Mitică Popescu, Dorel Vişan şi Vasile Muraru, îndureraţi de dispariţia lui Nae Lăzărescu
https://www.ziarulmetropolis.ro/mitica-popescu-dorel-visan-si-vasile-muraru-indurerati-de-disparitia-lui-nae-lazarescu/

Colegii şi prietenii lui Nae Lăzărescu vorbesc despre momentele fericite pe care le-au petrecut alături de actor. Nae Lăzărescu a murit joi dimineaţa, la vârsta de 72 de ani.

Un articol de Liliana Matei|19 decembrie 2013

Colegii şi prietenii lui Nae Lazarescu vorbesc despre momentele fericite pe care le-au petrecut alături de actor. Nae Lăzărescu a murit joi dimineaţa, la vârsta de 72 de ani.

Directorul artistic al Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, Vasile Muraru, a declarat, pentru Mediafax, că pentru actorul Nae Lăzărescu, teatrul a reprezentat viaţa sa, afirmând că partenerul său de scenă avea un suflet minunat.

„Ce simt acum nici nu mai pot să exprim, consideraţia celor care sună, care trimit mesaje, asta înseamnă că lumea l-a iubit”, a declarat Vasile Muraru.

Acesta a afirmat că, deşi Nae Lăzărescu era bolnav, actorul nu a arătat acest lucru, fiind o persoană foarte discretă. „Era într-o stare mai gravă, dar când mă vedea, zâmbea, se ridica, avea tonus şi de fiecare dată mă întreba când are următorul spectacol”, a mai spus acesta. „Viaţa lui a fost teatrul, în special Teatrul de Revistă «Constantin Tănase»”, a afirmat Vasile Muraru.

De asemenea, acesta a subliniat că se desparte cu părere de rău „ca muritor” de Nae Lăzărescu. „Să-i înalţe sufletul. Avea un suflet minunat”, a mai spus Vasile Muraru.

nae lazarescu

Vasile Muraru, alături de Nae Lăzărescu, partenerul său de scenă

Actorul Nae Lăzărescu, care a murit joi dimineaţă, la vârsta de 72 de ani, va fi înmormântat sâmbătă, la Focşani, a declarat pentru Mediafax directorul Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, Alexandru Arşinel.

„L-am cunoscut ca om, l-am admirat ca spectator. O mare pierdere pentru Teatrul de Revistă. (…) Făcea un cuplu minunat cu Vasile (Muraru, n.r.)”, a declarat Mitică Popescu pentru aceeaşi agenţie de presă.

Actorul a subliniat că Nae Lăzărescu era un om cald, un om inteligent. „Îl ştiu de când şi-a început cariera, juca, scria texte în Brigada Artistică. Dumnezeu să-l odihnească”, a mai spus acesta.

Dorel Vişan: „Nae Lazarescu, un coleg bun, un prieten bun“

„L-am cunoscut pe Nae Lăzărescu ca un artist foarte special şi care semăna numai cu el însuşi, un artist serios din teatrul comic românesc. Pentru că din ce în ce mai mult la noi comedia intră într-o zonă mai vulgară, îşi pierde din frumuseţe şi din mesaj. Un artist cu foarte mult spirit, un coleg bun, un prieten bun, un om de o extraordinară rezistenţă.

Este o pierdere mare pentru teatrul de comedie prin plecarea lui Nae Lăzărescu. Deşi sunt tineri înzestraţi, nu se pot ridica la harul pe care l-a avut el”, a spus şi Dorel Vişan.

Nae era discret şi elegant în culise cu actorii”, a declarat şi Corina Chiriac. „Nae a fost unul dintre marii actori de comedie ai scenei româneşti. (…) Sper ca Dumnezeu să-l odihnească în pace, iar locurile rămase vacante să fie ocupate de oameni cu devotament precum regretatul Nae Lăzărescu”, a mai afirmat aceasta.

Teatrul de Revistă «Constantin Tănase» suportă o grea durere prin dispariţia lui Nae Lăzărescu, a omului, a actorului, a prietenului, a camaradului Nae Lăzărescu”, a declarat Alexandru Arşinel.

Acesta a subliniat că Nae Lăzărescu a fost „un adevărat stâlp al teatrului românesc”. „O dispariţie pe care o vom resimţi. (…) Un adevărat stâlp al teatrului românesc. (…) Parcă se înnoadă dispariţia unor mari personalităţi”.

Foto cu Nae Lazarescu – teatrultanase.ro

01
/03
/24

Scena Digitală, platforma online de teatru, film, muzică și dans a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS) vine cu o surpriză pentru public în luna martie. Iubitorii de teatru vor putea urmări online trei spectacole de excepție din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu: „Arta de a povesti” de Alexis Michalik, „O catedrală plină cu orgi” – spectacolul de deschidere al FITS și „FAUST: tribut”.

01
/03
/24

Happy Cinema redifuzează filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, în perioada 7-10 martie, în toate cinematografele din țară. Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva. Pelicula spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.

29
/02
/24

Noua producție a Fundației Culturale „Camil Petrescu”, podcastul TEATRUL (DE) AZI, continuă seria dialogurilor cu directorul de imagine și producătorul Zomir Dimovici despre felul în care vedem, citim și percepem teatrul astăzi.

29
/02
/24

Teatrul Masca și grupul de creație sonoră „Immersonic” vă invită la sediul din Bd. Uverturii Nr. 14, la primul eveniment din seria de „sinestesis live / incursiuni în sinele total”, o întâlnire de creație spontană între scriitori (poeți și prozatori) activi pe scena literară românească și artiști sau performeri din domeniul sunetului.

29
/02
/24

Teatrul de Balet Sibiu a programat la începutul lunii martie, la Sala Mare a Centrului Cultural „Ion Besoiu” Sibiu, spectacolul de teatru-dans „Despre noi-About us”, scenariul și regia Beatrice Rancea, coregrafia Dragoș Roșu și Beatrice Rancea. Inspirat de destinul companiei sibiene de balet, spectacolul „Despre noi- About us” se dansează la Teatrul de Balet Sibiu, în data de 02 martie 2024, ora 19:00, și îi are ca invitați speciali pe actorii Naționalului bucureștean, Iuliana Moise și Claudiu Bleonț.