Michael Jackson, şase ani de la dispariţia Regelui muzicii pop
https://www.ziarulmetropolis.ro/michael-jackson-sase-ani-de-la-disparitia-regele-muzicii-pop/

„Nu sunt niciodată mulţumit de ceva. Sunt un perfecţionist; este o parte din mine.” – Michael Jackson. În urmă cu 6 ani, pe 25 iunie 2009, cu mai puţin de o lună înaintea mult-aşteptatului turneu de revenire, se stingea din viaţă „Regele muzicii pop”, considerat cel mai de succes artist din toate timpurile.

Un articol de Petre Ivan|25 iunie 2015

Michael Jackson a murit la 50 de ani, în locuinţa sa din Los Angeles, în urma unei supradoze dintr-un anestezic foarte puternic, propofol.

Tratamentul medicamentos pe care artistul îl urma era prescris de doctorul său personal, Conrad Murray, angajat de firma organizatoare de concerte AEG Live pentru a fi alături de el pe parcursul celor 50 de concerte de revenire pe care urma să le susţină.

Ultimele ore din viaţa lui Michael Jackson

Pe 24 iunie, în jurul orelor 18.30, Michael Jackson ajungea la arena sportivă „Staples Center“, din Los Angeles, pentru repetiţiile de dinaintea turneului de revenire. Potrivit lui Ed Alonzo, un magiacian profesionist caree se afla la „Stapel Center“ în seara de 24 iunie, Michael Jackson s-a plâns de o laringită, iar începutul repetiţiilor, care s-au întins până după miezul nopţii, a fost amânat până la orele 21.00.

Cu toate acestea, magicianul a subliniat că Regele „arăta grozav şi avea o energie debordantă“.  A doua zi de dimineaţa, Michael Jackson nu a mai ieşit din camera sa.

Pe 25 iunie 2009, Regele muzicii pop a murit în urma unui stop cardiac cauzat de un cockteil de medicamente prescrise de medicul său personal, Conrad Murray. Principalele substanţe depistate în sistemul artistului la autopsie au fost propofolul şi lorazepamul.

Conrad Murray a fost acuzat de ucidere din culpă, după ce s-a demonstrat că îi administrase propofol pacientului său în seara de dinaintea decesului, însă doctorul s-a declarat nevinovat.

Murray a povestit că a părăsit dormitorul în care se afla Michael Jackson pentru câteva minute, iar artistul, nemaifăcând faţă insomniior severe, s-a ridicat din pat şi şi-a administrat singur doza fatală de propofol.

Doctorul a fost condmanat la patru ani de închisoare, dar a fost eliberat după doi ani, pentru bună purtare, dar şi pe motiv că închisoarea din California unde era încarcerat era prea… aglomerată.

Foto: Michael Jackson – facebook

05
/05
/22

Peste 100 de tineri muzicieni din 32 de țări s-au înscris la a XVIII-a ediție a Concursului Internațional George Enescu la cele patru secțiuni dedicate: violoncel, vioară, pian și compoziție. Concurenții declarați eligibili prin respectarea condițiilor impuse de regulament vor participa la etapa online. Pentru prima oară în istoria Concursului, concurenții înscriși la vioară, violoncel și pian care vor trece de etapa online vor ajunge direct în Semifinală.

03
/05
/22

Pe 12 și 13 mai, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul Valentin Doni, prezintă publicului „În lumina evocării-George Enescu” de Ulpiu Vlad, „Fantezia scoţiană, în mi bemol major, pentru vioară şi orchestră, op. 46” de Max Bruch, cu violonistul Gabriel Croitoru în ipostază solistică, și „Variaţiunile Enigma, op. 36” de Edward Elgar.

02
/05
/22

Duminică, 8 mai 2022, la ora 19.00, pe scena Ateneului Român, în cadrul CellEAST Festival 2022, va avea loc un recital susținut de profesorii invitați în cadrul festivalului și la cursurile de măiestrie Future CellEAST și MiniCellos, violonceliștii Andrei Ioniță, Denis Severin, Valentin Răduțiu, Răzvan Suma, Ștefan Cazacu, Mircea Marian, Marin Cazacu, Atanas Krastev, Dragan […]

20
/04
/22

EUROPAfest deschide ediția cu nr. 29 în prima zi din iulie cu un eveniment de excepție Opening Gala Concert. Protagoniștii serii vor fi PETER AUTSCHBACH - chitară și SAMIRA SAYGILI – voce, câștigătorii „Deutscher Rock und Pop Preis“, eveniment considerat Oscarul muzical al Europei. Alături de artiștii germani vor evolua trupe din SUA și Italia.

18
/04
/22

În cadrul celebrării a 30 de ani de relații diplomatice între Republica Kazahstan și România, în data de 3 mai 2022, ora 19:00, va avea loc pe scena Operei Naționale București concertul „Muzica Marii Stepe – Uly Dala Sazy” susținut de către Orchestra Academică de Stat Folclor și Etnografie "Otyrar Sazy", cu suportul Ambasadei Republicii Kazahstan în România.

18
/04
/22

Așa cum și-au obișnuit publicul meloman, Orchestrele și Corurile Radio România propun în fiecare an, în apropierea Paștelui, un concert deosebit cu un repertoriu axat în special pe o tematică religioasă, o seară muzicală a cărei emoție este o pregătire în sine pentru sărbătoarea pascală.

18
/04
/22

Săptămâna viitoare, vă invităm să urmăriți spectacolele de operă „Cavalleria Rusticana & Pagliacci” de Pietro Mascagni și Ruggero Leoncavallo, „Norma” de Vincenzo Bellini, recitalul de foaier „Note de primăvară” și spectacolul de balet „Giselle” de Adolphe Charles Adam, toate făcând parte din repertoriul actual al operei bucureștene.

18
/04
/22

Centrul Național de Artă “Tinerimea Română” invită publicul în zilele de 5 și 6 mai de la ora 19.00 la Sala Mare a Palatului Național al Copiilor din București la o întâlnire de sărbătoare cu obiceiul, muzica, dansul și autenticul costum tradițional românesc, ansamblul folcloric “Cununa Carpaților”având ca invitaţi și viitorii performeri ale spectaculoaselor dansuri românești, elevi ai liceului de coregrafie Floria Capsali din București.