Mircea Cărtărescu pregăteşte un nou volum – „Anomaliile mele”
https://www.ziarulmetropolis.ro/mircea-cartarescu-pregateste-un-nou-volum-anomaliile-mele/

Scriitorul Mircea Cărtărescu a declarat, la Bookfest, că pregăteşte o nouă carte, al cărei titlu în lucru este „Anomaliile mele”, pe care nu are de gând să o publice „înainte de un an de zile”, dar la care a scris peste 600 de pagini.

Un articol de Petre Ivan|2 iunie 2014

Mircea Cărtărescu a fost prezent în weekend la Salonul Internaţional de Carte Bookfest, pentru a participa la evenimentul de lansare a ediţiei de colecţie a trilogiei „Orbitor”, apărută la editura Humanitas. Alături de Mircea Cărtărescu, la evenimentul desfăşurat la standul editurii Humanitas a fost prezent şi scriitorul Gabriel Liiceanu. Mircea

Despre trilogia „Orbitor”, Mircea Cărtărescu a spus că „a fost o şansă şi un dar care mi s-a făcut”. „Orbitor a fost o uriaşă şansă. Mi-am dorit întotdeauna proiecte lungi, care să mă ţină activ”, a spus Mircea Cărtărescu, notează Mediafax.

Cu toate acestea, scriitorul a spus că nu se mai gândeşte „aproape deloc la Orbitor”. „Mă gândesc doar la cartea pe care o scriu acum”, a spus Cărtărescu. Despre noua sa carte, Mircea Cărtărescu a spus că aceasta stă pe fundaţia romanului „Orbitor”, având până în prezent peste 600 de pagini. „Este o carte asemănătoare cu ‘Orbitor’ şi totuşi divergentă, diferită”, a afirmat scriitorul.

Mircea Cărtărescu a precizat că în momentul în care a scris primul volum din „Orbitor” avea „sentimentul eşecului total”, dar redactorul de la editura Humanitas i-a spus că volumul este „Nostalgia la cub”. Iar acel moment a fost extrem de important, după cum a mărturisit scriitorul, pentru că era „într-o stare de deprimare artistică”.

Mircea Cărtărescu

mirceaMircea Cărtărescu a fost decorat, în 2010, cu Ordinul Artelor şi Literelor în grad de Cavaler, o prestigioasă distincţie acordată de statul francez în domeniul culturii.

În 2006, scriitorul a fost decorat de preşedintele României cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Mare Ofiţer.

În ultimii ani, scriitorul Mircea Cărtărescu s-a numărat printre favoriţii la premiul Nobel pentru literatură, potrivit caselor de pariuri internaţionale.

Anul acesta, Comitetul Director al Uniunii Scriitorilor din România (USR) l-a propus pe Mircea Cărtărescu, alături de Nicolae Breban, Norman Manea şi Varujan Vosganian, pentru premiul Nobel.

Foto cu Mircea Cărtărescu – facebook

05
/04
/18

Cel mai tînăr autor debutează la Polirom cu volumul Tata, eu glumesc serios! Volumul, ilustrat de Bogdan, Jan şi Julian Achimescu, cu o postfaţă semnată de Pavel Şuşară, a apărut în urma unui dialog savuros tată-fiu (Robert Şerban - Tudor Şerban), care s-a întins pe o perioadă de patru ani şi pare că nu s-a încheiat încă. 

27
/03
/18

Astăzi este Ziua Mondială a Teatrului, dar și ziua în care sărbătorim un secol de la Unirea Basarabiei cu România, prilej de a readuce în prim plan, pentru o clipă, câțiva dintre artiștii născuți pe teritoriul actual al Basarabiei și deveniți parte integrantă a memoriei, identității și culturii naționale.

25
/03
/18

Publicitar, prozator, dramaturg, Alex Tocilescu (40 de ani) este unul dintre cei mai în vogă oameni de litere din România zilelor noastre. Este foarte urmărit pe rețelele de socializare, unde a dobândit o simpatie aparte pentru fotografiile cu pisicile sale (însoțite de câteva gânduri ale felinelor).

23
/03
/18

Scrisă și regizată de Guillermo del Toro, versiunea cinematografică a romanului Forma apei/ The Shape of Water a intrat în cinematografele din România în data de 23 februarie 2018. Romanul a apărut în această săptămână în colecția „Biblioteca Polirom”, în traducerea Veronicăi D. Niculescu.

21
/03
/18

CĂRȚI DE NEOCOLIT Misticismul ebraic își găsește expresia concentrată în Cabala. Este o doctrină esoterică despre Dumnezeu și Univers ca formă foarte veche a revelației (de aici și sensul literar al cuvântului cabala, tradiție), transmisă de un lung șir de inițiați.

20
/03
/18

Pornim, astăzi, pe urmele scriitorului de Nobel Gabriel Garcia Marquez (născut într-o zi de 6 martie), prin câteva din multele orașe care l-au găzduit.