Micro-stagiune de evenimente pe acoperișul TNB!
https://www.ziarulmetropolis.ro/micro-stagiune-de-evenimente-pe-acoperi%c8%99ul-tnb/

Teatrul Naţional ”I.L.Caragiale” anunţă deschiderea unei micro-stagiuni de concerte-recitaluri în aer liber, în cel mai nou spaţiu de joc,  în sala AMFITEATRU situată pe acoperiş, la cea mai înaltă cotă a clădirii, deasupra terasei ce oferă o panoramă unică a centrului Bucureştiului.

Un articol de Petre Ivan|21 august 2018

Primul dintre aceste evenimente va avea loc sâmbătă, 8 septembrie 2018, la ora 20.30, odată cu premiera concertului SĂFTIȚA (balkanic project) by Marius Mihalache, susținut de cunoscutul virtuoz al țambalului  împreună cu echipa sa de muzicieni de elită, ”Marius Mihalache Band”: Arabela Nicolau – voce, Marius Gagiu – flaut, caval, Lorin Mihalache – tobe, Florin Parfene – bass.

Amfitrionul evenimentului  va fi Ion Caramitru, directorul general al Teatrului Național din București.

Cei care vor veni la spectacol vor descoperi o lume a dorințelor, a patimilor, a iubirii și a trădării, ne anunță autorii proiectului, Marius Mihalache și soția sa, Arabela Nicolau. Pornind de la ritmuri vechi într-o orchestrație modernă, Săftița este un spectacol de concepție ce îi aparține celebrului artist internațional Marius Mihalache.

„La finalul spectacolului ne dorim să rămâneți în inimi cu Săftița lui Marius Mihalache, cu dragostea de România și de români, o dragoste ce ne unește prin muzică”, declară îndrăgiții artiști.

Marius Mihalache este muzicianul care a reuşit să-i confere acestui instrument, specific orchestrelor de muzică populară, valenţe, subtilităţi şi rezonanţe incredibile, rivalizând cu sonorităţile specifice muzicii clasice.

A început să cânte de la vârsta de 6 ani, iar afirmarea lui a avut loc dincolo de granițele țării. La 17 ani interpreta pe scena Operei Scala di Milano arii celebre compuse de Rahmaninov, Chopin, Schuman, Schubert sau Mozart. Cel mai important moment din viața sa de artist este întâlnirea cu acela care îi va fi mentor, renumitul artist american Chick Corea, cântând în deschiderea câtorva concerte ale acestuia. Apoi cântă și înregistrează alături de Gloria Gaynor, Nina Simone, Steve Vai, Kitaro şi de alţi muzicieni, cunoscuţi pe plan mondial. Înainte de lansarea primului său album în 1998, artistul compune coloana sonoră pentru mai multe filme și seriale TV , cum ar fi Asfalt Tango (1995), Filantropica (2002), Garcea și oltenii (2002), La urgență (2006) , Ticăloșii (2007) etc. În 1998 lansează primul său album de etno-jazz „Eclipse”, urmat de altele și de colaborări, o perioadă în care abordează mai multe stiluri, de la jazz la muzică țigănească. Iar gândul de a se stabili pe continentul american poate că a încolțit chiar în anul 2015, pe când era invitat de Cosmin Chivu (Director of the BA in International Performance Ensemble at the Pace School of Performing Arts) să facă parte din distribuția piesei celebre „Our Class”, scrisă de Tadeusz Slobodzianek, Broadway, NYC.

Prin urmare, bucurându-ne de prezența lui Marius Mihalache acasă, în România, vă sfătuim să nu ratați această întâlnire cu totul specială cu Săftița, în premieră la TNB!

Biletele s-au pus în vânzare online, pe MyStage, începând cu data de 14 august 2018. Iar de luni, 27 august 2018,  acestea vor putea fi achiziționate și de la Casa de bilete a Teatrului Național ”I.L.Caragiale ” (situată în foaierul Sălii Mari a TNB).

 Următoarele două concerte ale acestei micro-stagiuni îl vor avea protagonist pe ”regele acordeonului”, Emy Drăgoi, un colaborator apropiat al Teatrului Național, pe scena căruia este răsplătit cu aplauze entuziaste de câte ori apare în concertul-spectacol MAGIC NAȚIONAL.

Acorduri muzicale inedite vor învălui publicului prezent pe ACOPERIȘUL TNB  în serile de 14 și 15 septembrie 2018  datorită unei formule vocal-instrumentale ea însăşi specială: alături de Emy Dragoi vor evolua, în concertul intitulat  intitulat   « CARAVAN  DJANGO » – EMY DRAGOI « JAZZ MANOUCHE», 2 orchestre: Jazz Hot Club Romania  și Jazz Hot Club junior, precum  și invitatul special din Franța: Christophe Lartilleux – fondatorul grupului „Latcho Drom” și creatorul coloanei sonore pentru filmul „Django”.

07
/09
/23

Luna septembrie aduce nu mai puțin de două vernisaje și două spectacole de teatru în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă, o participare la un festival cu o galerie pop-up și un concept nou de eveniment gândit în parteneriat cu galeria Săfițicuminți – LEAF (Limited Edition Art Fair).

07
/09
/23

„Timișoara 2023. Celebrarea orașului”, evenimentul începutului de toamnă în orașul de pe Bega, aduce împreună, între 6 și 8 octombrie 2023, într-o sărbătoare unică atât prin abundența și diversitatea evenimentelor, cât și prin traseul impresionant propus, peste 100 de evenimente culturale, educative și sportive, organizate de operatori publici și privați, locali și internaționali, în peste 50 de locații, outdoor sau indoor, pe apă, pe maluri și în apropierea canalului Bega, în Fabric, Iosefin, Cetate, Complexul Studențesc și Elisabetin.

06
/09
/23

Scena Digitală, platforma online de teatru, film, muzică și dans a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, continuă surprizele pentru public și îi oferă posibilitatea să urmărească online spectacole prezentate în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS).

06
/09
/23

Sibiu, 6 septembrie 2023. Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu și Centrul de Teatru Educațional „Replika” din București prezintă sâmbătă, 9 septembrie, de la ora 18:00, premiera spectacolului „Povești invizibile” cu Eliza Păuna și Mihaela Rădescu. Spectacolul va mai avea două reprezentații în avanpremieră, vineri, 8 septembrie de la ora 18:00 și sâmbătă, 9 septembrie, de la ora 11:00.

06
/09
/23

În prag de toamnă iubitorii de operă şi operetă sunt invitaţi să se bucure de un eveniment de înaltă ţinută, în care muzica clasică, tradiţia şi eleganţa se îmbină pentru o experienţă unică şi memorabilă: MH Orchestra prezintă, în premieră, concertul de “De la Operă la Operetă”, o fascinată incursiune sonoră printre cele mai îndrăgite arii şi cele mai aplaudate duete, din lucrări ce se joacă cu casa închisă pe scenele din întreaga lume.

06
/09
/23

Atelierele de film documentar pentru adolescenți organizate de Asociația One World Romania capătă anul acesta o nouă dimensiune: cu scopul de a crea noi contexte de schimb intercultural și de a contribui la incluziunea socială a refugiaților ucraineni aflați în România, fiecare dintre cele 4 ateliere (Oradea, Brașov, Timișoara, București) va aduce laolaltă 16 participanți, dintre care 8 ucraineni.