Miruna, fetița care a mobilizat o întreagă comunitate
https://www.ziarulmetropolis.ro/miruna-fetita-care-a-mobilizat-o-intreaga-comunitate/

Aceasta este povestea Mirunei din Măgurele şi a inimoşilor ei prieteni.

Un articol de Claudiu Bolozan|14 noiembrie 2018

Statisticile spun că, anual, în întreaga lume, peste 400.000 de copii și adulți dezvoltă o formă de leucemie (cancerul sângelui). Dintre aceștia, mai mult de 300.000 își pierd viața din cauza bolii. În România, în fiecare an sunt depistate aproximativ 1.700 de cazuri noi de leucemie. Unul dintre aceste cazuri este Miruna Andreea Flămînzeanu, diagnosticată de curând cu leucemie acută limfoblastică.

Miruna, alături de tatăl ei, Gilbert Flămînzeanu, plutonier la Statul Major al Forţelor Aeriene Române

Fetița în vârstă de doi ani și jumătate a fost internată timp de două luni la Institutul Oncologic Fundeni. La începutul acestei luni,  Miruna urma să ajungă la Monza, în Italia, la o clinică specializată, însă, pentru moment, transferul a fost amânat, după ce situația micuței s-a înrăutățit vizibil, zilele trecute, fiind necesară mutarea ei la Grigore Alexandrescu.

„În funcție de cum va răspunde la tratament, după un an, medicii de la Monza vor putea stabili dacă este nevoie sau nu de transplat medular – spunea Gilbert Flămînzeanu, tatăl Mirunei , la finalul lunii octombrie. (…)  din ce am discutat cu specialiști, dar și cu oameni care au trecut prin situații similare, doar prețul plătit pentru închirierea unei locuințe și alte costuri pentru a putea trăi și merge zilnic cu copilul la tratatament totalizează 40.000 de euro. Costuri în care nu sunt incluse tratamentul și spitalizarea… Pentru noi, însă, este o sumă uriașă.”

Toți pentru unul

Vestea că un copil are nevoie urgentă de sprijin nu a lăsat indiferentă comunitatea locală din Măgurele, unde cazul Mirunei este cunoscut, deja, de toți locuitorii orașului. Firme private, instituțiile publice, grădinițe, școli, bisericile din jur, clinica, Primăria orașului și nu numai și-au unit forțele și s-au apucat de treabă.

Urnă și liste pentru donații amplasată la Gradinita Nr. 1 Măgurele

Personal, am auzit de problema familiei Flămînzeanu pe  6 noiembrie, când un mesaj postat de doamna educatoare Ileana Ciobanu pe grupul de whatsapp al grădiniței la care învață Teodora, fetița mea, ne informa despre acest caz. Cine dorea să ajute, o putea face a doua zi la intrarea în Gradinita Nr. 1 Măgurele, unde fusese pregătită o măsuță cu o urnă de plexiglas și o listă pentru donații. Două zile mai târziu, suma colectată ajunsese la 1075  de euro, bani adunați de la aproximativ 165 de persoane. Campania a continuat și în zilele următoare, ne-a mărturisit ulterior domana Nicoleta Oprea, directoarea grădiniței.

Atunci am aflat că Miruna avea într-adevăr foarte mulți prieteni și că gestul emoționant de la grădiniță se multiplica la scară largă în toată localitatea. Ziarul “Pro Măgurele’ făcea cunoscută povestea fetiței de doi ani și jumătate prin intermediul unui apel umanitar. De asemenea, o publicație online a comunității românești din Spania, “gazetadespania.es’, aducea în atenție cazul, iar o pagină de licitații de obiecte pe facebook, intitulată ”Ajutor Pentru Miruna”, contribuia, la rândul său, la strângerea fondurilor necesare tratamentului micuței.

În tot acest timp, în Măgurele oamenii continuă să adune sume de bani, atât în urnele de colectare cât și în cele două conturi deschise pentru salvarea Mirunei. Un proprietar de magazin din centrul orașului (care a dorit să rămână anonim) a donat 10.000 de lei, un grup de doamne s-au apucat să confecționeze, la un atelier din localitate, diferite obiecte care vor fi licitate pentru susținerea acestui caz, iar o parte din fondurile strânse în urma spectacolelor aniversare prilejuite de Centenar și de Sărbătorile de iarnă, organizate în oraș, vor fi, de asemenea, direcționate în aceleași conturi

Veștile bune nu se opresc aici, la începutul lunii trecute, Ministerul Apărării Naţionale a lansat un apel pentru ajutorarea familiei Mirunei, tatăl ei, Gilbert Flămînzeanu, fiind plutonier la Statul Major al Forţelor Aeriene Române.

Cum aminteam și mai sus, există două conturi (unul pentru persoane fizice, altul pentru persoane juridice) deschise pentru salvarea Andreei Miruna, în care se pot face donații:

  • BRD pe numele FLAMÎNZEANU-SAIN Iulian-Gilbert

Număr cont: RO50BRDE410SV02022234100.

și, cel pentru persoane juridice:

  • Raiffeisen Bank, pe numele ASOCIAȚIA SPITALE CURATE (cu specificația – ajutor pentru Andreea Miruna FLAMÎNZEANU-SAIN)

Număr cont: RO46RZBR0000060016949927

 *

În loc de epilog

În loc de epilog putem asculta o superbă melodie, intitulată chiar „MIRUNA”, in interpretarea îndrăgitului cantautor Mircea Vintilă:

Foto: Miruna Andreea  Flămînzeanu (stânga), Carla Ionescu (dreapta)

13
/03
/13

Ai ucide pentru o slujbă ca lumea într-o corporație? Cauți un job mortal, la o multinațională? Vrei să avansezi, țintești o poziție criminală, la vârful ierarhiei?

12
/03
/13

Eu mi-am dorit să fiu de meserie actor şi nimic altceva. Sunt conştient că timpurile pe care le trăiesc presupun ca acest fapt să nu poată rămâne unul singular şi nici recomandabil.

05
/03
/13

Un actor/regizor mi-a spus odată: „când o să te întrebe cineva dacă ai ucis vreodată, să zici că da. Pe scenă. Nu o să te creadă, dar tu ştii cel mai bine ce ai simţit.

17
/02
/13

EXCLUSIV Irina Margareta Nistor, critic de film, corespondenṭă specială de la Berlin pentru Ziarul Metropolis. „În sfârșit am ajuns la ea. Și este una strălucitoare, venită din lumea Fraților Lumière, e Luminița noastră, Gheorghiu, care a pășit pe covoarele roșii de la Cannes și Los Angeles cu „Moartea Domnului Lăzărescu” și  acum ca Doamna în […]

14
/09
/12

Să scriu în numele actorului George Ivaşcu, sau în numele directorului Teatrului Metropolis ? Sau în numele amândurora ? Cred că voi scrie din perspectiva omului îndrăgostit de artă.