alături de Orchestra Naţională Radio.

21
/02
/15

Sâmbătă, 28 februarie, în cadrul seriei de concerte bilunare Jazzaj la ARCUB, va avea loc concertul ,,We must believe in spring”, susținut de Mircea Tiberian Ensemble, împreună cu Nadia Trohin, o tânǎrǎ artistă cu o evoluţie spectaculoasă pe scena românească a jazzului din ultimii ani, și experimentatul saxofonist Cristian Soleanu.

18
/02
/15

O călătorie către cea mai elegantă şi mai opulentă curte regală a barocului european – Curtea lui Ludovic al XIV-lea, legendarul Rege Soare - într-o perioadă de înflorire pentru toate artele, este ceea ce vă propune Orchestra de Cameră Radio, în concertul programat miercuri, 25 februarie (19.00), la Sala Radio.

17
/02
/15

Institutul Cultural Român (ICR), în colaborare cu "Centrul Naţional de Artă Tinerimea Română", "Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România" şi "Filarmonica Naţională Serghei Lunchevici" din Chişinău (Republica Moldova) prezintă spectacolul Ansamblului "Archaeus", cu opera de cameră în şapte tablouri pentru soprană, tenor şi septet instrumental "UNU PLUS MINUS UNU" op.148-154 de Liviu Dănceanu, în Festivalul Internaţional de Muzică "MĂRŢIŞOR 2015". Spectacolul va avea loc la Sala Mare a Filarmonicii Naţionale Serghei Lunchevici din Chişinău, marţi 4 martie, ora 18.00.

17
/02
/15

Ceainăria ARCUB găzduieşte joi, 26 februarie, de la ora 19.00, întâlnirea dintre autorul Radu Paraschivescu si omul de televiziune si de radio Luca Niculescu, în cadrul căreia vor dezbate tema "... în lume nu-s mai multe Românii". Discutia va fi completată de recitalurile solo, în aceeasi notă, ale naistei Cornelia Tihon.

16
/02
/15

Biletele pentru 10 concerte din seria celor Camerale (Ateneul Român) s-au epuizat și 4 din seria Mari Orchestre (Sala Palatului) sunt în curs de epuizare, potrivit cifrelor furnizate de Eventim. Cele 25.000 de bilete pentru Festivalul Enescu 2015 vândute până la ora 12.30 PM reprezintă în jur de 55% din totalul celor 46.500 de bilete puse în vânzare luni dimineață, la ora 10.00 AM

16
/02
/15

Doi compozitori al căror destin artistic este legat prin relaţia conflictuală descrisă (în formă ficţionalizată) în celebra piesă de teatru „Amadeus” (şi în pelicula cinematografică omonimă) - MOZART şi SALIERI – şi doi muzicieni români de mare valoare - dirijorul CRISTIAN MĂCELARU şi violonistul ALEXANDRU TOMESCU - se întâlnesc pe scena Sălii Radio!