Mike Watt, unul dintre cei mai importanți basiști, în concert la București
https://www.ziarulmetropolis.ro/mike-watt-unul-dintre-cei-mai-importanti-basisti-in-concert-la-bucuresti/

Joi , 27 martie, Mike Watt, unul dintre cei mai importanţi basişti ai ultimelor decenii, va urca pe scena din club Control cu proiectul lui actual, The Missingmen.

Un articol de Ziarul Metropolis|23 martie 2014

Joi, 27 martie, Mike Watt, unul dintre cei mai importanți basiști ai ultimelor decenii, va urca pe scena din club Control (str. Constantin Mille nr. 4) cu proiectul lui actual, The Missingmen.

Din 2003 pâna în prezent, de la reuniunea trupei The Stooges , Mike Watt este basistul grupului. Watt a mai performat în România în 2011, alături de Iggy Pop, în cadrul festivalului Peninsula de la Târgu Mureș. Evenimentul debutează cu proiectele muzicale Guess What și L ‘ Oeillere.

Co-fondator al trupelor cult undergroud Minutemen și Firehose, Mike Watt a primit în 2008 premiul pentru “lifetime achievment” al revistei Bass Player Magazine, prezentat de Flea (Red Hot Chili Peppers).

La primul album solo al lui Mike Watt, “Ball-Hog or Tugboat?” au contribuit, printre alții, Eddie Vedder, Henry Rollins, Frank Black, Flea, Marg Lanegan, Eddie Veder sau Dave Grohl, toti făcând parte din trupe influentațe de muzica Minutemen și Firehose. În turneul care a urmat apariției albumului, Mike Watt a fost acompaniat de către Eddie Veder (Pearl Jam) și Dave Grohl (Nirvana, Foo Fighters).

Intrarea la concert costă 25 de lei. Spectacolul începe la ora 21.00.

Foto Mike Watt: Peter Whitfield

02
/06
/21

În seara zilei de duminică, 6 iunie, la ora 19, flautista Miruna Didu, violonista Corina Mitroi, violista Iulia Goiana și violoncelistul Eugen Bogdan Popa, toți instrumentiști din Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” din București, propun iubitorilor muzicii de cameră un program integral Mozart.

31
/05
/21

După câteva luni în care, din motive pandemice, toate evenimentele stagiunii au fost transmise live de la Sala Radio – pe calea undelor sau online – publicul va reveni fizic în sală! Primul concert în care spectatorii se vor bucura de reîntâlnirea „vie” cu muzica și, reciproc, artiștii vor retrăi emoția interacțiunii cu publicul, se va derula vineri, 4 iunie (ora 19.00).

31
/05
/21

Filarmonica „George Enescu” anunță că luni, 31 mai, de la ora 12.00, se vor pune în vânzare biletele pentru concertul simfonic cu public de joi, 10 și vineri, 11 iunie 2021, în care Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” va fi condusă de Gabriel Bebeșelea, dirijorul său principal din stagiunea 2020/21. Programul concertului din 10 și 11 iunie are la bază un concept unitar, fiind alcătuit din selecțiuni din muzica originală compusă de Jean-Baptiste Lully pentru piesa "Burghezul gentilom" de Molière și din Suita "Burghezul gentilom" de Richard Strauss.

28
/05
/21

Cum a arătat copilăria pentru trei dintre cei mai cunoscuți artiști rock din toate timpurile – Bruce Springsteen, Freddie Mercury și Keith Richards?

20
/05
/21

S-au pus în vânzare, online și la casa de bilete din incinta Ateneului Român, biletele pentru următorul concert din Stagiunea de marți seara. În 25 mai, la ora 19, publicul meloman este invitat în Sala mică a Ateneului Român ( la capacitatea de 50%) pentru un recital cameral susținut de Valentin Dimitrie Simion, un tânăr dar foarte merituos violoncelist român.

20
/05
/21

Valentin Șerban a câștigat marele premiu al secțiunii de vioară la Concursul Internațional George Enescu, după o finală care a ridicat publicul în picioare și în care a interpretat Concertul în re minor pentru vioară și orchestră op. 47 de Sibelius, miercuri, 19 mai, la Ateneul Român. Pe locul al doilea s-a situat Jaewon Wee din Coreea de Sud, iar locul al treilea i-a revenit lui Tassilo Probst din Germania.

17
/05
/21

Jaemin Han a câștigat marele premiu al secțiunii de violoncel la Concursul Internațional George Enescu, după o finală în care a interpretat Concertul nr. 1 în mi bemol major pentru violoncel și orchestră op. 107 de Shostakovich, sâmbătă, 15 mai, la Ateneul Român. Pe locul al doilea s-a situat Sebastian Fritsch din Germania, iar locul al treilea i-a revenit lui Ștefan Cazacu din România.