Monica Davidescu, Aurelian Temișan şi Cristina Stamate, în prima producție a Teatrului Elisabeta
https://www.ziarulmetropolis.ro/monica-davidescu-aurelian-temisan-si-cristina-stamate-in-prima-productie-a-teatrului-elisabeta/

Teatrul Elisabeta îi invită pe iubitorii de teatru miercuri, 22 octombrie, de la orele 20:00, la premiera comediei bulevardiere, “Încurcătură la nivel înalt”, de Ray Cooney.

Un articol de Petre Ivan|6 octombrie 2014

Spectacolul în regia lui Șerban Puiu reunește nume sonore ale teatrului românesc: Aurelian Temișan, Bogdan Stanoevici, Cristina Stamate, Monica Davidescu, Alexandra Velniciuc, Vasile Calofir, Lucian Ghimiș, Gabi Costin și … o fereastră buclucasă.

Prima producție a Teatrului Elisabeta, “Încurcătură la nivel înalt” este o adaptare dupa piesa “Out of order” a dramaturgului englez Ray Cooney.

Acțiunea spectacolului se petrece într-un hotel londonez, unde ministrul Richard Willey își dă întâlnire cu secretara unui lider din opoziție, deși ar fi trebuit să asiste la o ședință parlamentară importantă.

Situația devine una destul de încurcată pentru că în camera de hotel se descoperă cadavrul unui bărbat. Fiindcă raportarea acestui incident ar scoate la lumină relația de adulter a celor doi, se hotărăsc să ascundă cadavrul găsit lângă fereastră.monica davidescu

Planurile lor sunt date peste cap de către intervenția directorului suspicios a hotelului, a chelnerului care ar face orice pentru un bacșiș sănătos, a soților furioși,dar nu în ultimul rând de secretarul neîndemânatic, de trezirea cadavrului sau de fereastra ce produce dureri de cap la propriu.

Decorul creat de Iuliana Gherghescu care recrează interiorul Westminster Hotel de pe malul Tamisei se încadrează perfect cu izul “belle epoque” a Teatrului Elisabeta, cel mai spațios teatru independent din țară, clădire ce a găzduit în trecut atât Micul Senat al României cât și fostul Club Austro Ungar.

Distribuția în ordinea indicată de autor este Aurelian Temișan, Bogdan Stanoevici, Cristina Stamate, Monica Davidescu, Alexandra Velniciuc, Adrian Gheorghe, Anca Dinicu, Vasile Calofir, Iulian Burciu, Lucian Ghimiș, Gabi Costin, Georgeta Ciocârlan, Teodora Păcurar, Valeria Stoian.

Regia este semnata de Șerban Puiu, scenografia de Iuliana Gherghescu, iar traducerea piesei a fost realizată de către Irina Margareta Nistor.

Încurcătură la nivel înalt – INFO

Biletele s-au pus în vânzare la casa de bilete a Teatrului Elisabeta și online pe www.bilet.ro, www.eventim.ro și pe www.teatrul-elisabeta.ro.

Prețul unui bilet este de 50 lei/ 60 lei/ 70 lei (în funcție de locul ales în sală).

Spectacolul are o durată de 1h și 40 min.

Foto: Monica Davidescu şi Aurelian Temișan –  facebook

27
/09
/23

Duminică s-a încheiat la București a 26-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu printr-un concert susținut de Orchestra Regală Concertgebouw dirijată de Klaus Mäkelä cu o lucrare enesciană în interpretarea uneia dintre cele mai importante orchestre din lume: Uvertura de concert pe teme populare românești

26
/09
/23

Trăim secolul vitezei, vorbim repede, tastăm repede, aproape că am uitat cum se scrie de mână, cui îi mai pasă azi de virgule puse corect, de „i”-uri dublate, de verbe reflexive sau de expresii greşite?

26
/09
/23

Programul de educație cinematografică dedicat copiilor din localitățile fără cinematograf, cu acces limitat la cultură este în această săptămână în județul Mehedinți în școlile din localitățile Livezile și Vânju Mare iar în octombrie va fi în școlile din Hărman, județul Brașov.

26
/09
/23

Cea mai nouă premieră de la Teatrul Act, „Acasă la Zoo”, este un spectacol care poartă guler alb și mocasini, și care, după ce a asimilat toate tacâmurile și manierismele, și lentoarea de intelectual, și tactul folosit ca paravan pentru pudoare și pentru un comportament evitant, pune sub semnul întrebării noblețea civilizației, dusă la rang de dresaj.

26
/09
/23

Cea de-a IX-a ediție a „Premiilor Constantin Chiriac” a avut loc zilele trecute, în Prisăcani, satul natal al lui Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, cel care a inițiat această competiție prin care elevii primesc recunoașterea calităților lor intelectuale și sufletești, pentru a-i angaja în destinul comunității.

26
/09
/23

Alejandro Durán este născut în Columbia, unde a terminat actoria. Se îndreaptă apoi spre regie, lucrând câteva spectacole în țara natală. Vine la București pentru un master la U.N.A.T.C. A pus în scenă la Teatrul Național din București și se pregătește să monteze la Teatrul Municipal din Miercurea Ciuc. La Teatrul Metropolis a avut premiera "Sunt un criminal și un tată de familie" de Fabio Rubiano.

25
/09
/23

Ediția a 13-a a Festivalului Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent s-a încheiat ieri, 24 septembrie, după 10 zile cu 28 de evenimente indoor și outdoor – spectacole în competiție, spectacole studențești, patru premiere teatrale, film, atelier de teatru, concert – care au ținut în atenția publicului cele mai tinere și fresh creații independente din București și din țară.