Monica Davidescu, Aurelian Temișan şi Cristina Stamate, în prima producție a Teatrului Elisabeta
https://www.ziarulmetropolis.ro/monica-davidescu-aurelian-temisan-si-cristina-stamate-in-prima-productie-a-teatrului-elisabeta/

Teatrul Elisabeta îi invită pe iubitorii de teatru miercuri, 22 octombrie, de la orele 20:00, la premiera comediei bulevardiere, “Încurcătură la nivel înalt”, de Ray Cooney.

Un articol de Petre Ivan|6 octombrie 2014

Spectacolul în regia lui Șerban Puiu reunește nume sonore ale teatrului românesc: Aurelian Temișan, Bogdan Stanoevici, Cristina Stamate, Monica Davidescu, Alexandra Velniciuc, Vasile Calofir, Lucian Ghimiș, Gabi Costin și … o fereastră buclucasă.

Prima producție a Teatrului Elisabeta, “Încurcătură la nivel înalt” este o adaptare dupa piesa “Out of order” a dramaturgului englez Ray Cooney.

Acțiunea spectacolului se petrece într-un hotel londonez, unde ministrul Richard Willey își dă întâlnire cu secretara unui lider din opoziție, deși ar fi trebuit să asiste la o ședință parlamentară importantă.

Situația devine una destul de încurcată pentru că în camera de hotel se descoperă cadavrul unui bărbat. Fiindcă raportarea acestui incident ar scoate la lumină relația de adulter a celor doi, se hotărăsc să ascundă cadavrul găsit lângă fereastră.monica davidescu

Planurile lor sunt date peste cap de către intervenția directorului suspicios a hotelului, a chelnerului care ar face orice pentru un bacșiș sănătos, a soților furioși,dar nu în ultimul rând de secretarul neîndemânatic, de trezirea cadavrului sau de fereastra ce produce dureri de cap la propriu.

Decorul creat de Iuliana Gherghescu care recrează interiorul Westminster Hotel de pe malul Tamisei se încadrează perfect cu izul “belle epoque” a Teatrului Elisabeta, cel mai spațios teatru independent din țară, clădire ce a găzduit în trecut atât Micul Senat al României cât și fostul Club Austro Ungar.

Distribuția în ordinea indicată de autor este Aurelian Temișan, Bogdan Stanoevici, Cristina Stamate, Monica Davidescu, Alexandra Velniciuc, Adrian Gheorghe, Anca Dinicu, Vasile Calofir, Iulian Burciu, Lucian Ghimiș, Gabi Costin, Georgeta Ciocârlan, Teodora Păcurar, Valeria Stoian.

Regia este semnata de Șerban Puiu, scenografia de Iuliana Gherghescu, iar traducerea piesei a fost realizată de către Irina Margareta Nistor.

Încurcătură la nivel înalt – INFO

Biletele s-au pus în vânzare la casa de bilete a Teatrului Elisabeta și online pe www.bilet.ro, www.eventim.ro și pe www.teatrul-elisabeta.ro.

Prețul unui bilet este de 50 lei/ 60 lei/ 70 lei (în funcție de locul ales în sală).

Spectacolul are o durată de 1h și 40 min.

Foto: Monica Davidescu şi Aurelian Temișan –  facebook

14
/02
/24

Celebrul musical FAMILIA ADDAMS semnat de Răzvan Mazilu la Teatrul EXCELSIOR din București va avea două reprezentații în exclusivitate la Craiova. Evenimentele sunt programate marți, 27 martie și miercuri, 28 martie 2024 de la ora 19:00 și vor avea loc în Sala “Amza Pellea” a Teatrului Național “Marin Sorescu” din Craiova.

14
/02
/24

Joi, 15 februarie, începând cu ora 14:00, Biblioteca Metropolitană București, prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti, va organiza, la Sediul Central „Mihail Sadoveanu” din str. Tache Ionescu nr. 4 are loc o DEZBATERE EVENIMENT, dedicată Zilei Naționale a Lecturii.

14
/02
/24

În data de 2 martie la Timișoara (Filarmonica Banatul Timișoara – Sala Capitol), 14-16 martie la București (Centrul Naţional de Artă “Tinerimea Română”), 23-24 martie la Cluj-Napoca (Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”) și pe 5 aprilie la Iași (Sala Eduard Caudella, Casa Alecu Balș), vor avea loc audiții pentru admiterea celor mai talentați tineri muzicieni în Orchestrele Naționale de Tineret ale României, la care sunt invitaţi atât actuali membri ai ansamblurilor, cât şi aspiranţii la acest statut, scopul acestor audiţii fiind reconfigurarea acestor orchestre.

14
/02
/24

Institutul Cultural Român și Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu organizează, în perioada 18 februarie – 3 martie 2024, expoziția „Masa tăcerii”, proiect ce aduce în fața publicului bucureștean lucrări ale artiștilor care au câștigat Premiul Național „Constantin Brâncuși”, oferit anual de Institutul Cultural Român.

13
/02
/24

CRONICĂ DE FILM “Zona de interes” (2023), de Jonathan Glazer, este un film aproape conceptual, a cărui forţă e dată de contrastul dintre ce vedem în prim-plan, de o parte, şi ce se întâmplă în plan îndepărtat şi ce auzim pe coloana sonoră, de cealaltă parte.

12
/02
/24

Actorul Matei Arvunescu percepe vulnerabilitatea ca pe o lecție de actorie, îl citează pe marele Gabo, încercând să explice cum viața ar putea avea un sens și crede că „revoluție“ e un cuvânt cu mare greutate. Totul, într-un interviu sub formă de alfabet.

12
/02
/24

Acolo unde nu mai e trafic, doar o plajă pustie și posibilitatea unui nou început, iubirea poate completa peisajul unei eternități liniștite. „Băieții buni ajung în Rai”, al treilea lungmetraj al regizorului Radu Potcoavă, propune publicului la cinema, din 22 martie, o întâlnire cu o poveste inedită și o scurtă pauză pentru a uita de grijile vieții cotidiene.

12
/02
/24

Școala Academică de balet La Sylphide, alături de Opera Națională București, vă invită, luni, 19 februarie, de la ora 18:30, să sărbătorim împreună un moment special în lumea baletului: Gala de Balet dedicată aniversării a 25 de ani de la înființarea Școlii Academice La Sylphide.