MNAC anunță prelungirea termenului limită pentru concursul de ilustrație Go To MNAC
https://www.ziarulmetropolis.ro/mnac-anunta-prelungirea-termenului-limita-pentru-concursul-de-ilustratie-go-to-mnac/

Concursul de ilustraţie şi design Go to MNAC, cu un premiu în valoare de 500 de euro, îşi prelungeşte termenul limită pentru înscrieri până joi, 28 mai 2020, ora 23:59.

Un articol de Liliana Matei|13 mai 2020

Muzeul Național de Artă Contemporană anunță prelungirea termenului limită de participare la concursul de ilustrație și design pentru paharele 5 To Go în contextul în care partenerii noștri de la Dialogue / 5 To Go vor oferi proiectului câștigător un premiu în bani în valoare de 500 euro.

Pune MNAC pe harta orașului! După carantină, patru etaje de artă vizuală și explorări experimentale în film, muzică și arte performative își așteaptă vizitatorii. 5 To Go pune la dispoziție peste 50.000 de pahare pentru a face mai cunoscută amplasarea MNAC. Descarcă desfășurătorul paharului de pe www.mnac.ro și ilustrează-l!

„Pentru că, în aceste vremuri dificile zona artistică are nevoie de suport mai mult decât oricând, am hotărât împreună cu partenerii noștri de la Bristot România să oferim câștigătorului un premiu în valoare de 500 de euro și un goodie bag 5 To Go.” (Lucian Bădilă, cofondator 5 To Go)

Mulțumim ilustratorilor care și-au înscris deja propunerile și reamintim că nu există o limită la numărul de proiecte înscrise.

NOUL TERMEN LIMITĂ: joi, 28 mai 2020, ora 23:59

Deși au trecut 16 ani de când Muzeului Național de Artă Contemporană s-a mutat în Casa Poporului, vocea muzeului răzbate cu greu dintre zidurile celei mai mari clădiri administrative din lume.

Folosește-ți imaginația și talentul pentru a pune cel mai important spațiu dedicat artei contemporane din România pe harta Bucureștiului. Aflat în inima orașului, și totuși atât de izolat, MNAC se confruntă de 16 ani cu o mare provocare – aceea de a-și face mai cunoscută amplasarea.

PREMIUL 1: Câștigătorul va primi un premiu de 500 de euro și un goodie bag 5 to go cadou, precum și colecția de cataloage ale expozițiilor MNAC, iar ilustrația va fi imprimată în peste 50.000 de exemplare pe paharele 5 To Go.
PREMII: expoziție colectivă la MNAC, cu o selecție de 20 de proiecte înscrise în concurs. Lucrarea câștigătoare va apărea pe afișul expoziției ce se va deschide odată cu lansarea noului sezon expozițional MNAC.
Curator: Mihai Zgondoiu

Trimite ilustrația ta adaptată desfășurătorului paharului 5 To Go ce poate fi descărcat mai jos până la data de 29 mai 2020 pe adresa [email protected] (jpg/png, max. 5MB).

Juriul este format din colectivul curatorial MNAC, Mihai Zgondoiu – curatorul expoziției GoToMNAC și un reprezentat 5 To Go. Președintele juriului: Călin Dan, directorul Muzeului Național de Artă Contemporană.

CALENDAR

28 mai 2020, ora 23:59 – termenul limită pentru trimiterea înscrierilor pe [email protected] (jpg/png, max. 5MB).

2 iunie 2020 – anunțarea câștigătorilor
Ilustrația care va fi imprimată în peste 50.000 de exemplare pe paharele 5 To Go și o selecție a celor mai apreciate 20 de propuneri ce vor face obiectul expoziției colective la MNAC.

10 iunie 2020 – inaugurarea expoziției la etajul IV al muzeului, odată cu lansarea noului sezon expozițional MNAC și redeschiderea muzeului.

 

19
/02
/24

„Dumnezeu m-a atins cu degetul său mic și a spus: compune pentru teatru, doar pentru teatru.” – mărturisea Puccini într-o scrisoare adresată unui prieten. Și, într-adevăr, Puccini a îndeplinit porunca divină pe care simțea că a primit-o la nașterea sa, dedicându-și întreaga sa viață de creație operei, fără a se „irosi” prea mult spre alte genuri muzicale.

19
/02
/24

Actorul Pavel Bartoș va juca pentru prima dată rolul lui Decebal Necșulescu din piesa „...Escu” de Tudor Mușatescu, într-o coproducție care va avea reprezentații la București și Chișinău. Spectacolul va fi pus în scenă de echipe artistice reunite ale Teatrului „Stela Popescu” din București și Teatrului Național Satiricus Ion Luca Caragiale din Chișinău, într-o colaborare unică în peisajul teatral autohton.

19
/02
/24

Ca în fiecare an, artistul vizual M.C. Donici propune EXPOZIȚIA DE O ORĂ: o întâlnire fără coroane, fasoane, discursuri sau festivisme, de ZIUA BRÂNCUȘI. Ajuns la a VIII-a ediție, evenimentul produs de Asociația Culturală Arte-Factum va avea loc luni, 19.02.2024, între orele 14:00- 15:00, în spațiul din fața  Bustului  Brâncuși  din proximitatea Facultății de Arte a Universității de Vest, Timișoara.

16
/02
/24

Anul acesta marcăm Ziua Națională Brâncuși printr-un eveniment cu totul deosebit. Avem bucuria să vă anunțăm că sosește în premieră în România și va putea fi vizitată în exclusivitate la Galeriile Artmark o lucrare realizată de sculptor în 1905-1906, „Bustul unui patron de restaurant (Portretul lui Achille Baldé)”. Este vorba despre „o operă care nu a fost niciodată văzută, (fiind) considerată pierdută sau distrusă”.

15
/02
/24

Pe 26 martie 2024, începând cu orele 18.30, Opera Națională București va găzdui o ediție specială din ciclul de conferințe SCENA GÂNDIRII. Evenimentul, desfășurat sub titlul „Universitate, societate, creativitate”, va aduce pe scenă trei rectori ai unora dintre cele mai reprezentative universități românești.

14
/02
/24

Celebrul musical FAMILIA ADDAMS semnat de Răzvan Mazilu la Teatrul EXCELSIOR din București va avea două reprezentații în exclusivitate la Craiova. Evenimentele sunt programate marți, 27 martie și miercuri, 28 martie 2024 de la ora 19:00 și vor avea loc în Sala “Amza Pellea” a Teatrului Național “Marin Sorescu” din Craiova.

14
/02
/24

Joi, 15 februarie, începând cu ora 14:00, Biblioteca Metropolitană București, prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti, va organiza, la Sediul Central „Mihail Sadoveanu” din str. Tache Ionescu nr. 4 are loc o DEZBATERE EVENIMENT, dedicată Zilei Naționale a Lecturii.

14
/02
/24

În data de 2 martie la Timișoara (Filarmonica Banatul Timișoara – Sala Capitol), 14-16 martie la București (Centrul Naţional de Artă “Tinerimea Română”), 23-24 martie la Cluj-Napoca (Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”) și pe 5 aprilie la Iași (Sala Eduard Caudella, Casa Alecu Balș), vor avea loc audiții pentru admiterea celor mai talentați tineri muzicieni în Orchestrele Naționale de Tineret ale României, la care sunt invitaţi atât actuali membri ai ansamblurilor, cât şi aspiranţii la acest statut, scopul acestor audiţii fiind reconfigurarea acestor orchestre.

14
/02
/24

Institutul Cultural Român și Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu organizează, în perioada 18 februarie – 3 martie 2024, expoziția „Masa tăcerii”, proiect ce aduce în fața publicului bucureștean lucrări ale artiștilor care au câștigat Premiul Național „Constantin Brâncuși”, oferit anual de Institutul Cultural Român.